Me-time: zeven tips voor een dagje voordelig ontspannen

Kom jij net terug van vakantie maar wil je eigenlijk nog even lekker een dagje ontspannen voordat je weer aan het werk gaat? Of heb je het momenteel juist erg druk en wil je ontsnappen van je werk, het huishouden en het sociale leven? Er is eigenlijk altijd wel een goede reden te bedenken om een dagje me-time in te plannen. Met deze low-budget tips kun jij jezelf afsluiten van de wereld en kun je alle stressvolle dingen eventjes vergeten. 


1. Ga een dagje erop uit

Wil je goedkoop een dagje weg? Ga dan naar VakantieVeilingen of Ticketveiling en bekijk de aanbiedingen onder 'dagjes uit' of 'actieve uitstapjes'. Wie weet kom je wel iets super leuks tegen waar je zelf nooit op zou zijn gekomen. Wil je een dagje uit met de trein? Bekijk dan de acties van NS en boek een uitje of stedentrip plus dagretour vanaf €18,-.


2. Bekijk een film in de bioscoop

Wellicht vind je dit een beetje awkward, want wat denken al die mensen in de zaal wel niet al jij in je eentje binnenkomt? Maar wat maakt het uit? Je kent ze toch niet. Heel veel mensen genieten ervan om alleen naar de bioscoop te gaan. Kijk maar eens goed om je heen de volgende keer. Is het jou nooit opgevallen? Dan betekent dat dat jij waarschijnlijk ook niet opvalt als je alleen gaat. Je hoeft met niemand rekening te houden. Jij kiest de film die je graag wilt zien en je kunt zelf een hele bak popcorn opeten zonder deze te delen. Bij Pathé krijg je nu 15% korting op je volgende bioscoopbezoek. Dus boek snel je ticket!


3. Probeer een nieuwe sport

Niet iedereen zal sporten als een 'ontspannen' activiteit zien, maar het brengt vele voordelen met zich mee. Naast het feit dat sporten gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, vermindert het ook stress en maakt het je een stuk fitter. Probeer eens een buitensport zoals hardlopen en zoek de natuur op. Ga bijvoorbeeld eens een stukje joggen in het bos en beleef je omgeving op een heel andere manier dan lopend, op fiets, of met de auto. Bovendien geeft hardlopen het een heerlijk gevoel als je een keer een stukje verder of sneller hebt gelopen.

Wil je het proberen? Ga dan naar SportsDirect en ontvang tot 70% korting op hardloopschoenen. Of gebruik deze kortingscode van JD Sports en krijg 50% korting op jouw bestelling plus gratis verzending.


4. Ga naar een museum

Wil je iets cultureels doen? Het is aan te raden om een keer in je eentje naar een museum te gaan. Wanneer je met z'n tweeën of een grotere groep bent, kun je nog weleens opgejaagd worden. Misschien wil jij De Nachtwacht wat langer bekijken, terwijl jouw maatje al een hal verderop staat. Wanneer je alleen bent, kun je alles op je eigen tempo doen. Daarnaast kun je zelf bepalen welke zalen je bezoekt en welke je liever overslaat. Bekijk de laatste acties van Tripper, het Rijksmuseum of Tiqets om voordelig naar een museum te gaan.


5. Plan een soloreis

Dit klinkt wellicht een beetje eng of spannend, maar wanneer je het eenmaal hebt gedaan, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk de volgende solotrip plannen. Wanneer je er lekker op uit gaat in je eentje kun je doen en bezichtigen wat jij wilt! Je hoeft geen lange discussies te voeren onderweg of in je hotelkamer over wat je die dag gaat doen. Wil jij shoppen? Dan ga je shoppen. Wil je cultuur snuiven, dan doe je dat. Je bepaalt het helemaal zelf!

Er zijn vele bedrijven die goedkope dagtochten aanbieden naar bijvoorbeeld Londen, Parijs of Praag. Wil je liever iets langer weg bekijk dan acties van Vliegtickets.nl of Expedia.


6. Geniet van een dagje wellness

Wil je, letterlijk, de hele (mid)dag voor jezelf plannen om helemaal tot rust te komen en je weer als herboren te voelen? Plan dan een dag naar de spa voor jezelf in. Maak bij bijvoorbeeld via Booking.com gebruik van het wellnesscentrum bij Preston Palace of bekijk de acties van SpaPuur, SpaWell, SpaSense en SpaWeesp.

  • Bestel een all-in wellness voucher met 51% korting via ActievandeDag
  • Groupon: profiteer van 53% korting op dagentree bij wellnessresort Elysium
  • Krijg een gratis dagje wellness bij je bestelling via Bamboo Basics

7. Ontspan op de bank

Wil je liever gewoon thuis blijven en kom je helemaal tot rust wanneer je op de bank kunt ploffen voor de televisie of met een goed boek? Kijk dan eens bij Bookspot, Voordeelboekenonline of Kobo voor een paar nieuwe boeken. Bij deze winkels kun je namelijk profiteren van hoge kortingen op heel veel goede boeken. Houd jij meer van series bingewatchen of een goede film? Bekijk dan de acties van Netflix of Videoland.


Wat is jouw ultieme manier om te ontspannen? Laat het ons weten in de reacties.