Valentijnsdag 2023: bespaar dankzij deze kortingscodes en acties

Op dinsdag 14 februari is het weer Valentijnsdag! Een mooi moment om je partner, crush of goede vriend eens flink in de watten te leggen. Of je nu een bosje bloemen wil verzenden of extra groot uit wil pakken dit jaar: er valt altijd wel korting te scoren op geschenken voor Valentijnsdag. In deze blog ontdek je de beste kortingsacties en -codes voor de meest romantische dag van het jaar. Ook hebben we uitgezocht wat de meest populaire geschenken zijn, zodat je inspiratie op kunt doen en van Valentijnsdag een onvergetelijke dag kunt maken.


Een anoniem valentijnscadeau

Van oorsprong is Valentijnsdag bedoeld om een anonieme liefdesverklaring te sturen naar je crush. Een spannende dag voor veel singles dus, want ga je dit jaar een kaartje ontvangen van jouw geliefde of niet? Je kunt ook het heft in eigen handen nemen en zelf een romantische kaart of een mooie rode roos versturen. Bij Greetz kun je al voor slechts €1,69 een valentijnskaart verzenden en voor nog geen €20,- voeg je een uniek cadeau toe zoals een knuffel of wat lekkers. Ook kun je deze kortingscode gebruiken voor 10% korting op valentijnscadeaus in de Euroflorist webshop. Zo scoor je niet alleen een geschenk om je liefde te tonen, maar pak je meteen fikse korting op een verse bos bloemen. Mocht je er niet zeker van zijn of jouw valentijn deze dag thuis is om de bloemen in ontvangst te nemen, dan kun je altijd nog kiezen voor een brievenbuscadeau van bloomon. Deze past, zoals de naam al doet vermoeden, gewoon door de brievenbus, waardoor er dus niemand thuis hoeft te zijn. 

Verrassing valentijnscadeau


Een gepersonaliseerd cadeau 

Ben je op zoek naar een onvergetelijk geschenk voor dinsdag 14 februari? Kies dan voor een gepersonaliseerd cadeau zoals een fotocollage of een boekje vol foto's. Door de mooiste herinneringen van jullie samen te bundelen of op bijvoorbeeld een kussen te laten bedrukken, vereeuwig je jullie liefde voor elkaar en worden deze momenten tastbaar. Bij Vistaprint kun je met onze unieke kortingscode zelfs profiteren van 10% korting op alle fotoproducten, waaronder de gepersonaliseerde cadeaus. Je kunt ook een kijkje nemen in de Valentijnsdag giftshop van YourSurprise, waar je bijvoorbeeld een knuffel met jullie foto erop kunt bestellen. Daarnaast zijn er hier ook een heleboel geschenken te vinden waarmee je ook jouw vrienden en familieleden eens in het zonnetje kunt zetten. En het mooie is: dankzij de snelle service van deze webshops heb je de bedrukte cadeautjes al de volgende dag in huis!


Een romantisch dagje weg

Mocht je op dinsdag 14 februari een dagje vrij zijn, dan zijn er een heleboel unieke plekken waar je je geliefde mee naartoe kunt nemen. Spendeer bijvoorbeeld een dagje in jullie favoriete dierentuin, museum of pretpark. Via VakantieVeilingen en Ticketveiling kun je al vanaf €1,- meebieden op de leukste daguitjes. Je kunt ook kiezen voor een ontspannen dagje weg door een wellnessarrangement te boeken of een middagje naar de spa te gaan. Via de "Spa & Wellness" deals van Groupon profiteer je zelfs van minstens 20% korting op een verzorgd dagje weg. Hier kun je gelijk een hotelkamer bij boeken en er een midweekje weg van maken. Waar je uiteindelijk ook voor kiest: de voorjaarsvakantie gaat pas een week later van start, dus het zal gelukkig nog vrij rustig zijn bij de populaire trekpleisters. 

Weekendje weg


Dineren bij kaarslicht

Als je aan Valentijnsdag denkt, denk je waarschijnlijk ook aan een romantisch diner bij kaarslicht. Dit kan zowel in een restaurant zijn als in je eigen woonkamer. Thuis kun je natuurlijk zelf al heel snel een hoop sfeer creëren met lekkere geurkaarsen en de valentijnsversiering van HEMA. Zo heb je ook geen last van alle drukte om jullie heen en kun je extra veel aandacht aan elkaar besteden. Daarnaast is het erg leuk om samen te kokkerellen! Met een maaltijdbox van HelloFresh maak je heel eenvoudig de lekkerste diners klaar die restaurantwaardig zijn. Je hoeft de deur dus niet uit en bespaart enorm veel geld ten opzichte van een bezoekje aan een restaurant. Heb je zelf al een gerecht voor Valentijnsdag in gedachten? Laat de benodigde boodschappen dan heel voordelig thuis afleveren via Jumbo. Je kunt hier zelf de bezorgdag kiezen, zodat je zeker weet dat alle ingrediënten zo vers mogelijk zijn tijdens de dag van de liefde.


Low budget verrassingen

Je hoeft natuurlijk niet enorm veel geld uit te geven om iemand eens flink te verwennen tijdens Valentijnsdag. Denk aan een heerlijk ontbijtje op bed met allerlei lekkere broodjes en een vers sapje. Je kunt zelfs die ochtend nog de benodigdheden in huis halen via Flink. Na het plaatsen van je order worden de boodschappen meestal binnen een kwartier geleverd. Vervolgens kun je in de avond flink uitpakken met een romantische film en een goed gevulde borrelplank. Vind je het moeilijk om een geschikte film te kiezen? Dan helpt HBO Max je wel een handje: voor slechts een klein bedrag geeft de streamingdienst je toegang tot de meest populaire films waar de romantiek vanaf spat.

Ontbijt op bed