Internationale Vrouwendag 2022: verwen jezelf met veel korting

Aankomende dinsdag is het weer zover: International Women's Day, ook wel Internationale Vrouwendag genoemd. Elk jaar op 8 maart worden vrouwen in het zonnetje gezet en wordt er aandacht besteed aan vrouwenthema's zoals gendergelijkheid, solidariteit en diversiteit. Volgende week dinsdag wordt er wereldwijd stilgestaan bij vrouwenrechten. Doordat vrouwen op deze dag in de spotlights staan, besteden veel webshops hier ook aandacht aan door middel van mooie aanbiedingen. Lees hier bij welke populaire winkels je kunt shoppen met veel korting om jezelf, een familielid of een vriendin te verwennen.


Gelijkheid voor vrouwen

Elk jaar staat de Internationale Vrouwendag in het teken van één of meerdere thema's. Dit jaar wordt er aandacht besteed aan inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid. Het thema, #BreakTheBias, staat voor het doorbreken van stereotyperingen en het vieren van de diversiteit onder vrouwen.

Maar waarom vieren we dit op 8 maart? Op deze dag in 1908 vond er een enorme staking plaats in New York, waarbij vrouwen massaal gingen staken en opkwamen voor gelijke lonen. Dit was de start van een lange strijd tegen de loonongelijkheid, slechte arbeidsomstandigheden en de algemene ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Sinds de tweede feministische golf wordt Internationale Vrouwendag groter gevierd dan ooit en steeds meer landen erkennen deze dag als feestdag.

Gelukkig zijn de vrouwenrechten flink toegenomen sinds de start van Internationale Vrouwendag, maar helaas worden vrouwen in veel landen nog als minderwaardig gezien. Ook in Nederland is er nog sprake van een loonkloof. Het is daarom erg belangrijk om zelfs in 2022 nog stil te staan bij de hoognodige gelijkwaardigheid in de gehele samenleving.

Girlpower lipstick


Wat kun jij doen?

Zoals je ziet, is 8 maart een belangrijke dag voor vrouwen over de hele wereld. Toon je dankbaarheid door middel van een kleinigheidje of pak groots uit. Laat je waardering blijken aan de vrouwen in jouw omgeving. Hieronder lees je welke items, uitjes of kleinigheidjes ideaal zijn om cadeau te geven tijdens de Vrouwendag aan bijvoorbeeld je oma, moeder of een vriendin. Ook kun je op veel plekken in Nederland luisteren naar sprekers en vinden er allerlei workshops plaats. Daarnaast bieden verschillende musea, bioscopen en theaterzalen een speciaal programma rond de Vrouwendag aan.


Kleinigheidjes en bedankjes

Wil je jouw waardering voor vrouwen die dicht bij je staan laten blijken? Je kunt nog snel een bedankje per post laten verzenden met Bloompost, Greetz of Kaartje2go. Hierbij kun je zelfs nog een persoonlijk bericht toevoegen aan het geschenk door middel van een vrolijke kaart. Met deze kleinigheidjes zorg je gegarandeerd voor een lach op haar gezicht. Check ook de onderstaande kortingscodes voor unieke cadeaus met flinke korting.


Dochter verrast moeder


Een klein verwenmomentje

Het is natuurlijk het leukste om een cadeautje persoonlijk te overhandigen. Er zijn veel verschillende opties om een vrouw mee te verrassen, waaronder een lekker geurtje. Bestel heerlijke damesgeuren nu bij ICI PARIS XL, waar je nu op bijna alles profiteert van wel 25% korting! Ook bij Douglas haal je de meest populaire damesgeuren en giftsets in huis met 25% korting, speciaal voor Internationale Vrouwendag. Benieuwd naar nog meer mogelijkheden? Check dan de site van Parfumdreams, waar je tijdelijk 20% korting op het gehele assortiment scoort. Deze aanbiedingen lopen tot en met 8 maart, dus zorg dat je jouw geur, of de favorieten van een ander tijdig bestelt.


Een heerlijk avondje thuis

Internationale Vrouwendag valt dit jaar op een dinsdag, waardoor je misschien niet veel tijd hebt om op deze dag iets te ondernemen. Veel mensen moeten naar werk of school, wat weinig tijd overlaat voor een leuk uitje. Toch zijn er nog genoeg dingen te bedenken om jouw avond mee te vullen en jezelf of een ander goed mee te verwennen. Kijk bijvoorbeeld een indrukwekkende film over vrouwenrechten en de historie hiervan. Bij Pathé Thuis heb je keuze uit een ruime selectie films met dit thema. Ook kun je een spannende serie via Netflix bingewatchen. De streamingdienst staat boordevol met interessante docu's, films en series over de opkomst van feministische groepen. Tijdens de film of serie kun je genieten van een heerlijk hapje eten van één van je favoriete restaurants. Bij Uber Eats, Thuisbezorgd en Deliveroo scoor je een diner met veel voordeel dankzij de kortingscodes! Zo maak je van jouw avond toch iets speciaals.


Er zijn veel manieren om jezelf te verwennen en andere vrouwen in het zonnetje te zetten. Of je nu iets leuks wilt plannen of een geschenk wilt scoren, nu is hét moment om dit te regelen. Ben je benieuwd naar nog meer kortingen voor Internationale Vrouwendag? Je kunt de themapagina's checken voor de leukste dagjes uit of mooie cadeaus, zodat je alles extra voordelig in huis haalt.