Je studentenkamer voordelig en stijlvol inrichten? Dit is hoe je het doet!

Het nieuwe studiejaar staat weer voor de deur en dat betekent dat duizenden Nederlandse jongeren met een nieuwe opleiding beginnen en wellicht zelfs op kamers gaan. Geldt dit voor jou? Dan zul je vanzelf merken dat het inrichten van jouw woonruimte lastig kan zijn. We beschikken helaas niet allemaal over de luxe van een groot huis met ruime kamers. Hierdoor kan het best een uitdaging zijn om een kleine, maar multifunctionele kamer in te richten. Je wil er tenslotte uitrusten, studeren, vrienden ontvangen en wellicht ook eten. Welk meubilair kun je dan het beste kiezen en hoe zorg je ervoor dat je kamer er ruimtelijk uitziet? Met behulp van onze tips kun je jouw mooie, functionele en uitnodigende woonruimte voordelig creëren. Zo bespaar je weer wat geld dat je uit kan geven aan heerlijke etentjes of gezellige stapavonden.


Bepaal je budget

Het allereerste dat we je mee willen geven, is dat het belangrijk is om vooraf te bepalen hoeveel je ongeveer wil besteden aan de inrichting van je studentenkamer. Door voordat je gaat shoppen een inschatting te maken, weet je zeker dat je later in de maand niet in de problemen komt met je huur, zorgverzekering, telefoonabonnement of andere kosten. Ga daarom voor jezelf na wat je inkomen is en of er kosten zijn waarop je misschien kan besparen. Hierdoor weet je precies waar je aan toe.


Maak een lijstje met de allerbelangrijkste meubels

Ook is het belangrijk om jezelf af te vragen waar je je kamer precies voor wilt gebruiken. Voor de een is de woonruimte een plek om te studeren en slapen, terwijl de ander graag vrienden uitnodigt voor een gezellig avondje op de bank. Zoals je wellicht al vermoedt, heeft dit invloed op de meubels die in je kamer komen te staan. Door de beperkte ruimte zul je keuzes moeten maken. Maak dus een lijstje met de belangrijkste functies van jouw studentenkamer. Hierdoor zie je welke meubels essentieel zijn en kun je de ruimte optimaal benutten.


Selecteer je favoriete lichte kleuren

Bovendien is het slim om na te denken over de kleuren die je in het interieur wilt verwerken. Je kunt kleuren namelijk zó kiezen dat ze de ruimte groter laten lijken. Hiervoor kun je het beste gebruik maken van lichte kleuren. Door te kiezen voor witte, gebroken witte of beige muren oogt je kamer al snel ruimtelijker. Hetzelfde geldt voor de vloer. Saaie boel, die lichte kleuren op de muur? Nee hoor, met behulp van meubels en woondecoraties kun je heel gemakkelijk kleur toevoegen aan je woonruimte. Een gekleurd stel kussens, mooie vaas of comfortabel vloerkleed maakt al een groot verschil!

Kleurrijke kussens


Ga voor grote meubels

Als je voor jezelf op een rijtje hebt welke meubels nodig zijn én welke kleuren je graag terug wil zien, is het tijd om het meubilair uit te kiezen. Hoewel je misschien denkt dat je grote meubels moet vermijden in een kleine ruimte, is dit niet het geval. Sterker nog, grote meubelstukken kunnen er juist voor zorgen dat je woonkamer er rustig uitziet. Zo oogt het vaak minder rommelig wanneer je kiest voor één grote bank in plaats van meerdere losse stoelen. Ook is het handig om multifunctioneel meubilair aan te schaffen. Een krukje is bijvoorbeeld niet alleen handig als zitplaats, maar ook als bijzettafeltje. Ideaal als vrienden over de vloer komen!


Profiteer van de ruimte op de muren

Tot slot kun je de ruimte in je studentenkamer beter benutten door zowel gebruik te maken van de ruimte op de vloer als van de ruimte op de muren. Door wandplanken te bevestigen, kun je meer spullen kwijt. Dit is niet alleen handig vanwege de extra opbergruimte, maar ook vanwege de warmte die het uitstraalt. Je kunt bijvoorbeeld een fotolijstje of plantje op deze planken neerzetten om een gezellige sfeer te creëren. Win-win! Zorg er overigens wel voor dat je maar een klein aantal accessoires gebruikt, zodat het geheel rustig oogt.

Wanddecoratie


Kun jij haast niet wachten om met deze tips aan de slag te gaan? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen bij de onderstaande webwinkels. Hier kun je al jouw meubels en woonaccessoires extra voordelig aanschaffen! Of je nu op zoek bent naar een bureau, bed, bank of koelkast: je scoort gegarandeerd korting.