Voorkom inpakstress met deze handige zomervakantie checklist

Sinds vorige week is de zomervakantie in het midden van Nederland van start gegaan en ook deze week geldt dit voor regio zuid. Voor het noorden is het nog een weekje wachten en ook dan gaat de langverwachte schoolvakantie van start. Heb jij tijdens deze vakantieperiode een reis op de planning staan? Dan is het verstandig om op tijd te beginnen met het samenstellen van een inpaklijst, zodat je zonder stress op vakantie kunt. Wij hebben voor je uitgezocht welke items je niet over het hoofd mag zien en wat de beste inpaktips zijn.


Korting op reistassen en koffers

Jouw vakantie begint bij het inpakken van je koffer, maar welk formaat is het meest geschikt voor jouw vakantie? Dit hangt af van het vakantieland en natuurlijk van hoe lang je van plan bent te verblijven. Ga je slechts een paar dagen weg? Kies dan enkel voor handbagage, om zo te besparen op bagagekosten in het vliegtuig. Bij de meeste maatschappijen kun je namelijk één stuk handbagage gratis mee aan boord nemen. De handbagage van Bagageonline voldoet precies aan de afgesproken afmetingen van de vliegtuigmaatschappijen, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan. In deze reistassen kun je meerdere outfits opbergen en er is zelfs nog genoeg ruimte over voor bijvoorbeeld je favoriete beautyproducten en accessoires. Voor vakantiegangers die langer dan een week weggaan, is een grote koffer aan te raden. Bij ANWB kun je momenteel tot wel 30% korting scoren op grote koffers en wieltassen. De koffers gaan tot maar liefst 98 liter, wat ruim voldoende is voor meerdere weken naar de zon. Je kunt ook een grote koffer samen delen met vrienden of familieleden, zodat je de extra bagagekosten kunt delen.


Check, check, dubbelcheck

Krijg jij tijdens het inpakken van je tas of koffer veel stress? Zorg er dan voor dat je alles wat je wil meenemen ruim van tevoren op papier zet, om geen enkel item te vergeten. Begin het liefst een week voordat je vertrekt met het opstellen van een checklist. Zo heb je nog een week de tijd om erachter komen of je iets bent vergeten en kun deze items nog snel toevoegen aan de lijst. Vervolgens hoef je tijdens het inpakken enkel het lijstje af te gaan en kun je beginnen met afstrepen. Je kunt ook een kijkje nemen in de webshop van ANWB, waar diverse paklijsten online staan. Maak je jouw lijstje tóch liever zelf? Dan kun je een planner kopen bij HEMA, zodat je geordend aan de slag kunt.

Checlist maken


Zo bespaar je ruimte in je koffer

Je zult het vast wel kennen: je hebt al je kledingstukken in de koffer gepropt en de rits gaat niet meer dicht. Geen paniek! Er zijn genoeg hacks om je tas of koffer zo tactisch mogelijk in te pakken, waardoor je genoeg plek hebt voor al je reisessentials. Ten eerste is het oprollen van je kleding een makkelijke manier om ruimte te besparen. Het opvouwen van kleding zoals we zijn gewend neemt te veel ruimte in beslag. Neem je schoenen mee in je koffer? Stop hier dan zoveel mogelijk sokken in om ruimte te besparen en je schoenen in vorm te houden. Verder zijn koffer-organizers ideaal voor op vakantie. Deze kun je nu heel voordelig scoren bij Blokker. Hiermee hou je alles ook nog eens overzichtelijk.


Leesvoer met korting

De vakantie is het perfecte moment om aan een goed boek te beginnen. Helaas nemen deze dikke boeken veel ruimte in je koffer in beslag. Gelukkig kun je met een e-reader al je favoriete boeken meenemen, zonder dat dit ten koste gaat van je bagageruimte. De e-readers in de webshop van bol.com wegen slechts rond de tweehonderd gram en zijn zelfs energiezuinig. Tevens kun je nu 10% korting scoren op deze tablets. Na het aanschaffen van een e-reader is het tijd om het apparaat te vullen met allerlei toptitels. Bij BookBeat, Nextory en Storytel kun je duizenden titels downloaden. En het mooie is: je kunt bij deze winkels een proefperiode starten, zodat je de eerste maand kosteloos kunt genieten. Lig je liever op het strand te relaxen met een spannende podcast of luisterboek? Bij Podimo luister je via een app ongelimiteerd naar de beste verhalen. Ook hier kun je een proefperiode starten van maar liefst dertig dagen.

Samen de koffer inpakken


Mini's voor op reis

Tijdens je vakantie wil je ook kunnen genieten van lichaamsverzorging, je favoriete geuren en haarproducten die jij gewend bent. Door je favoriete producten mee te nemen in een kleinere verpakking, hoef je geen liters vloeistof mee aan boord te nemen. Reisverpakkingen van topmerken kun je nu met korting bestellen bij Douglas. Je kunt ook de verzorgingsproducten die je al hebt in doorzichtige reisflesjes overgieten. Op deze manier hoef je geen extra producten aan te schaffen, enkel het reissetje. Deze kun je nu heel voordelig bestellen bij onder andere Amazon, SHEIN en Plein.nl. Let er wel goed op dat de hoeveelheid vloeistof die je meeneemt voldoet aan de richtlijnen van de door jou gekozen vliegmaatschappij om te voorkomen dat je de beautyproducten op de luchthaven moet achterlaten.