Verlies voordelig je vakantiekilo’s met deze bespaartips

Heb jij het afgelopen jaar goed gesport, maar is het er gedurende de zomer wat bij ingeschoten? Door barbecues, festivals en natuurlijk vakanties in het buiten- of binnenland, komen we vaak niet toe aan sporten. Ook eten en drinken we vaak meer dan normaal. Een gevolg is dat we wat kilo’s aankomen. Nu de zomer weer voorbij is en je geen excuses meer hebt om niet te trainen, is het tijd om het sporten weer op te pakken. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om je hierbij te helpen.​


Sport in huis

Heb je geen tijd om naar de sportschool te gaan of heb je geen zin om buiten een paar kilometer te rennen? Overweeg dan om lekker thuis te sporten. Een groot voordeel van thuis sporten is dat je binnen enkele seconde onder de douche staat. Bovendien kan de work-out soms zelfs veel intensiever zijn dan in de sportschool. Zo kun je bijvoorbeeld steps oefeningen doen op de trap. Hierbij loop je een paar keer de trap op en af om je been- en bilspieren te trainen. Om het extra zwaar te maken kun je een volle wasmand of zware tas mee naar boven nemen. Pak je ook gelijk je armspieren mee! Wanneer je een yoga- of fitnessmatje hebt, kun je eenvoudig kracht of hoge intensiteit interval trainingen (HITT) doen. Trek wat sportkleding aan, zoek een filmpje of wat oefeningen op en ga aan de slag. Wil je bij je oefeningen gewichtjes of andere attributen gebruiken? Bij Decathlon koop je voor slechts een paar euro al een gewichtje. Voordelig sportkleding bestellen kan bij JD Sports en Bol.com, waarbij je tot 70% korting kunt krijgen.

 

Barbell


Fitnessapparaten voor in huis

Net zoals in de sportschool, kun je thuis natuurlijk ook gebruikmaken van fitnessapparaten. Wanneer je er wat geld voor over hebt, kun je overwegen om een fitnessapparaat aan te schaffen. Zo hoef je niet door weer en wind naar de sportschool en kun je toch genieten van jouw favoriete apparaten. Bij Gorilla Sports kun je nu tot wel €350,- korting pakken op fitnessapparaten, waardoor het net wat goedkoper wordt. Daarnaast zal de investering jou vast motiveren om het apparaat niet ongebruikt te laten staan.


Word helemaal zen met yoga

Ook Yoga kun je thuis doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een zachte ondergrond. Heb je deze thuis niet? Bestel dan voordelig een yogamatje bij Decathlon of Body en Fitshop. Vervolgens zoek je op je telefoon wat yogaoefeningen op, die je vervolgens kunt uitproberen. Het is hierbij wel aan te raden om eerst wat video's te bekijken van bepaalde oefeningen, zodat je weet hoe je ze precies moet uitvoeren. Wil je het wat serieuzer aanpakken? Bij Yogakleding Online kun je nu al vanaf €37,- online yogacursussen volgen. Daarnaast kun je bij deze winkel profiteren van tot 50% korting op yogakleding.

 

Yogamat


(Paal)dansen

Houd je van dansen? Koop dan een Zumba Step Rizer met 60% korting bij Vouchervandaag. Je krijgt hierbij vier gratis DVD's en een resultatenplan om optimale resultaten te gaan behalen. Met Zumba verlies je snel gewicht, hoef je niet naar een dure sportschool te gaan en krijg je strakkere billen en benen. Wil je dansen echter naar een nog hoger niveau tillen? Probeer dan eens een paaldansles! Via Belevenissen.nl profiteer je momenteel van 40% korting op een les.


Hardlopen: in je eigen tijd, zonder hoge kosten

Hardlopen is misschien wel een van de voordeligste sporten die je kunt beoefenen. Het enige wat je écht nodig hebt is een paar goede hardloopschoenen. Hier investeer je één keer in, waarna je vervolgens tot wel twee jaar vooruit kan. Je hoeft dus geen abonnement af te sluiten bij een sportvereniging of -club. Je kunt lekker in je eigen tijd gaan sporten wanneer het jou uitkomt, zonder dat het je veel geld kost. Als je een beginner bent en je wilt kijken of deze sport bij jou past, is het zeker niet nodig om meer dan €150,- uit te geven aan een goed paar hardloopschoenen. Bovendien kun je vaak korting scoren op hardloopschoenen bij Asics, SportsDirect en adidas. De korting kan bij deze winkels oplopen tot wel 70%. Zo heb je zeer voordelig een goede loopschoen.


Maak een wandeling

Ben je niet zo sportief maar wil je toch bewegen en misschien wat kilo's kwijtraken? Maak dan een paar keer per week een wandeling. Wist je dat wandelen eigenlijk veel beter is dan hardlopen, wanneer het gaat om calorieën verbranden en lichaamsbelasting? Je verbrand namelijk vet wanneer je een lage hartslag hebt tijdens een inspanning. Wanneer je gaat hardlopen, kan je hartslag nog eens flink omhoog schieten. Met een stevige wandeling waarbij je flink doorstapt activeer je alle spieren in je lichaam, wordt je lichaam niet zwaar belast en behoud je een lage hartslag. Wandelen is dus een zeer goede optie voor iemand die vet wil verbranden, maar niet intensief wil sporten. Shop voor je wandeling voordelig een paar goede wandelschoenen met tot 50% korting bij JD Sports of Bever.

 

Wandelen


Sport je om af te vallen?

Alleen sporten om gewicht te verliezen, schiet niet heel veel op. Afvallen komt voor 70%  door een aanpassing in je voedingspatroon en maar 30% door sporten. Het is dus verstandig om een goed voedingspatroon aan te nemen wanneer je graag wat extra kilo's kwijt wilt raken. Bodystore helpt je hierbij met gratis advies aan de hand van een dieetwijzer. Een handige lijst vol boodschappen die je mag eten tijdens een dieet kun je bekijken bij Jasper Alblas en besparen op dieetvoeding kan bij Viata en DieetPro.