Een last minute vakantie boeken met nog meer korting? Zo doe je het!

Je hebt mensen die profiteren van de vroegboekkorting in de wintermaanden en je hebt mensen die extra korting pakken door te gaan voor een last minute deal. Hoe je het ook went of keert, er is altijd wel wat te vinden dat niet veel kost. Het kan echter altijd nóg goedkoper. Heb jij nog geen vakantie geboekt? Wij geven je tips en tricks hoe jij je (last minute) vakantie met nog meer voordeel boekt!


Zet je cookies uit!

Dit is een van de belangrijkste tips voor als je online een vakantie gaat boeken. Websites plaatsen cookies en onthouden zo jouw gedrag. Kom jij vaker terug op dezelfde site en bekijk je dezelfde vakantie deals? Dan is de kans groot dat de prijs steeds hoger wordt omdat de website je herkent als een frequente bezoeker die wel zin heeft in een fijne vakantie aan de Costa Brava. 


Beste moment om je vakantie te boeken

Heb jij ook wel eens gezien dat vakantie deals van het een op het andere moment goedkoper of duurder zijn geworden? Het moment dat je boekt kan flink van invloed zijn op de prijs van je vakantie. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat dinsdagmiddag tijdens lunchtijd het ideale tijdstip is om voordelig te boeken. Daarnaast kan een avondje opblijven je ook flink wat opleveren. Na middernacht worden sites namelijk weer geüpdatet en komen er nieuwe aanbiedingen en annuleringen vrij.

Strand


Boek buiten het hoogseizoen

Heb jij nog geen kinderen? Overweeg dan eens aan om in het voor- of naseizoen te gaan. Dit kan per vakantie zo honderden euro’s schelen. Let hier trouwens niet alleen op de vakantieperiode in Nederland, maar ook in andere Europese landen! Vakanties lopen niet gelijk, maar hebben wel degelijk invloed op de prijs, ook bij last minutes.

Grieks dorpje


Vlucht, verblijf en huurauto los boeken

Hoe aantrekkelijk het boeken van een all-in-1 pakket inclusief vlucht, verblijf en huurauto ook is, vergeet je niet te oriënteren wat het zou kosten wanneer je deze onderdelen los boekt. Soms kan het zijn dat je dan goedkoper uit bent. Houd bij het boeken van je vliegticket in ieder geval in de gaten dat er extra kosten voor ruimbagage bij kan komen. Kijk bij het boeken van je verblijf ook eens naar (particuliere) vakantiehuizen, deze prijzen dalen sneller, omdat ze het huis zo snel mogelijk bezet willen hebben.

Volkswagen busje


Parkeren bij het vliegveld

Vaak is het nog een flinke domper; je hebt een goedkope vlucht gevonden maar je moet je auto nog parkeren bij het vliegveld. Zo rijzen bij Schiphol de parkeerprijzen de pan uit. Een oplossing hiervoor is een goedkoper parkeerterrein boeken. Dit kan bijvoorbeeld via vergelijkwebsites als Parkos. Dit soort sites vergelijken de verschillende aanbieders rondom luchthavens voor je, wat je een flinke besparing kan opleveren.


Op Acties.nl vind je diverse aantrekkelijke aanbiedingen waarmee jij je last minute vakantie nog voordeliger boekt:

  • 20% korting op een last minute vakantiehuis bij Novasol
  • 12% korting op je verblijf bij Hotels.com
  • €100,- korting op je last minute bij Corendon
  • 5% korting op je huurauto bij CarDelMar
  • €5,- korting bij Centralparking
  • 5% op je boeking bij Expedia
  • €30,- op een verblijf bij Belvilla Belvilla
  • 6% korting op een boeking bij Hotelopia

Woestijn