5 handige tips voor een geslaagde zomervakantie

Eindelijk is de zomervakantie begonnen! In Noord- en Midden-Nederland is de schoolvakantie al wat eerder begonnen en nu is ook Zuid-Nederland aan de beurt. Ga jij dit jaar een aantal weken naar het buitenland of blijf je lekker in Nederland? Wat je ook gaat doen: er zullen vast nog genoeg dagen overblijven om in te vullen met de leukste uitjes. Om het maximale uit je vakantie te halen, hebben wij de beste bespaartips voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek welke activiteiten je extra voordelig kunt ondernemen tijdens de zomervakantie.


Pretparken

In Nederland zijn veel pretparken te vinden. Tijdens deze warme zomerdagen is een dagje naar een pretpark een grote aanrader. Bij veel parken kun je namelijk ook genieten van een hoop attracties met water, zodat je de verkoeling op kunt zoeken. Hou jij van spannende achtbanen en avontuur? Dan is Walibi hét perfecte pretpark voor jou. Met wel zeven achtbanen die op topsnelheid door de loopings razen, is dit park zeker een bezoekje waard. Mocht je met kinderen op pad gaan, dan is een park vol achtbanen misschien niet zo ideaal. Kies dan voor een pretpark vol attracties die geschikt zijn voor de kleintjes. Toverland en Duinrell zijn beide een goede optie voor een gezinsuitje. Daarnaast kun je ook een hoop populaire pretparken bezoeken die nét over de grens liggen. Zo zijn Bobbejaanland en Phantasialand goed te bereiken met de auto. Om flink te besparen op je toegangstickets voor deze populaire pretparken kun je bij veel verschillende aanbieders terecht. Je kunt je entreebewijzen bij Groupon, Tiqets en Ticketveiling nu met tot wel 50% korting bestellen. 

achtbaan


Musea

Wil je het graag wat rustiger aandoen, dan is een dagje naar een museum iets voor jou. Nederland kent een heleboel musea met kunst uit verschillende kunststromingen, waardoor er altijd wel iets leuks voor jou bijzit. Je kunt dit uitje goed combineren met bijvoorbeeld een stedentripje, een dagje shoppen of een bezoekje aan andere bezienswaardigheden uit de omgeving. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire musea. Door op de link te klikken kun je direct besparen op je tickets.


Dierentuinen

Een dierentuinbezoekje is geschikt voor iedere leeftijd. Je kunt nu heel voordelig tickets scoren voor populaire dierentuinen zoals Apenheul, Wildlands, Burgers Zoo en Mondo Verde. Om de vakantie nog specialer te maken, is een bezoekje aan Beekse Bergen een goede optie. Je kunt hier namelijk oog in oog staan met wilde dieren zoals gorilla's, olifanten en krokodillen. Om het uitje helemaal compleet te maken kun je na de safari overnachten in het nabijgelegen resort. Naast het dierenpark kun je ook Speelland bezoeken, wat vol staat met attracties voor kinderen en waar je volop waterpret kunt beleven. Neem ook eens een kijkje in onze "Dagje uit" categorie voor alle kortingscodes en aanbiedingen om heel voordelig je tickets voor de dierentuin te bemachtigen.

tijger dierentuin


Avontuurlijke uitjes

Heb jij de meeste pretparken, dierentuinen en musea al bezocht? Dan zijn er alsnog genoeg activiteiten te beleven tijdens de zomervakantie. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje gaan klimmen in een klimbos. Bij Tripper kun je heel goedkoop je kaartjes bestellen voor klimbossen in heel Nederland. Neem ook eens een kijkje tussen alle actieve uitjes van VakantieVeilingen. Hier kun je tot wel 60% besparen op uitjes zoals paintballen, escaperooms, workshops en karten. Natuurlijk hoeft je niet ver te reizen om een leuke dag vol activiteiten te beleven. Neem eens een kijkje op Social Deal, waar je niet alleen flink bespaart op je tickets, maar ook heel gemakkelijk kunt zoeken op uitjes bij jou in de buurt. Ook wanneer je liever uit de zon blijft kun je hier een heleboel activiteiten vinden die jouw vakantie laten slagen.


Waterpret

Deze zomer hebben we al van een hoop zonnige dagen mogen genieten. Het ziet ernaar uit dat we nog veel warme dagen tegemoet gaan. Zoek de verkoeling op tijdens deze warme zomerdagen en plan een leuk dagje vol waterpret in. Bij ActievandeDag kun je met tot 50% korting tickets scoren voor bijvoorbeeld een surfles of een boottochtje. Ga je liever zelf op pad? Ook dan profiteer je van voordeel: in de zomeruitverkoop van Plutosport scoor je allerlei watersportartikelen met fikse korting. Denk bijvoorbeeld aan een SUP-board, opblaasartikelen of een bodyboard. Met deze artikelen in huis kun je op ieder moment van je vakantie eropuit. Een goede investering dus, waar je jaren plezier van kunt hebben!