De leukste kerstmarkten in Duitsland en België (met korting!)

Met een bezoek aan een kerstmarkt kom jij helemaal in de sfeer voor de feestdagen en ben je op de perfecte plek om kerstcadeaus en decoratie in te slaan. Struin langs de kraampjes, nip aan je glühwein en waag een rondje over de ijsbaan. Door heel Nederland vind je tegenwoordig in elke provincie kerstmarkten, maar hoe sfeervol is het om eens de grens over te trekken en de kerstsfeer te proeven bij een van de bekendere markten van Duitsland en België? Wij zetten de leukste kerstmarkten in Duitsland en België op een rij en vertellen je hoe je er met korting komt én verblijft!


De leukste kerstmarkten van Duitsland

Duitsland kent een heleboel gezellige en grote sfeervolle kerstmarkten. Ben jij een kerst-fan en kan deze periode je niet lang genoeg duren? Overweeg dan zeker om een kerstmarkt bij onze oosterburen te bezoeken. Dit zijn onze favoriete bestemmingen.

Kerstballen


Kerstmarkt in Essen

De kerstmarkt van Essen staat bekend om de sprookjesachtige sfeer en culinaire (hoog)standjes van over de hele wereld. Je kan je ogen uitkijken met zo’n 250 verschillende kraampjes vol kerstspullen, hapjes en drankjes. Neem bovendien een kijkje op de middeleeuwse markt, maak een ritje in het reuzenrad en kom helemaal in de warme kerstsfeer dankzij de honderden lichtjes. En het fijne nieuws is dat je er vanaf Venlo zo bent!

Datum: 17 november – 23 december
Locatie: Kennedyplatz, Willy-Brandt-Platz en Flachsmarkt


Kerstmarkt in Münster

Münster staat bekend om zijn kerstmarkt(en). Het hele centrum van de stad wordt eind november omgetoverd tot een kerstparadijs. De kerstmarkt telt ruim 300 kramen met cadeaus, kerstspullen, eten en drinken en uiteraard een kerstkribbe. Het festijn is verdeeld over 5 verschillende markten, met ieder een eigen thema.

Datum: 21 november – 23 december
Locatie(s): Weihnachtsmarkt am Rathaus, Lambertimarkt, Prinzipalmarkt, Giebelhüüskesmarkt, Kiepenkerl Weihnachtsmarkt en Aegidii- Weihnachtsmarkt

Kerstcadeaus


Kerstmarkt in Düsseldorf

Veel mensen zijn van mening dat Düsseldorf de allerleukste kerstmarkt over de grens is. Er is dan ook genoeg te doen! Zo vindt de kerstmarkt plaats op 6 verschillende pleinen en zijn ook de verbindende straatjes voorzien van gezellige kraampjes en mooie verlichting. Ieder plein heeft zijn eigen thema, zo vind je op Heinrich Heine Platz een Engeltjesmarkt, heeft Schadowplatz authentiek houten huisjes en is er op Gustaf Grandgens Platz een schaatsbaan.

Datum: 17 november – 23 december
Locatie: Markt Platz, Heinrich Heine Platz, Flinger Straβe, Stadtbruckchen, Schadowplatz, Gustaf Grundgens Platz


De leukste kerstmarkten van België

Naast Duitsland vind je in België in bijna alle grote steden wel een kerstmarkt, natuurlijk inclusief glühwein, een kerststal, reuzenrad, schaatsban en honderden kraampjes!

Wanten


Kerstmarkt in Antwerpen

Antwerpen is de ideale bestemming om zowel te slagen voor je feestoutfits, kerstcadeaus in te slaan en de warme sfeer te proeven van een gezellige kerstmarkt. De kerstmarkt is een van de grootste van België en bestaat uit kraampjes en stalletjes vol met de mooiste kerstpullen en heerlijkste eten en drinken.

Datum: 10 december – 8 januari
Locatie: de Grote Markt, Steenplein, Suikerrui en Groenplaats


Kerstmarkt in Brussel

De kerstmarkt in Brussel bestaat uit zo’n 250 verschillende kraampjes, heel veel lampjes, reuzenrad en een schaatsbaan. Oftewel, je vindt er alle ingrediënten voor een geslaagd kerstmarktbezoek. Zeg nou zelf, met een glas glühwein in de ene hand en een Belgische wafel in de andere zit je toch zo in de winterse sferen?

Datum: 25 november – 1 januari
Locatie: Grote Markt, Baksteenkaai, de Beurs, Sint-Katelijneplein, de Oude Haven en de Vismarkt

Kerst cupcake


Kerstmarkt in Gent

Gent heeft niet de grootste kerstmarkt van België, maar wel een van de sfeervolste dankzij het historische centrum en de vele lampjes. Bij ruim 130 kraampjes kan jij terecht voor kerstspullen, lekkernijen en natuurlijk glühwein. Daarnaast is er een reuzenrad, een schaatsbaan en vind je er dankzij de Gentse Winterfeesten zo nu en dan ook optredens!

Datum: 9 december – 8 januari
Locatie: St. Pietersplein, St. Baafskathedraal


De beste kerstmarkt aanbiedingen

Met de komst van de kerstmarkten is dit misschien wel het meest ideale moment om een winters stedentripje in te plannen. Enerzijds heb je de gezellige sfeer van de kerstmarkten en anderzijds kan je meteen je kerstcadeaus inslaan en shoppen in de uitverkoop die langzaamaan overal begint. Een beter combinatie kan je in de winter niet krijgen toch?

Kerstmarkt ijsbaan

Gelukkig lopen er weer heel wat acties voor dagtochten en weekendjes weg naar kerstmarkten, zodat je heel wat euro's bespaart om uit te geven op de kerstmarkt! 

  • Bezoek al vanaf €33,- een kerstmarkt over de grens met ANWB
  • Profiteer via Cheap.nl van tot 50% korting op dagtochten en weekendjesweg 
  • Kies een van de 15 aanbiedingen van TravelBird en boek je trip al v.a. €39,95
  • Bespaar tot -55% op tripjes naar de leukste kerstmarkten via Traveldeal
  • Via Oad krijg je tot €30,- korting per persoon op een kerstreis