Low budget vakanties en uitjes voor de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie, krokusvakantie of carnavalsvakantie: hoe je het ook wil noemen, er staat weer een schoolvakantie voor de deur! Het zuiden van het land kan vanaf morgen al genieten van een heerlijk weekje vrij en het noorden en midden van Nederland volgt op 25 februari. Weet jij al wat je tijdens je vakantie gaat doen? Zo niet, lees dan snel verder! We hebben uitgezocht hoe je kunt besparen op leuke activiteiten zoals een dagje naar de dierentuin of een pretpark. Ook lees je in deze blog waar je een goedkope last minute vakantie kunt scoren.


Regio Zuid

In het zuiden van het land wordt deze vakantie veelal de carnavalsvakantie genoemd. Een groot deel van de mensen viert tijdens deze week het carnavalsfeest. Ben je niet echt weg van het verkleden en de carnavalsnummers? Dan is een weekje weg wellicht iets voor jou, zodat je het feestgedruis kunt ontvluchten. Het gros van de mensen kiest in dit geval voor een weekje op de pistes in Duitsland, Frankrijk of Oostenrijk. Ondanks dat de vakantie al bijna van start gaat, zijn er genoeg last minute deals te vinden waarmee je goedkoop op wintersportvakantie kunt gaan. Bij Belvilla kun je bijvoorbeeld tot wel 30% korting scoren op vakantiehuisjes in populaire wintersportgebieden. Mocht je van plan zijn om met de auto op wintersportvakantie te gaan, zorg dan dat je voor vertrek de regels van de wintersportlanden checkt. Zo is het in Duitsland verplicht om tijdens de wintermaanden met winterbanden te rijden. Bij Euromaster kun je nog snel een bandenwissel inplannen, zodat je veilig en voorbereid de weg op kunt.

Man op wintersportvakantie


Regio Noord en Midden

Gemiddeld liggen de temperaturen in de skigebieden rond tien graden onder nul. Vind je dit maar niks en zoek je liever de zon op tijdens de voorjaarsvakantie? Ook dan kun je nog een low budget vakantie scoren bij diverse reisaanbieders. De mensen die in het noorden en het midden van het land wonen, hebben nog één week de tijd om een leuke planning te maken voor de voorjaarsvakantie. Zo heb je veel meer mogelijkheden om een unieke vakantie te boeken. Bij Expedia kun je momenteel nog allerlei last minute vliegtickets scoren en direct profiteren van fikse kortingen. Neem ook eens een kijkje bij Hotels.com, waar je maar liefst 15% korting ontvangt op veel hotelovernachtingen. Blijf je tijdens de voorjaarsvakantie liever dichtbij huis? Dan is een weekje vertoeven bij Center Parcs wellicht iets voor jou. En het mooie is: via deze VakantieVeilingen promotie krijg je nu minstens 25% korting op een midweek of weekend weg bij de keten van bungalowparken. Tot slot heeft Fletcher ook een mooie deal online staan voor de voorjaarsvakantie. Je kunt nu namelijk complete arrangementen boeken en zo genieten van een compleet verzorgde voorjaarsvakantie. 


Goedkope daguitjes

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je vakantie te vullen met verschillende dagjes weg. Er zijn genoeg pretparken, dierentuinen en musea in Nederland om te bezoeken tijdens de voorjaarsvakantie. Daarnaast kun je de dagen vullen met een heerlijke lunch, een etentje in de avond of een workshop. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder vind je de beste kortingscodes en aanbiedingen van dit moment die je flink wat korting geven op de leukste daguitjes, etentjes en ervaringen. 

Selfie met geiten


Voorjaarsschoonmaak tijdens de voorjaarsvakantie

Je kunt je vrije dagen ook goed benutten door alvast aan de grote voorjaarsschoonmaak te beginnen. Deze schoonmaak wordt vaak aan het eind van de winter uitgevoerd, zodat het huis helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen. De voorjaarsvakantie is dus een perfect moment om hiermee aan de slag te gaan en je kunt hier flink wat tijd voor uittrekken. Voor alle benodigde schoonmaakartikelen ben je bij Plein.nl aan het juiste adres. Met onze unieke kortingscode kun je bovendien direct met €5,- korting shoppen in de webshop! Reinig je je woning liever met duurzame en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, dan moet je zeker de webshop van Big Green Smile checken. Niet alleen zijn deze schoonmaakproducten beter voor het milieu, de middelen zijn ook niet schadelijk voor je handen en nagels. Je kunt dus dagenlang poetsen, zonder last te krijgen van een geïrriteerde huid en afgebroken nagels.


Actieve uitjes

Je kunt goed merken dat de lente in aantocht is: de temperatuur stijgt langzaamaan en de zon laat zich steeds vaker zien. Dit is dan ook hét ideale moment om een wandeling te maken in het bos of een flinke route af te leggen op de fiets. Hier moet je dan echter wel de juiste uitrusting voor in huis hebben. Bij Bergfreunde kun je nu gelukkig profiteren van waanzinnig hoge kortingen in de Winter Sale. Ook Plutosport pakt momenteel uit met kortingen tot wel 60% via de Winter Deals. Bij deze webshops scoor je je stevige wandelschoenen, hardloopkleding of je complete fietsuitrusting dus tijdelijk tegen de allerlaagste prijs.