Kies voor outdoor sport & bespaar zo op je sportoutfit

Afgelopen zondag is de lente officieel van start gegaan en dit is goed te merken aan de heerlijke zonnestralen. Het is dan ook ideaal weer om jouw training buiten uit te voeren. Wil jij nog wat kilo's kwijt voor het begin van de zomer? Dan is het tijd om van de bank af te komen en aan de slag te gaan met een intensieve workout. Met deze tips ga je goed voorbereid van start om jouw sportdoelen te behalen en ben jij straks helemaal summer ready. Lees snel verder om erachter te komen hoe je kunt besparen op sportschoenen, -kleding en -accessoires.


Beginnende hardlopers

Hardlopen is een van de meest populaire buitensporten. Het is erg toegankelijk en met een beetje mooi weer kun je een schitterende route afleggen. Om van start te gaan heb je alleen een goede hardloopoutfit nodig, eventueel wat extra accessoires om jouw looptraining te kunnen meten en natuurlijk een goed paar hardloopschoenen. Je wil een schoen hebben die perfect bij jouw loopstijl past en waar je het een lange tijd op kunt volhouden. Via de Shoe Finder van Asics weet je precies welke hardloopschoenen geschikt zijn voor jouw hardloopdoelen. Het is belangrijk dat de schoenen vanaf het eerste moment goed aanvoelen en je voeten niet afknellen. Het is dus een kwestie van passen en uitproberen.

Hardlopen op strand

Hiernaast is een comfortabele outfit een must. Vooral tijdens de lente is het essentieel om laagjes te dragen. Zo voorkom je dat je snel oververhit raakt of het juist te koud krijgt. Een complete outfit kan een flinke uitgave zijn, maar dankzij de deals bij Plutosport profiteer je van hoge kortingen op hardloopkleding. Check ook de aanbiedingen en kortingscodes hieronder om voordelig te shoppen bij populaire webshops.


Maak een mooie wandeling

Wil je het liever wat rustiger aan doen? Ga dan een mooie wandeling maken! De meeste bloemen komen nu tot bloei en het is het perfecte weer voor een flinke wandeltocht. Minstens een half uurtje per dag wandelen zorgt voor een flinke verbetering van je conditie en het voorkomt veel lichamelijke klachten. Om een lange route af te leggen, mogen stevige wandelschoenen zeker niet ontbreken. Tijdelijk pak je bij The North Face tot maar liefst 50% korting op wandelschoenen, zo krijg je zeker weten geen last krijgt van zere voeten. Neem ook eens een kijkje bij ANWB, waar je nu 20% korting pakt op veel wandelschoenen. Ook hier kun je er via een keuzemenu achterkomen welk type schoen past bij het soort wandeling dat je wil maken. Of je nu een rondje door de stad loopt of de bossen induikt, er is dus altijd een schoen te vinden die bij je wensen past.


Een workout op wieltjes

Als kind zul je vast wel eens een paar skeelers hebben gehad. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen is dit een leuke manier om actief bezig te zijn in de buitenlucht. De laatste tijd is deze buitensport steeds populairder geworden en het is bewezen dat skeeleren erg gezond voor je is. Het is niet alleen goed voor je conditie, het belast je gewrichten ook 50% minder. Een goede optie dus voor mensen met gewrichtsklachten. Daarnaast verbrand je bijna net zoveel calorieën op je skates als een rondje hardlopen! Voor jou hebben we de beste aanbiedingen op een rijtje gezet om flink te besparen op een nieuw paar skates en de nodige bescherming.

Man op skates


Korting op handige gadgets

Tegenwoordig is het erg makkelijk om het aantal verbrande calorieën en je stappen te meten met een bewegingstracker. Zo weet je precies welke doelen je voor jezelf kunt stellen en krijg je een goed beeld van je gezondheid. Bij Amac krijg je nu minstens 10% korting op de populaire Apple Watch sporthorloges. Daarnaast biedt bol.com een ruim assortiment smartwatches van populaire merken aan. Er is dus keuze genoeg om een horloge te vinden die aan jouw wensen voldoet.

Wanneer je in je eentje gaat hardlopen, skeeleren of wandelen is het prettig om naar een afspeellijst te luisteren, boordevol nummers die het tempo er goed in houden. Met de sportkoptelefoons en draadloze oortjes van JBL, Samsung of Huawei weet je zeker dat deze stevig blijven zitten tijdens je workout. Zet je favoriete hitjes aan en knallen maar!


Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden om jouw training in het zonnetje voort te zetten. Bekijk ook eens onze "Sport & Outdoor" categorie, waar nog meer aanbiedingen en kortingscodes voor jou op een rijtje zijn gezet. Begin deze maand nog met regelmatig sporten om zo in vorm te raken voor de zomer van start gaat!