10 tips voor een leuke en voordelige staycation

Normaal gesproken is de zomer het perfecte moment om naar het buitenland te gaan, maar dit jaar was het voor lange tijd onduidelijk of dit wel zou mogen. Gelukkig hebben veel Europese landen inmiddels een positief reisadvies gekregen, wat betekent dat je weer lekker in de auto of het vliegtuig kan stappen om op vakantie te gaan. Voel jij je hier toch niet zo prettig bij? Dan hebben we goed nieuws! Je hoeft namelijk niet ver te reizen om een vakantiegevoel te creëren. Dit kan ook gewoon thuis! Hoe je dit doet, lees je in deze blog. Uiteraard hebben we ook de nodige aanbiedingen, sales en kortingscodes toegevoegd waarmee je jouw staycation nog leuker kunt maken.


Creëer jouw eigen miniparadijs

Als je de zomer thuis doorbrengt, is het belangrijk dat je woning holiday-proof is. Zo kun je er namelijk voor zorgen dat je even loskomt van de dagelijkse sleur. Laat de was een weekje staan, zorg ervoor dat al je boodschappen gedaan zijn en vermijd andere huishoudelijke taken. Daarnaast wil je tijdens je vakantie natuurlijk zoveel mogelijk van de zon genieten. Tover jouw tuin of balkon daarom om tot een miniparadijs! Met behulp van comfortabele tuinmeubels, vrolijke tuinkussens en mooie planten ontstaat er al snel een buitenlandse sfeer. Kun jij extra spullen gebruiken om dit te doen? Dan kun je bijvoorbeeld bij Praxis terecht. Hier bestel je veel tuinmeubels met minstens 20% korting, pak je tot 40% korting op barbecues en scoor je ook nog eens €5,- korting dankzij een kortingscode. Heb je al het tuinmeubilair al in huis, maar wil je de tuin iets gezelliger maken? Neem dan een kijkje bij Woonexpress, waar je tot wel 60% korting ontvangt op bloempotten, kaarsen, dienbladen, sierkussens en nog veel meer.


Geniet van heerlijk eten

Als je in het buitenland op vakantie gaat, kom je vaak in aanraking met allerlei lekkere gerechten. Je wil zoveel mogelijk van de cultuur proeven en kookt zo min mogelijk. Het is dus een aanrader om dit ook te doen tijdens jouw staycation! Haal die barbecue maar van zolder en geniet van de zonnige zomeravonden. Daarnaast kan het leuk zijn om restaurants in jouw eigen stad te bezoeken. Hierdoor kun je alsnog van internationale keukens profiteren en ontdek je gegarandeerd leuke nieuwe plekjes! Vergeet vooraf niet om een kijkje te nemen bij Groupon of Social Deal. Bij deze webshops vind je veel aantrekkelijke deals waarmee je tot wel 60% bespaart op jouw diner. Vind je het fijner om thuis te dineren? Ook dat kan extra voordelig! Zo heeft Uber Eats meerdere kortingscodes waarmee je tot €10,- korting pakt op bezorgmaaltijden. Bovendien bespaar je met deze Thuisbezorgd kortingscode €5,- op je bestelling.


Fruit, fruit en nog eens fruit

Hoewel het in eerste instantie misschien gek klinkt, speelt vers fruit een grote rol tijdens veel vakanties. Denk er maar eens over na: je krijgt vaak een bakje fruit bij je ontbijt, je geniet op warme dagen extra veel van een verfrissend fruitijsje of een stuk watermeloen en eet regelmatig fruitsalades. Klinkt dit herkenbaar? Zorg er dan voor dat je veel verschillende soorten fruit in huis haalt. Dankzij de frisse smaak en vrolijke kleuren van aardbeien, mango's, kiwi's en andere vruchten waan je jezelf al snel op vakantie!

Kind met watermeloen


Luister naar zomerse muziek

Wil het nog niet zo lukken om in de vakantiesfeer te komen? Dan kan het helpen om naar vrolijke muziek te luisteren die je herinnert aan die ene autorit naar Frankrijk of dat ene restaurantje in Italië. Om hier van te kunnen genieten, is het natuurlijk wel belangrijk dat de kwaliteit van het geluid goed is. Zijn jouw speakers aan vervanging toe? Of ben je toch niet zo tevreden met het geluid van je smartphone? Dan kun je onze exclusieve Teufel kortingscode gebruiken om jouw favoriete Bluetooth speaker met 10% korting aan te schaffen. Ook kun je een kijkje nemen bij JBL. Hier scoor je in de sale tot maar liefst 70% korting. Om het nog leuker te maken, hebben we een kortingscode waarmee je 10% extra korting ontvangt op het hele assortiment.


