Zo haal je de woontrends van 2017 goedkoop in huis

Ben jij al op de hoogte van de woontrends van 2017? Gebruik het naderende voorjaar om je interieur een make-over te geven en haal zonder al te veel geld uit te geven de trends van dit jaar in huis! Bepaalde invloeden blijven, terwijl andere toch de deur gewezen zijn. Ben jij benieuwd naar de trendkleur en stijl van dit jaar? Dit zijn de woontrends van 2017 mét de beste kortingen, zodat jij in een handomdraai je huisje omtovert in een Pinterest waardige thuisbasis!


Kleurentrends

Dit jaar zie je in het interieur vooral frisse en natuurlijke kleuren terugkomen, zoals (donker)groen, (grijs)blauw, donkerblauw en gecoat zwart, maar ook warme tinten zoals terracotta, goud, framboos en dieprood kunnen nog steeds. Daarnaast heeft Flexa Denim Drift als DE kleur van het jaar uitgeroepen, welke een perfecte combinatie is van blauw met een grijze ondertoon die perfect bij een Scandinavisch interieur past!


Trend 1: Velours en fluweel

De stoffen die een absolute comeback maken dit jaar in zowel je kledingkast als in je interieur zijn velours en fluweel. Zowel in modecollecties van bijna elk modemerk als in het meerderheid van de woonwinkels vind je velours en fluwelen items in de vorm van banken, stoelen, woonaccessoires zoals kussens en plaids en gordijnen. De stoffen geven je interieur direct een luxe uitstraling en zijn goed te combineren met bijvoorbeeld gebreide items.

Interieur planten


Trend 2: Natuurlijke materialen

Verder worden er veelal natuurlijk materialen verwerkt in het interieur. Zoals hout, kurk en messing, brons, terracotta en natuursteen. Daarnaast neemt ook de plantentrend flink toe, waardoor er eigenlijk steeds meer een samensmelting ontstaat tussen buiten en binnen. Terracotta tinten kunnen vooral in een koel interieur net wat meer warmte brengen, wat in combinatie met een aantal mooie, grote planten een natuurlijk geheel kan vormen!


Trend 3: Urban living

Gedurende de jaren vorderen wordt de industriële stijl steeds meer omarmt in het interieur. Sinds 2016 is urban living een ding geworden. Bij deze stijl combineer je industriële, koele woonaccessoires en meubels met natuurlijke, warme materialen. Ook in 2017 wordt deze trend uitgebreid omarmt en kan je los wat betreft combinaties maken met woonaccessoires en meubels van staal, onbewerkt hout, beton, leer, suède en fluweel. Zo zijn stellingkasten een veel gezien item dit jaar.

Interieur


Trend 4: Vloerkleden

Vloerkleden zie je al een tijdje terug in het interieur. Vloerkleden zijn ideaal om ruimtes en meubels met elkaar te verbinden en zo een gezellige hoek te creëren. Veelal zie je de exemplaren terug die geïnspireerd zijn op traditionele Oosterse tapijten, maar ook moderne geometrische vormen en andere prints worden verwerkt in de stoffen.

Vloerkleden


Trend 5: Koper en marmer

In woonaccessoires zie je veel luxe materialen zoals koper en marmer die verwerkt worden. Koperen en marmeren items geven je interieur direct een luxueuze uitstraling.


De beste shopadresjes

Heb jij een aantal leuke trends gespot maar geen groot budget? Geen probleem. Ook jij kan je interieur een trendy upgrade geven door van een van deze recente acties gebruik te maken. Wat dacht je van:


Welke woontrend spreekt jou het meeste aan?