10 tips om Blue Monday door te komen

Blue Monday wordt ook wel de meest deprimerende dag van het jaar genoemd. Elke derde maandag van januari wordt als deze dag getypeerd omdat de feestdagen net voorbij zijn, je goede voornemens als sneeuw voor een warme winterzon gesmolten zijn en je nog lang niet op vakantie mag. Klinkt dit jou bekend in de oren? Lees dan gauw deze 10 tips om Blue Monday (en die andere vervelende januari dagen) te overleven!


Wat is Blue Monday?

Blue Monday is in 2005 in het leven geroepen door Cliff Arnall. Dit is een Britse psycholoog die tot conclusie kwam dat de derde maandag van januari wel erg depressief voor de meeste mensen is, vanwege de optelsom die in de inleiding is weergeven. Tel daarbij op dat de winter niet het meest vrolijke seizoen is om je doorheen te worstelen en je hebt alle ingrediënten te pakken voor een echte Blue Monday. Een fenomeen die vanwege alle aandacht de maandag eigenlijk zo slecht ook weer niet maakt. Wij hebben namelijk een aantal tips verzameld om je daar op te vrolijken!


10 tips voor extra geluk

1. Waarschijnlijk ben je aan het werk op maandag, dus probeer er met je collega’s wat leuks van te maken! Gezellig wordt het altijd met lekker eten. Besteed allemaal wat extra aandacht aan de bedrijfslunch, bestel ergens broodjes, of laat iedereen wat meenemen. Met een goed gevuld maagje kan je die middag ook wel aan.

Pannekoeken

2. Ga lekker uiteten met je vriend of vriendinnen in dat ene restaurant. Soms moet je het zelf ook gewoon leuk maken, he!

3. Plan ’s avonds een leuk uitje in. Ga naar de bioscoop, glowgolfen of een andere activiteit. Kijk ook eens bij Groupon en Actievandedag voor de leukste uitjes mét korting!

4. Boek je vakantie! Het is er toch de periode voor én grote reisaanbieders zitten volop in de sale. Boek je vliegticket en hotel via Expedia vandaag extra voordelig!

Kat

5. Zoek de leukste katten- en hondenfilmpjes op. Huisdieren blijven nou eenmaal onwijs schattig en hilarisch.

6. Ga sporten. Plan die ene sportles toch maar in. Daarna voel je je energiek en erg goed dat je er bent geweest.

7. Bedenk drie dingen waar je dankbaar voor bent in je leven. Je mag dan wel geen Porsche hebben, een gezond lijf, lieve familie of een leuke baan is ook wat waard toch?!

Chocola

8. Eet chocola. Hallo, wie wordt er nou niet blij van chocola!? Er zit een stof je in waar je gelukkig van wordt en je kan het nu beter maar kopen voordat het op is.

9. Pak op blue Monday iets aan wat lang is blijven liggen en je eigenlijk niet goed durft. Trakteer jezelf op die leuke tas, vraag die ene hottie eindelijk mee uit, prik een vriendinnendagje, etc!

10. Shop! Van winkelen wordt iedereen toch blij! Het is bovendeel bij heel veel winkels nog sale, waardoor je tot wel 80% korting krijgt! Bij de volgende winkels kan je de komende tijd nog wel even je slag slaan: tot 50% korting bij Levi’s, tot 60% korting op schoenen van Manfield, tot 70% korting bij Bonprix


Heb jij nog een goede tip voor Blue Monday?