Vakantie vieren in Nederland? Deze daguitjes mag je niet missen!

De schoolvakanties zijn eindelijk begonnen! Sla jij dit jaar een weekje naar een zonnig vakantieland over? In deze blog lees je hoe je alsnog een mooie vakantie vol leuke uitjes kunt beleven. Ga bijvoorbeeld een dagje naar een pretpark of scoor voordelige tickets voor de dierentuin. We hebben de beste aanbiedingen op een rijtje gezet, zodat je veel kunt ondernemen voor een klein budget.


Goedkope pretparktickets

In Nederland zijn veel pretparken te vinden voor zowel jong als oud. Met maar liefst 27 pretparken door het hele land verspreid is er altijd een park te vinden bij jou in de buurt. Hou je van razendsnelle achtbanen en krijg je maar geen genoeg van loopings? Dan moet je een dagje Walibi bovenaan je bucketlist zetten. Het park heeft acht achtbanen op de teller staan die je zeker uit moet proberen. Voor de allerkleinsten is themapark Efteling een dag om naar uit te kijken. Het park is gevuld met adembenemende attracties en de sprookjes zorgen voor een magisch gevoel. Zijn jouw kinderen helemaal gek van de Studio 100 helden zoals Kabouter Plop, Piet Piraat en Bumba? Ga dan zeker een dagje naar Plopsa in België. Het is een stukje rijden, maar dit themapark maakt dit zeker de moeite waard. Plak er gelijk een overnachting in het Plopsa Hotel aan vast, zodat je de totale reistijd over meerdere dagen kunt verdelen. De waanzinnige hotelkamers zorgen voor een onvergetelijke overnachting! En het mooie is: je krijgt nu extra korting wanneer je meerdere dagen in het hotel verblijft. Voor nog meer inspiratie en korting op pretparktickets kun je een kijkje nemen op onze "Dagje uit" themapagina.

Meisje in pretpark


Bezoek je favoriete museum met korting

Helaas kent deze zomer veel dagen vol regen. Weer of geen weer, een museumbezoekje is altijd een goed idee. Of je nu van moderne kunst houdt of graag meer over de geschiedenis te weten komt: in Nederland zijn enorm veel musea te vinden met diverse thema's. Leer bijvoorbeeld alles over het menselijk lichaam bij anatomiemuseum Body Worlds. Wanneer je jouw ticket online bestelt, krijg je direct 15% korting! Bij Deltapark Neeltje Jans kom je van alles te weten over de deltawerken en kun je zelfs oog in oog staan met tropische haaien. Dit uitje is perfect voor het hele gezin, aangezien er genoeg te beleven valt voor kinderen. Via deze actie kun je meebieden op tickets en tot wel 50% korting scoren. Hieronder vind je nog meer aanbiedingen, waarmee je korting kunt pakken bij andere populaire musea.

Museum


Korting bij populaire dierentuinen

Op safari in Nederland? Bij safaripark Beekse Bergen is dit mogelijk! Je kunt in je eigen auto door het park rijden en de meest indrukwekkende dieren spotten. Denk hierbij aan kamelen, nijlpaarden, stokstaartjes en flamingo's. Mocht je geen eigen auto ter beschikking hebben, dan kun je altijd een busreis door de vertrekken boeken. Ga jij graag aapjes kijken? Bij Apenheul wordt dit spreekwoord realiteit en loop je tussen loslopende apen. Met maar liefst 35 apensoorten en verschillende voederpresentaties van dierenverzorgers kijk je je ogen uit. Bekijk ook de onderstaande promoties voor voordelige dierentuintickets.


Een dag vol waterpret

Hoewel het weer de afgelopen tijd erg druilerig is, zullen er zeker nog dagen vol zon aankomen. Tijdens een warme dag is er niks beter dan verkoeling zoeken bij een zwembad. Mocht het zonnetje binnenkort weer schijnen, trek je zwemspullen dan aan en ga een dagje naar het Tikibad van Duinrell. Het waterpark beschikt over zestien waterglijbanen, verschillende bubbelbaden en een speciaal zwembad voor de kleintjes. Een ander mooi waterpark is het zwemparadijs van Slagharen: Aqua Mexicana. Drie van de tien glijbanen zijn zelfs voorzien van special effects zoals geluid en 3D-animatie.

Waterglijbaan in waterpark


Voordelige weekendjes weg

Wil je graag het vakantiegevoel ervaren, maar niet te lang van huis zijn? Dan is een weekendje of midweekje weg iets voor jou. In Nederland zijn genoeg vakantieparken en hotels te vinden waar je helemaal tot rust kunt komen en van alles kunt beleven. Neem de kids bijvoorbeeld mee naar Walibi, waar je momenteel twee dagen gratis toegang tot het park krijgt bij twee overnachtingen. Ook bij De Bonte Wever valt een heleboel te doen. Naast een luxe hotelovernachting kun je genieten van wellnessbehandelingen en losgaan in het giga waterparadijs. Voor enkele nachten ontspanning bij jou in de buurt moet je een kijkje nemen bij Expedia. Hier vind je een ruim aanbod aan unieke hotelovernachtingen met locaties door heel Nederland. Tevens zijn er bij de vakantiespecialist allerlei accommodaties te vinden waar je je huisdier gewoon mee naar toe mag nemen. Je hoeft dus geen oppas te regelen en je kunt al deze mooie momenten met jouw trouwe viervoeter beleven.