Ga je op autovakantie? Dit mag je echt niet vergeten!

Veel mensen gaan deze zomer met de auto op vakantie in binnen- of buitenland. Aangezien het coronavirus nog steeds aanwezig is, is het voor velen een veilige en betrouwbare manier van reizen. Ben je het beu, dan kun je zo met al je spullen in de auto stappen en naar huis rijden. Dat kan natuurlijk niet als je met de bus of het vliegtuig bent. Toch is met de auto op vakantie gaan niet risicoloos. Er zijn heel wat zaken waar je op moet letten wanneer je met je eigen wagen wil vertrekken. Ben jij een van deze mensen? Dan raden we je zeker aan om deze blog te lezen. Zo weet je zeker dat je niks vergeet en met een gerust hart op vakantie kunt gaan.


Laat je auto altijd checken

Als je zelf heel handig bent met auto's, dan kun je dit misschien helemaal zelf. Ben je dat niet? Dan is het altijd verstandig om je auto te laten checken voordat je op vakantie gaat. Zo voorkom je dat je onderweg voor verrassingen komt te staan. Controleer de koelvloeistof, zodat je onderweg niet met een oververhitte motor zit. Zorg dat je trekhaakaansluiting goed zit, zodat je caravan of aanhanger goed aangekoppeld kan worden. Check je bandenspanning en vul deze zo nodig bij en kijk meteen naar je bandenprofiel. Zo voorkom je onnodig brandstofverbruik en aquaplaning. Daarnaast is het peilen van de olie ook belangrijk. De olie smeert de draaiende delen in de motor, maar koelt en reinigt ook. Tot slot is het checken van de airco iets wat je niet mag vergeten. Niets is zo vervelend als in de hitte in de auto zitten met een kapotte airco. Wil of kun je dit allemaal niet zelf doen? Kijk dan eens bij Euromaster of Kwik-Fit voor gratis checks en services voor je auto.


Pechhulp aanvragen

Wat je absoluut niet wil, is langs de weg komen te staan met autopech. Helaas kun je daar soms niks aan doen. Toch kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken als je van tevoren pechhulp aanvraagt. Ontvang nu 20% korting op Wegenwacht Europa Standaard bij ANWB. Hiermee profiteer je van pechhulp service dichtbij en zit je hopelijk snel weer op weg naar je vakantiebestemming of thuisadres. Je kunt ook Wegenwacht aanvragen voor Nederland, je caravan of camper. Ben je 24 jaar of jonger? Dan krijg je zelfs tot 50% korting op je eigen pechhulppakket.

Lekke band auto


Verzekeringen afsluiten

Ga goed voorbereid op reis en sluit de juiste verzekeringen af, zodat je onderweg en op vakantie goed verzekerd bent. Naast een autoverzekering kun je ook denken aan een caravanverzekering, fietsverzekering, reisverzekering en annuleringsverzekering. Scoor nu tot wel 10% korting op Univé verzekeringen of pak 5% ANWB-ledenkorting op diverse verzekeringen voor je vakantie.


Tol, milieustickers en vignetten

Wanneer je jouw vakantie buiten de Nederlandse grenzen viert, dien je rekening te houden met de verkeersregels in andere landen. Elk land heeft daarin zijn eigen maatregelen. Voor sommige landen heb je zelfs milieustickers, vignetten of alcoholtesters nodig om de grens te passeren. Vraag deze dus op tijd aan, want meestal zit er nog een paar dagen lever tijd op. Ga je naar Frankrijk, Spanje, Portugal en/of Italië? Dan kan een tolbadge handig zijn. Het is een snelle manier van betalen bij de tolpoorten, waardoor je nog sneller op je vakantiebestemming bent en niet onnodig hoeft te wachten. Alles wat je nodig hebt voor onderweg kun je vinden bij ANWB.


Navigatie instellen

Vroeger moesten we de weg per kaart vinden, maar tegenwoordig is een navigatie niet meer weg te denken uit de auto. Zorg ervoor dat je deze goed instelt voor je vertrekt en dat hij ook up-to-date is. Wegen veranderen voortdurend en het zou jammer zijn als je de weg kwijt raakt, doordat de navigatie deze niet herkent. Via TomTom ontvang je nu tot wel 25% korting op allerlei navigatiesystemen. Wil je keuze uit verschillende merken? Je pakt tot €30,- korting op navigatiesystemen bij BCC.

Navigatie in auto


Voorzorgsmaatregelen corona

Misschien wel extra belangrijk om dit jaar niet te vergeten als je op autovakantie gaat: de coronamaatregelen. Het coronavirus is nog steeds aanwezig, maar reizen is gelukkig wel toegestaan op eigen risico. Elke week wordt het reisadvies per land bekeken. Met kleurcodes wordt aangegeven hoe veilig het is om naar een land te reizen. Let er alleen wel op dat het een advies is en landen zelf mogen bepalen wat de maatregelen in hun land zijn, ook voor toeristen. Het kan dus zijn dat je voor- en/of achteraf moet testen, in quarantaine moet en/of een speciale app moet downloaden op je telefoon. Hou de informatie en maatregelen voor het vakantieland dat je gaat bezoeken dus goed in de gaten, zodat je weet waar je aan toe bent. Uiteraard is binnen Nederland reizen op dit moment gewoon mogelijk, zonder maatregelen.