Pasen 2023: check hier de meest budgetvriendelijke activiteiten

Ieder jaar wordt Pasen gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente. Dit jaar valt het paasfeest op zondag 9 april en maandag 10 april. De paaszondag en -maandag staan vaak in het teken van tradities zoals paaseieren versieren en bijeenkomen voor een heerlijke paasbrunch. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om dit lange weekend optimaal te benutten en erop uit te gaan. Kun jij nog wat inspiratie gebruiken om het paasweekend een mooie invulling te geven? In deze blog lees je wat de leukste activiteiten zijn, welke weekendjes weg je zeker moet bekijken en hoe je kunt besparen op de benodigdheden voor een geslaagd Pasen.


Een voordelige paasbrunch

Een paasbrunch is een mooie manier om Pasen te vieren met je vrienden of familieleden. Een goed gevulde paastafel is dan ook een must. Bij Albert Heijn kun je enorm veel inspiratie opdoen voor een rijkelijk gevulde paastafel. Tevens kun je online tot maar liefst 50% korting scoren op de benodigdheden zoals vleeswaren, kaas, zoetigheid en fruit. Ook bij Jumbo ben je dit jaar aan het juiste adres voor een voordelige paasbrunch. Daarnaast kun je een kijkje nemen tussen alle recepten, om unieke gerechten op tafel te zetten tijdens de brunch. Om het geheel compleet te maken is er natuurlijk kleurrijke paasversiering nodig. Denk bijvoorbeeld aan paastakken, gedroogde bloemen, kaarsjes en decoratie eieren. Voor slechts enkele euro's kun je deze paasdecoratie shoppen bij HEMA. Wil je jouw woning versieren met verse lentebloemen? Haal deze dan extra voordelig in huis met deze speciale Euroflorist kortingscode voor Pasen.

Paasbrunch


Op je paasbest gekleed

Het is een ongeschreven regel om er netjes uit te zien tijdens Pasen. Dit komt vooral doordat er veelal een kerkdienst werd bijgewoond tijdens Pasen. Tegenwoordig kiezen mensen er liever voor om vooral veel tijd met vrienden en familie door te brengen en te genieten van het begin van de lente. Pasen is dus ook een perfect moment om je garderobe te voorzien van de nieuwste lentemode. Bij ARKET kun je momenteel van 40% korting profiteren op heel veel nette kleding zoals luchtige jurken, vrolijke overhemden en kleding in lichte tinten. Ook bij ASOS kun je tijdelijk enorm veel korting scoren op de nieuwste voorjaarsmode. En het mooie is: met onze unieke kortingscode krijg je maar liefst 15% korting op het gehele assortiment! Zorg er wel voor dat je tijdig je bestelling plaatst, zodat je jouw nieuwe paasoutfit vóór de start van het paasweekend in huis hebt.


Creatief tijdens Pasen

Het versieren en verstoppen van paaseieren is een eeuwenoude traditie. Er zijn meerdere verklaringen voor deze traditie, maar tegenwoordig wordt het vooral gezien als een leuke en speelse activiteit voor de kleintjes. Ga dit jaar ook aan de slag met het versieren van eieren en stel je creativiteit en die van de kinderen op de proef. Bij Pipoos scoor je alle knutselbenodigdheden om een hele middag druk bezig te zijn met knutselen. Ook kun je in de webshop een heleboel DIY-ideeën bekijken, zodat je jouw eigen paasdecoratie kunt creëren. Hierna is het alleen nog maar een kwestie van de eieren goed verstoppen in je tuin of in huis.

Kinderen zoeken paaseieren


Goedkope weekendjes weg

Heel veel mensen kunnen tijdens tweede paasdag genieten van een officiële vrije dag. Dit betekent dat er een extra dag aan het weekend wordt geplakt en je maar liefst drie dagen achter elkaar vrij bent. Benut dit lange weekend optimaal en ga er lekker op uit. Zo zijn er genoeg stedentrips die je kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor een paar dagen in Parijs of ontdek de prachtige steden in Italië. Via Expedia kun je nu fikse korting pakken op een stedentrip tijdens het paasweekend. Check ook alle hoteldeals bij Hotels.com, om tot wel 60% korting te pakken op je hotelovernachting. Blijf je liever dichtbij huis? Ontdek dan de leukste vakantieparken en wellnesshotels bij VakantieVeilingen. Al vanaf €1,- kun je meebieden op arrangementen en waanzinnige uitjes.

Weekendje weg


Daguitjes met korting

Tijdens eerste en tweede paasdag zijn er een hoop dingen te doen in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld een dagje naar je favoriete dierentuin gaan, of een spectaculair pretpark bezoeken. Het is natuurlijk altijd mooi meegenomen om wat korting te scoren op de toegangstickets. Hieronder vind je de beste deals van dit moment om te besparen op daguitjes.


Tijdens Pasen pakken heel veel webshops uit met hoge kortingen. Zo kun je ook tientallen euro's besparen op elektronica, verzorgingsproducten en nog veel meer. Check onze speciale themapagina voor alle Pasen 2023 aanbiedingen en kortingscodes.