De beste tips voor goedkope uitjes tijdens de winter

Tijdens de koude wintermaanden blijven veel mensen liever thuis dan dat ze eropuit gaan. Toch is er tijdens de winter een hele hoop te beleven! Denk bijvoorbeeld aan een lekkere wandeling in het bos, een bezoek aan de sauna of een dagje naar een pretpark. Laat je inspireren door deze blogpost en plan de rest van de winter in met de leukste activiteiten. Ook lees je hier bij welke winkels je snel kunt besparen op deze unieke uitjes.


Attractieparken in de winter

Tijdens de wintermaanden zijn de deuren van veel attractieparken helaas gesloten. Daarentegen zijn er een heleboel pretparken te vinden die wel zijn geopend en omgetoverd zijn tot een winter wonderland. Zo kun je in de Winter Efteling genieten van winterse lekkernijen, uniek seizoensentertainment en je kunt de warmte opzoeken bij de sfeervolle Warme Winter Weide. Ook is Duinrell tijdens de winter gewoon geopend en kun je zelfs in de avonden een ritje maken in de verlichte winterattracties. Hieronder hebben we alle pretparken op een rijtje gezet die tijdens de winter geopend zijn en via deze linkjes kun je direct profiteren van de laagste prijzen. 


Een dagje wintersporten

Ga je binnenkort op wintersportvakantie en wil je je goed voorbereiden? Ga dan een dagje naar SnowWorld met fikse korting! Via HEMA Tickets kun je tot wel €20,- korting pakken op een skipas, waarmee je vier uur lang kunt skiën of snowboarden. Als dit iets te heftig voor je is, dan is een middagje schaatsen wellicht iets voor jou. Bij VakantieVeilingen kun je al vanaf €1,- meebieden op tickets voor schaatsbanen bij jou in de buurt. Vaak moet je nog wel een extra bedrag betalen voor de huur van schaatsen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een paar schaatsen aan te schaffen, zodat je vaker de schaatsbaan kunt bezoeken en hier eindeloos plezier van hebt. Bij Daka kun je nu tot wel 50% korting scoren op schaatsen en andere benodigdheden. Mocht je dit jaar op wintersportvakantie gaan, dan kun je hier ook gelijk een kijkje nemen voor een uitrusting met korting.

Schaatsen


Winterplezier in de dierentuin

Een bezoekje aan een dierentuin is een perfect uitje tijdens de winter. Veel dieren bevinden zich op dit moment in de binnenvertrekken, maar er zijn nog genoeg dieren in de open lucht te bewonderen. Ook kunnen kinderen zich uitleven op de diverse binnenspeelplaatsen. Scoor dus snel je tickets voor de meest populaire dierentuinen en ga er met het hele gezin opuit. We hebben uitgezocht waar je je entreetickets het voordeligst kunt kopen.


Een winterse wandeling

Het komt misschien niet meteen in je op om een wandeling te maken tijdens deze koude winterdagen, maar toch is wandelen erg goed voor je lichaam. Niet alleen blijf je lekker in beweging, ook zorgt de zon voor de nodige vitamine D als deze aanwezig is. Daarnaast zijn de winterlandschappen erg mooi om doorheen te lopen. Je kunt met een beetje geluk in deze tijd van het jaar zelfs wilde dieren spotten. Echter is het belangrijk om je goed aan te kleden voor een winterse wandeling. Kies voor thermokleding, een warme sjaal, een muts en handschoenen om zo goed mogelijk voorbereid de deur uit te gaan. Bij Plutosport kun je momenteel heel voordelig je wandeluitrusting scoren via de Winter Deals. Ook bij The North Face profiteer je nu van hoge kortingen op stevige wandelschoenen, winterjassen en veel andere winterse musthaves. Wil je van wandelen een gewoonte maken? Schaf dan een smartwatch aan via Tink of Horloge.nl om al je activiteiten vast te leggen. Zo kun je snel terugvinden hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoeveel stappen je hebt gezet.

Wandeling met hond


Zoek de warmte op

Blijf jij tijdens de winter het liefste binnen? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om iets te ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld een dagje naar een spa, waar je de dag kunt doorbrengen in de warme sauna of een bubbelbad. Bij VakantieVeilingen kun je nu tot wel 50% korting scoren op een wellness dagje bij Zwaluwhoeve. Je kunt ook kiezen voor een uitje voor het hele gezin. Het Tikibad van Duinrell is het grootste waterpark van de Benelux en er zijn tijdens de winter nog genoeg glijbanen en baden die je kunt bezoeken. Het water is lekker warm en je kunt je hier maximaal ontspannen.