Zo houd jij je goede voornemens wél vol!

Gelukkig nieuwjaar! Heb je een goede jaarwisseling gehad? Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en dat betekent dat een hoop mensen met frisse moed goede voornemens voor zichzelf hebben gesteld. Een gezonde levensstijl ontwikkelen en wat kilo’s afvallen blijven de meest populaire wensen voor 2017 en daarom geven wij je een aantal tips hoe je dit doet, hoe je het vol gaat houden en welke acties jou daarbij gaan helpen. Als je een beetje geld kunt besparen is dat natuurlijk erg fijn na de dure decembermaand!


Verzin een realistisch doel

Vaak lopen we nogal hard van stapel wanneer we het over goede voornemens hebben. "Dit zien we graag anders, en dat, dat, en, oh dat eigenlijk ook. Het is mooi om dromen te hebben, maar om een goed voornemen echt vol te houden is het aan te raden slechts één of twee doelen concreet voor jezelf te stellen. Dat is makkelijker om vol te houden en vergroot ook de kans dat jij de eindstreep haalt. Maak dus meetbare doelen waarvan je concreet kunt zeggen wanneer je het hebt volbracht.

Doel opstellen


Maak een plan van aanpak

Een doel stellen is mooi, maar een weg er naar toe is misschien nog wel belangrijker. Hoe ga jij er komen en welke tijd geef jij jezelf? Wil je bijvoorbeeld 10 kilo afvallen, weet je dan al concreet hoe je dit wilt gaan doen? Ga je een sportschema oppakken? En hoe ga jij je eetpatroon aanpassen?

Tip: Weight Watchers is een razend populair dieet dat vele afvallers al naar hun doel heeft geleid. Door middel van eten punten toe te kennen weet je wat je binnenkrijgt en hoeveel je mag en kan eten. Gebruik nu de kortingscode en jij krijgt maar liefst €29,95 korting op je traject!

Markt


Haal benodigdheden in huis

Je hebt je doel en je pad er naar toe bepaald. Tijd om alle benodigdheden in huis te halen! Zoek gezonde recepten op en haal de boodschappen in huis. Schaf een sportoutfit aan waarin jij je prettig voelt of haal juist attributen in huis om thuis je oefeningen mee uit te voeren.

Tip: De uitverkoop is bij veel winkels nog in volle gang, waardoor jij direct wat euro’s bespaart! Zo krijg je nu 50% korting op sportkleding van OTTO, tot 50% korting op het assortiment van Intersport en tot 50% korting bij adidas.

Ontbijt


Herken je valkuilen

Je hebt je pad uitgestippeld en je benodigdheden in huis. Je kan van start! Realistisch gezien is de kans groot dat je moeilijke momenten tegen gaat komen. De kiosk die je naar binnen lokt in dat hongerige uurtje na je werk, warme broodjes bij de bakker tijdens de lunchpauze, een verjaardag van je nichtje of een borrelavond met vriendinnen waar je niet zo sterk meer kan blijven aan de spa rood. Niet erg. Probeer je valkuilen te herkennen en te bepalen en vooraf te bedenken wat je gaat doen om sterk te blijven. Houd je doel voor ogen en vermijd bepaalde valkuilen door op een slim tijdstip boodschappen te doen, de bakker te skippen of vooraf even wat fruit te eten zodat je met een goed gevuld gevoel op pad gaat. En mocht het dan toch mis gaan? Kies dan voor het meest gezonde alternatief. Een gin tonic boven een biertje, etc!

Tip: Doe bijvoorbeeld na het avondeten boodschappen voor een aantal dagen zodat je minder in de verleiding komt om een chocoladereep mee te grissen. Een andere optie (in drukke tijden) is om je boodschappen makkelijk en snel thuis te laten bezorgen! Dat doe je met deze actie van Albert Heijn nu nog gratis bij aankoop van bepaalde actieproducten! 

Gin Tonic


Beloon jezelf

Hak je doel in kleine mini doelen en beloon jezelf zodra je er één gehaald hebt. Dit kan je doen door een cheat moment waarmee je een iets mag eten wat je maar wilt of jezelf te belonen met die ene tas, paar schoenen, sieraad of iets anders wat je graag wilt hebben.

Tip: In januari is de uitverkoop nog in volle gang. Heb jij een subdoel gehaald? Sla dan 2 vliegen in 1 klap door in de sale je slag te slaan. Nu krijg je bijvoorbeeld nog tot 50% korting bij Swarovski, tot 50% korting bij Van den Assem en €5,- korting door middel van een kortingscode bij ModeMusthaves.


Wat zijn jouw voornemens voor het nieuwe jaar? Een succesvol 2017 toegewenst!