Met deze tips maak je jouw tuin voordelig lenteklaar

We hebben er lang op moeten wachten, maar de lente is officieel begonnen! De vogeltjes repeteren hun mooiste liederen en de bloemen om ons heen krijgen eindelijk hun felle kleuren terug. Na de veel te lange en koude winter wil je natuurlijk optimaal genieten van de lentedagen die in het vooruitzicht liggen. Zorg daarom alvast dat jouw buitenruimte er tiptop bij ligt, zodat je straks geen enkele zonnestraal hoeft te missen. Hoe je jouw tuin zo goedkoop mogelijk klaarstoomt voor de warme dagen, lees je in deze blog.


Zorg voor groener gras dan aan de overkant

De ideale tuin is voor iedereen anders. Toch beschikt elke droomtuin vaak over een mooi groen gazon. Het onderhouden van zo'n natuurlijk biljartlaken vergt de nodige tijd en discipline. Gelukkig bieden diverse webshops je hierbij een helpende hand. Zo vind je bij Moowy allerlei meststoffen en verticuteerkits om jouw gras in topconditie te krijgen. Als je bij de gazonspecialist een grote bestelling plaatst, profiteer je ook nog van een mooie volumekorting! Om de sprieten vervolgens netjes kort te houden, koop je via Keizers.nu een elektrische grasmaaier met tot 30% korting.

grasmaaier

Ook bij Tuinexpress en Tuinland ben je aan het juiste adres voor voordelige gazonproducten. Denk hierbij aan hulpmiddelen als graszaad, strooiwagens en onkruidverdelgers. Heb jij echter geen zin of tijd om een grasmat continu te onderhouden? Breng dan vooral een online bezoekje aan Van Kooten. Daar krijg je namelijk tot wel 50% korting op een kunstgrasmat. Zo geniet je het hele jaar door van groen gras, zonder dat je daarvoor de handen uit de mouwen hoeft te steken.


Voorkom ongewenst bezoek

Op een zonnige lentedag is iedereen welkom voor een hapje en een drankje in de achtertuin. Althans, bijna iedereen. Vervelende beestjes als wespen, fruitvliegjes en wantsen hou je natuurlijk liever op gepaste afstand. Dankzij Biobestrijding bescherm je niet alleen jezelf, maar ook alle bloemen en planten tegen een insectenplaag. Alle bestrijdingsmiddelen van het merk zijn tevens biologisch. Dit wil zeggen dat je tuin niet met chemische stoffen in aanraking komt. Neem daarom zeker een kijkje bij de aanbiedingen en scoor tot 25% korting op deze natuurlijke plaagbestrijding.

wesp


De beste deals voor tuinmeubelen

Woontrends zijn net zo veranderlijk als het weer. Tuinmeubels vormen hierop geen uitzondering en dus volgen populaire ontwerpen en kleuren elkaar in rap tempo op. Bij gespecialiseerde tuinwinkels maak je alvast kennis met de nieuwste lentestijlen. Zo bespaar je via Tuinmeubels.nl tot wel 30% op trendy ligbedden, terwijl Fonteyn stunt met hoge kortingen op tuinhuizen. Hieronder vind je nog meer aanbiedingen en kortingscodes waarmee je jouw buitenruimte voordelig voorziet van een moderne touch.

Hebben jouw tuinstoelen flink geleden onder het koude en natte winterweer, maar betreft dit alleen de buitenste laag? Dan kan een simpele schoonmaakbeurt hierbij al wonderen doen. Met een hogedrukreiniger van HoukemaTools of Vonroc geef je jouw tafels en stoelen een tweede leven en hoef je dus niet te investeren in splinternieuwe meubels. De krachtige reinigers zijn ook ideaal om je tuinpad, kliko of terras mee schoon te maken.


Niet duur, wel duurzaam

Onze planeet verkeert in een lastig parket en dus is duurzaamheid steeds vaker het devies. Omdat een betere wereld bij jezelf begint, kun je in je eigen tuin al een verschil maken. Laat daarom je groene vingers spreken en tover je buitenruimte om tot groenere leefomgeving. Gebruik bijvoorbeeld eens regenwater in plaats van kraanwater voor het bevochtigen van je tuin. Bij Tuincentrum Outlet vind je regentonnen in allerlei soorten en maten. Hiermee vang je hemelwater eenvoudig op en kun je de bloemen en planten op droge dagen voorzien van natuurlijke brandstof. Zo haal je toch iets moois uit die vervelende lentebui! Via de webshop ontvang je momenteel tot 40% korting op dergelijke tonnen. Ga daarom snel naar het online tuincentrum en doe zowel het milieu als je portemonnee een groot plezier.

gieter

Een andere vorm van ecologisch tuinieren is het verbouwen van je eigen groenten en fruit. Heb jij wel oren naar zo'n zelfvoorzienend bestaan? Dan is dit het ideale moment om een moestuin aan te leggen. In het voorjaar is de temperatuur namelijk perfect voor de zaden om op hun eigen tempo te ontkiemen. Deze moestuinzaadjes haal je snel en goedkoop in huis via bol.com. Bij Tuinvoordeel shop je vervolgens de benodigde compostbakken en boombescherming. Voor het onderhouden van je eerste moestuintje heb je natuurlijk ook betrouwbaar gereedschap nodig. Vergeet daarom niet om even langs te gaan bij Toolstation voor een tuinslang, spade en plantenschepje. Bij de kluswinkel krijg je nu tot 20% korting op tuingereedschap van topmerken als Hikoki, Gardena en Makita. Met behulp van deze handvatten zet jij binnenkort je tanden in zelfgekweekte komkommers, tomaten en paprika's.