10 slimme bespaartips voor de zomer! ☀

Vakantie, terras, uit eten, festivals, een dagje weg. In de zomer trek je er vaak op uit. Groot gelijk, maar het geld vliegt er soms wel wat vlug doorheen. Wil jij een te gekke zomer tegemoet gaan, maar niet krap zitten aan het einde van de maand? Wij geven 10 bespaartips om alles uit je zomer te halen zonder een euro te hoeven omdraaien. Bij wijze van spreken dan!


1. Gratis festivaltickets

Vanaf het voorjaar tot en met het najaar zijn er honderden festivals door heel Nederland te vinden. Je kunt naar een groot festival gaan en €60,- voor een kaartje betalen (en het dubbele kwijt zijn aan eten en drinken!), maar er zijn ook manieren om gratis tickets te bemachtigen! Zo kun je via de app I’m In bijvoorbeeld tickets winnen voor grote en kleine festivals en evenementen, waar vaak even gave artiesten komen.


2. Skip de strandtent

Oh, het is zo verleidelijk om je stranddag deels bij een strandtent door te brengen, maar stiekem tikken die bezoekjes best aan. Probeer een dag eens zelf je eten en drinken mee te nemen in een koeltasje en beperk je strandtent bezoek tot enkel een ijsje. Net zo lekker en op het strand word je tenminste egaal bruin.

strand cocktail


3. Gratis zonnen

De zon is uiteraard altijd gratis, maar vaak moet je een klein bedrag betalen voor je entrée bij zwembaden of recreatieplassen. Dit kan je gemakkelijk vermijden door een meer in de buurt te kiezen of juist met je flamingo richting de kust te reizen voor dag op het strand.


4. Kies voor seizoen fruit en groente

Op je boodschappen bespaar je al snel door te kiezen voor groente en fruit dat in het seizoen zit. De zomer is wat dat betreft een fijne periode waarin heel wat fruitsoorten goed geprijsd zijn. Daarnaast vind je ze vaak op de markt nog wat goedkoper dan in de supermarkt! (meer bespaartips voor je boodschappen lees je in dit artikel!) 


5. Bespaar op je energierekening

De zomerperiode is met zijn lange zomeravonden en heerlijke temperaturen het ideale seizoen om te besparen op je energierekening! De droger kan je even wat rust geven door je was buiten te drogen, de tuinverlichting kan op zonne-energie branden, de verwarming kan helemaal uit, de verlichting binnen kan langer uit. Ga je op vakantie? Controleer dan of alle stekkers eruit zijn. Niet alleen voor brandveiligheid maar ook door sluipgebruik van stroom door stand-by apparaten!

Wasknijper


6. Goedkoop buiten de deur eten

Buiten de deur eten is heerlijk, maar al die restaurantbezoekjes hakken er wel in! Gelukkig biedt de zomer legio aan mogelijkheden om buiten de deur te eten tegen een fijne prijs. Ga met vrienden bijvoorbeeld naar het park of een strandje en neem allemaal wat kleine hapjes mee of organiseer daar een barbecue. Check wel vooraf of je mag barbecueën, want in sommige parken en op sommige stranden is dit verboden.


7.Maak zelf ijs

IJsjes zijn onlosmakelijk verbonden aan hoge temperaturen, maar is daardoor ook een sluipende kostenpost gedurende dit seizoen! Druk de kosten door zelf ijsjes te maken van water en siroop of maak zelf yoghurt of fruit ijsjes. Vooral met kinderen is dit een leuke activiteit, waarmee je meteen wat geld bespaard.


8. Laat de auto vaker staan

Een half uur of zelfs uur fietsen? In de zomer draai je daar je hand niet voor om! Laat de auto eens wat vaker staan. Dit scheelt niet alleen benzine, maar levert je ook wat welkome tijd om in de buitenlucht. Vooral na een dag werken kan het juist heerlijk zijn om op de fiets te stappen in plaats van in een benauwde auto of trein.

bike


9. Boek een goedkope vakantie

Twijfel jij of je nog op vakantie gaat? Door een vakantie buiten het hoogseizoen te boeken bespaar je al gauw een paar honderd euro. Ben jij juist gebonden aan het hoogseizoen en heb je niet per sé één vaste bestemming in je hoofd? Dan kunnen last minute vakanties een uitkomst zijn! Durf jij het aan dan bespaar jij zo al gauw tientallen tot honderden euro’s! En vergeet onze exclusieve Expedia kortingscode niet!


10. Goedkoop lezen

Vind jij het heerlijk om in de vakantie boeken weg te lezen? Goedkoop boeken kopen doe je bijvoorbeeld online, maar je kunt ook besparen door een e-reader te kopen en titels tegen een kleiner prijsje of zelfs gratis te downloaden. Heb jij toch liever een echt boek in je handen? Dan kan een lidmaatschap bij de bibliotheek uitkomst bieden! 


Heb jij nog een goede bespaartip voor de zomer? Laat het ons weten in een reactie!