10 tips om korting te pakken op jouw lievelingsgerechten

We zijn alweer halverwege de maand september en dat betekent dat veel mensen inmiddels druk in de weer zijn met hun opleiding of werk. Dit kan voor lange dagen zorgen, waardoor je niet altijd zin hebt om als je eenmaal thuiskomt boodschappen te gaan doen en uitgebreid te koken. Gelukkig bieden bezorgservices hier de oplossing. Er zijn in Nederland namelijk tig restaurants waar je jouw favoriete pizza, burger, broodje of pasta kunt bestellen. Hierna hoef je alleen nog maar te wachten tot de bezorger voor de deur staat. Deze luxe eist natuurlijk wel zijn tol, waardoor je vaak iets duurder uit bent dan wanneer je zelf zou koken. Daarom hebben wij voor je uitgezocht hoe je snel en eenvoudig korting kunt scoren op jouw favoriete maaltijden.


Ga op zoek naar kortingscodes

De allereerste tip die we je mee willen geven, is vrij voor de hand liggend. Veel restaurants en fastfoodketens bieden namelijk kortingscodes aan waarmee je flink kunt besparen op jouw avondeten. Je hebt hierbij te maken met twee soorten voordeel: korting op de gerechten zelf of juist korting op de verzendkosten. Beide gevallen zijn natuurlijk erg gunstig. Zo pak je namelijk al snel een paar euro korting op het totaalbedrag. Check dus altijd of er een kortingscode actief is! Dit kan lekker gemakkelijk door in onze Eten & Drinken categorie te kijken. Hier vind je alle kortingscodes waar je op dit moment gebruik van kunt maken.


Profiteer van spaarzegels

Heb jij een lievelingsrestaurant waar je het liefst wekelijks eten wil bestellen? Controleer dan of ze een loyaliteitsprogramma aanbieden. Omdat veel bedrijven hun klanten willen belonen, is het vaak mogelijk om zegels of stempels te sparen. Wanneer je (online) spaarkaart vol is, kun je deze inleveren voor korting op je volgende bestelling of zelfs voor een gratis maaltijd. Dit is onder andere mogelijk bij Papa John's, Thuisbezorgd en New York Pizza. Plaats je een grote bestelling met vrienden en wil je je spaarkaart extra snel vullen? Bied dan aan om het eten aan te nemen van de bezorger, terwijl de rest lekker op de bank blijft hangen. Je vrienden zullen het waarderen en jij ontvangt extra veel spaarpunten!


Vermijd de bezorgkosten

Veel cafetaria's, restaurants en fastfoodketens vragen een vergoeding voor het bezorgen van jouw maaltijd, tenzij je bestelling bijvoorbeeld minstens €15,- of €20,- bedraagt. Aangezien dit grensbedrag vaak aan de hoge kant is voor een eenpersoonsmaaltijd, kan het schelen als je een vriend of vriendin uitnodigt om samen te eten. Zo bespaar je geld en profiteer je ook nog eens van qualitytime: twee vliegen in een klap! Eet je toch liever in je eentje? Dan kan het slim zijn om een extra item te bestellen. Door je winkelmandje bijvoorbeeld te vullen met wat frisdrank of ander eten of drinken dat je langer kunt bewaren, bereik je het minimumbedrag voor gratis verzending al snel.

Maaltijdbezorger


Pak extra voordeel dankzij nieuwsbrieven

Als je altijd op de hoogte wil blijven van de nieuwste deals en kortingscodes van bepaalde restaurants, raden we je aan om je op hun website in te schrijven voor de nieuwsbrief. Met behulp van deze e-mails weet jij het namelijk direct als je korting kunt scoren op jouw lievelingsgerechten. Soms krijg je zelfs al een kortingscode toegestuurd na je inschrijving. Hierdoor kun je meteen besparen op je eerstvolgende bestelling.


