Internationale Vrouwendag 2020: met deze 5 tips verwen je jouw zus, moeder of vriendin extra voordelig

Het is bijna zover! Aanstaande zondag staat volledig in het teken van de vrouw. Tijdens deze Internationale Vrouwendag, die jaarlijks op 8 maart gevierd wordt, staan mensen over de hele wereld stil bij vrouwenrechten. Wat houdt Internationale Vrouwendag precies in? Hoe is deze feestdag ontstaan? Waarom wordt het gevierd? Dat ontdek je allemaal in dit artikel. Ook lees je precies hoe je jezelf of vrouwen in jouw omgeving voordelig in het zonnetje kunt zetten.


Vrouwenrechten en solidariteit

Het was voor vrouwen lang niet altijd vanzelfsprekend dat ze vrij waren om te gaan en staan waar ze wilden. Zo hebben ze lange tijd op ongelijke voet met mannen geleefd: zonder vrijheid of individuele rechten. In 1908 begon de strijd om hier verandering in te brengen. Zo was er destijds een groep vrouwen in New York die op 8 maart de straat op gingen om te staken. Tijdens deze allereerste vrouwelijke staking werd er geprotesteerd tegen de slechte arbeidsomstandigheden in textielfabrieken. Niet veel later beseften mensen over de hele wereld dat dit het prille begin was van een grote beweging.

De staking was namelijk niet alleen een strijd tegen slechte arbeidsomstandigheden, maar ook tegen ongelijkheid. Deze vrouwenemancipatie werd vervolgens door vrouwen over de hele wereld opgepikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die opkwamen voor vrouwenkiesrecht en zelfbeschikking. Het is dat ook niet gek dat de staking van 8 maart als symbolische dag voor de vrouwenrechten gezien wordt!

Sindsdien wordt Internationale Vrouwendag over de hele wereld gebruikt om stil te staan bij deze vrouwenrechten. Zo wordt er aandacht gegeven aan onderwerpen zoals economische zelfstandigheid, discriminatie, huiselijk geweld en emancipatie. Hierbij wordt flink gevierd dat er al een hoop vooruitgang geboekt is, maar worden mensen er ook bewust van gemaakt dat er nog veel winst te behalen is. Zo zetten vrouwen zich ook in 2020 solidair in om zaken als ongelijke lonen en seksuele intimidatie te bestrijden.


Hulde aan de vrouw

Wil jij meedenken, erover praten en bovenal vrouwenemancipatie vieren? Dat kan op veel plekken in Nederland! In veel steden worden er op 8 maart activiteiten georganiseerd. Je kunt aanstaande zondag bijvoorbeeld luisteren naar inspirerende sprekers, meedoen aan meerdere marsen en verschillende workshops volgen. Ook sluiten steeds meer musea, theaters en bioscopen zich aan bij Internationale Vrouwendag. Dit betekent dat je ook kunt genieten van leuke voorstellingen en evenementen met een geëmancipeerd tintje!

Naast deze activiteiten is het op Internationale Vrouwendag natuurlijk ook leuk om iemand te verrassen. Weet je nog niet precies hoe je jouw vriendin, collega of buurvrouw extra aandacht kan geven op deze dag? Wij geven je vijf voordelige tips!


Klein gebaar

Stuur een lieve kaart, een klein geschenk of een bosje bloemen naar een dame in jouw omgeving. Deze cadeaus zullen gegarandeerd een glimlach op haar gezicht toveren! Je kunt bijvoorbeeld bij Greetz terecht om een mooi kaartje of boeket te laten bezorgen. Ook kun je bij Euroflorist profiteren van een speciale actie voor Internationale Vrouwendag. Hier pak je namelijk tot wel 15% korting op veel bloemen.

Daarnaast is parfum ook een populair item om te geven. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om haar favoriete geur cadeau te doen of juist iets anders te proberen. Hou er wel rekening mee dat parfum vrij prijzig kan zijn. Uiteraard zijn er wel mooie aanbiedingen en kortingscodes waar je van kunt profiteren. Zo heeft Parfumdreams bijvoorbeeld een kortingscode waarmee je €10,- korting ontvangt op het hele assortiment. Je kunt ook een kijkje nemen in de webshop van ICI PARIS XL. De beautyspecialist pakt deze week namelijk flink uit, waardoor je 25% korting pakt op veel parfums.

Boeket bloemen versturen


Nodig haar uit voor een etentje

Naast een klein gebaar, is het natuurlijk ook leuk om een uitnodiging te ontvangen voor een persoonlijk etentje. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Groupon om een voordelig restaurantje te vinden. Wil je liever thuisblijven? Dan kun je bij Deliveroo terecht voor verse maaltijden die op een tijdstip naar keuze geleverd worden. Op Acties.nl vind je momenteel ook nog eens Deliveroo kortingscodes waarmee jij tot wel €5,- korting ontvangt.

Ook kun je haar verrassen door zelf een maaltijd voor te bereiden. HelloFresh en Marley Spoon kunnen je helpen om een lekkere en eenvoudige maaltijd te scoren! Beide dinerspecialisten hebben allerlei mooie aanbiedingen waarmee jij de nodige korting kunt scoren. Zo kun je haar op een voordelige en persoonlijke manier in het zonnetje zetten.


Weekendje weg

Wil je het liever iets grootser aanpakken? Dat kan natuurlijk ook! In dat geval is een overnachting of een weekendje weg een top geschenk. We hebben een aantal aanbiedingen voor je op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen:


Ontspannend dagje

Als je geen tijd of budget hebt om een weekend weg te gaan, maar je wel graag tijd met haar doorbrengt, raden we je aan om haar een dagje ontspanning te gunnen. Zo kun je bijvoorbeeld met €10,- korting naar Thermae 2000 gaan. Daarnaast hebben Thermen Bad Nieuweschans, Thermen Berendonck, Thermen Bussloo en Thermen Soesterberg ook mooie acties waarmee je extra voordelige toegangskaarten kunt bestellen.

Wellness uitje


Een actief uitje

Ben je liever iets actiever bezig? Dan kan het leuk zijn om een rondleiding te volgen, deel te nemen aan een workshop of een evenement te bezoeken. Op Ticketveiling.nl vind je veel voordelige uitjes waar jullie zeker van zullen genieten! Van theatervoorstellingen tot workshops, dierentuinen en pretparken: het kan allemaal met korting!


Heb jij al iets gepland voor Internationale Vrouwendag? Laat het ons weten in de reacties!