Zorg voor genoeg leesplezier

Hou jij ervan om tijdens je vakantie met je neus in de boeken te duiken? Of vind je het heerlijk om de nieuwste glossy op een ligbedje te lezen? Haal dan genoeg leesvoer in huis voor jouw staycation! Als je dit zo voordelig mogelijk wil doen, kun je onder andere in de webshop van Paagman terecht. Je scoort hier tot maar liefst 60% korting op boeken in de sale. Daarnaast bespaar je bij Voordeelboekenonline tot €15,- op bestsellers. Wil je naast boeken ook tijdschriften scoren? Neem dan een kijkje bij Tijdschrift.nl, Magazine.nl of 123tijdschrift. Hier vind je een groot aantal magazines dat je extra voordelig kunt bestellen. Heb jij kids die van lezen houden? Dan kan het leuk zijn om samen naar de bibliotheek te gaan en hun favoriete boeken mee te nemen.


Verken de Nederlandste stranden

Wat past er nu beter bij de zomervakantie dan een dagje zon, zee en strand? Gelukkig zijn er in Nederland meer dan genoeg plekken waar je hiervan kunt profiteren! Om het vakantiegevoel te versterken, raden we je aan om een strand op te zoeken dat je nog nooit bezocht hebt. Zo krijg je de kans om nieuwe strandtenten te ontdekken en heb je echt het gevoel dat je even weg bent van huis. Je zou haast vergeten dat je in Nederland bent!


Maak een fietstocht

Is het jou ook al eens opgevallen dat veel mensen meer over hun favoriete vakantiebestemming weten dan over hun eigen regio? Tijd om hier verandering in te brengen! Kies een zonnige dag uit en stap samen met je partner, kids of vrienden op de fiets. Je kunt online talloze leuke fietsroutes vinden die je eens uit kunt proberen. Kun jij een nieuwe fiets of fietsaccessoires gebruiken? Neem dan een kijkje bij Halfords. Met onze exclusieve kortingscode pak je hier €10,- korting op je bestelling. Ga je met je kinderen op pad? Dan is het slim om het assortiment van Fiets-stoeltje.nl te bekijken. Zoals de naam al verraadt, shop je hier voorstoeltjes, achterzitjes, kinderhelmen en andere handige accessoires. Om het fietsuitje extra leuk te maken, zou je onderweg ook nog kunnen picknicken! Maak thuis wat lekkere recepten die je mee kunt nemen, zoals een frisse pastasalade, ambachtelijk stokbrood met smeersels of koude wraps.


Zoek het water op

Als je deze zomer wat afkoeling kunt gebruiken, raden we je aan om extra veel tijd in, op of aan het water door te brengen. Ga bijvoorbeeld naar het zwembad of huur een bootje om lekker uit te waaien! Wedden dat je hier een vakantiegevoel van krijgt? Bovendien kun je thuis ook voor de nodige waterpret zorgen. Zo zijn er diverse webshops die opblaaszwembaden, waterpistolen, sproeiers en nog veel meer aanbieden. Bij VakantieVeilingen profiteer je van tot wel 50% korting op waterspeelgoed. Daarnaast heeft Internet Toys veel interessante aanbiedingen. Je shopt strandballen, opblaasdieren, duikringen en veel ander speelgoed met tot maar liefst 80% korting.

Uitzicht over het water


Bezoek een museum, dierentuin of pretpark

Kijk jij uit naar een cultureel dagje? Dan zijn er genoeg plekken in Nederland die je met korting kunt bezoeken. Je pakt tijdelijk tot €20,- korting op toegangskaarten voor Artis, tot €7,50 korting op entreetickets voor Beekse Bergen en tot 40% korting op het Dolfinarium. Ook profiteer je met deze Zoo Adventure kortingscode van €5,- korting op jouw entree. Naast diverse dierentuinen kun je natuurlijk ook een kijkje nemen in een van de vele Nederlandse musea. Heb jij al een museum op het oog? Surf dan naar de webshop van Tiqets of Ticketveiling en ontdek of je jouw kaartjes met korting kunt bestellen! Wil je liever een pretpark bezoeken? Ook dat kan met de nodige korting. Je ontvangt nu tot maar liefst 30% korting op Toverland. Bovendien bezoek je veel Nederlandse pretparken extra voordelig via Ticketveiling, VakantieVeilingen en ActievandeDag.


Maak een wandeling door het bos

De laatste tip die we je mee willen geven, is het bezoeken van een bos bij jou in de buurt. Op warme dagen is het heerlijk om onder het verkoelende bladerdak van een bos te wandelen. Je hoort het geritsel van blaadjes, het stromende water van een klein beekje en kunt genieten van het mooie uitzicht. Ideaal als je echt even tot rust wil komen! Daarnaast valt er in een bos veel schaduw, waardoor je van het heerlijke weer kunt genieten zonder dat het te heet wordt.