Plan jouw relaxavondjes gunstig in

Wist je dat een hoop bedrijven op specifieke dagen korting geven? Zo profiteer je bij de ene keten op maandag van aangepaste prijzen en ben je bij de andere keten goedkoper uit op dinsdag. Hoewel het misschien wat tijd kost om uit te zoeken wanneer je het meeste voordeel ontvangt bij jouw favoriete restaurants, is dit absoluut de moeite waard. Kijk bijvoorbeeld naar Domino's Pizza waar je in het weekend vaak voordeliger uit bent of naar Papa John's waar je elke dinsdag twee pizza's scoort voor de prijs van één. Met behulp van zulke aanbiedingen bespaar je al snel meerdere euro's.


Bespaar op extraatjes

Wanneer je een maaltijd bestelt, wil je natuurlijk profiteren van optimaal comfort. Daarom bestellen veel mensen vaak complete maaltijden, terwijl ze dat flesje drinken of dat ene beetje knoflooksaus zelf ook in de koelkast hebben staan. Het achterwege laten van extra's is dan ook een eenvoudige manier om op je avondeten te besparen. Drinken uit de koelkast is immers goedkoper dan drinken van het restaurant. Motiveer jezelf daarom om één keer heen en weer te lopen naar de keuken en geniet vervolgens van je heerlijke sushi, pasta of frietjes.

Ketchup


Deel je lievelingsmaaltijd met anderen

Veel restaurants geven je de optie om een maaltijd voor meerdere personen te bestellen. Dit is vaak goedkoper dan wanneer je meerdere kleine porties bestelt. Pak de menukaart er dus bij en kijk even of je familiemaaltijden of schotels kunt bestellen. Hierdoor is de kans groot dat het totaalbedrag van de bestelling een paar euro lager uitvalt. Deze kortingsmethode is natuurlijk ideaal als je samen eet met anderen, maar kan ook van pas komen wanneer je alleen eet. Door bijvoorbeeld een tweepersoonsportie bami te bestellen, kun je er twee dagen van eten.


Blijf op de hoogte van win-acties

Veel restaurants en ketens organiseren win-acties waarbij je kans maakt op toffe prijzen, zoals een kortingscode of een gratis maaltijd. Af en toe zijn er ook grotere competities waarbij je zelfs een jaar lang gratis afhaalmaaltijden kunt winnen. Kijk daarom regelmatig op de websites en social-mediakanalen van jouw favoriete restaurants om ervoor te zorgen dat je geen enkele win-actie misloopt.


Kies het voordeligste restaurant

Heb jij zin in een burger met frietjes? Dan zijn er vast meerdere restaurants waar jij terechtkunt. Het is dan ook handig om de prijzen op de menukaarten te vergelijken. Hierdoor kun je snel en eenvoudig zien waar je jouw honger zo voordelig mogelijk kunt stillen. Denk er ook aan om actuele deals en kortingscodes in de gaten te houden. Voor hetzelfde geld is dat ene dure restaurant dat bekend staat om zijn overheerlijke eten hierdoor ineens goedkoper dan je gebruikelijke opties.

Hamburger


Geef het aan als je maaltijd niet naar wens is

Hoewel je natuurlijk hoopt dat je bezorgde maaltijd goed smaakt, kan het een enkele keer tegenvallen. Misschien was het druk onderweg en is je eten inmiddels al koud of zijn ze juist vergeten om een bepaald ingrediënt weg te laten terwijl je dit gevraagd had. Als dit ooit gebeurt, kan het handig zijn om dit bij het restaurant aan te geven. Bedrijven willen je immers tevreden houden, zodat je regelmatig terugkomt. In veel gevallen bieden ze dan ook een kortingscode of gratis maaltijd aan om zich te verontschuldigen. Zo kun je jouw volgende bestelling extra voordelig plaatsen én kan het restaurant de feedback gebruiken om het eten of juist de service te verbeteren.