6 bespaartips om van Blue Monday jouw favoriete dag te maken

Aanstaande maandag is het Blue Monday, de deprimerendste dag van het jaar. De feestdagen zijn voorbij, de dagen zijn nog steeds kort en donker en de zomervakantie is nog lang niet in zicht. Kortom, je wil op deze dag het je het liefst nog een keer omdraaien wanneer de wekker gaat en wensen dat je aan al je verplichtingen kunt ontsnappen. Toch hoeft deze dag voor jou helemaal niet zo treurig te zijn! Met deze tips kun je Blue Monday voordelig omtoveren tot jouw lievelingsdag. Zet al je zorgen opzij, denk even lekker aan jezelf en laat je verwennen!


Wat is Blue Monday?

Blue Monday is de benaming voor de deprimerendste dag van het jaar. Deze dag valt altijd op de derde maandag van januari, dit jaar is dat op 20 januari 2020. De term Blue Monday is afgeleid van het woord "Feeling blue", wat betekent dat je je verdrietig of down voelt. De datum waarop deze dag valt is bepaald door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een formule waaruit zou blijken dat de derde maandag van januari de dag is waarop de meeste mensen zich verdrietig of treurig voelen. Dit komt omdat de feestdagen voorbij zijn, de vakanties nog ver weg lijken en omdat de meeste goede voornemens rond dit moment in het water lopen. Bovendien valt deze dag ook nog eens op de eerste dag van de week, wat voor velen het begin is van een nieuwe werkweek.


Maak van Blue Monday jouw favoriete dag

Zijn jouw goede voornemens mislukt en zit je de dagen af te tellen naar je volgende vakantie? Zoek dan iets waar je plezier uit kunt halen en om jezelf mee af te leiden. In de rest van deze blog bespreken we een aantal leuke bezigheden, waarmee jij Blue Monday op een leuke relaxte manier kunt doorbrengen. Waarschijnlijk wil je na het lezen van deze tips iedere week wel een Blue Monday inplannen.

Tip: ondanks dat goede voornemens elk jaar weer gemaakt worden, zou de eerste dag van het nieuwe jaar niet de enige dag moeten zijn waarop je beslist om bepaalde zaken anders aan te gaan pakken. Bovendien worden de meeste voornemens niet in één keer waargemaakt. Iedereen heeft namelijk wel eens een terugval. Accepteer het en begin opnieuw of zet door. Ga er in ieder geval niet bij de pakken neerzitten. Door constant doelen voor jezelf te stellen en door niet meteen op te geven wanneer je goede voornemens lijken te mislukken, zorg je er automatisch voor dat Blue Monday geen deprimerende dag wordt voor jou.


Avondje uit

Zoek je vrienden op en ga er lekker op uit. Pak een filmpje bij de Pathé, of ga gezellig wat eten bij jullie favoriete restaurant. Wil je op deze avond een musical bezoeken of een heerlijk restaurantarrangement boeken? Bekijk dan de acties voor een avondje uit bij Tripper. Ook bij VakantieVeilingen kun je tickets scoren voor leuke uitjes, voorstellingen en evenementen. Vaak kun je via deze veilingssite al iets leuks boeken voor slechts €1,-! Het is dus zeker de moeite waard om deze actiepagina's te kijken wanneer je Blue Monday buiten de deur wil doorbrengen.

Feesten


Bestel je favoriete eten

Je kunt er ook voor kiezen om op maandagavond eens lekker helemaal niets te doen! Wanneer je uit je werk komt op deze deprimerende dag, heb je vast geen zin om nog te moeten koken. Doe dat dan ook lekker niet. Bestel je favoriete eten en laat je letterlijk bedienen. Plof op de bank, zet je favoriete film op en geniet van je avond! Kijk voordat je bestelt even bij Thuisbezorgd of Uber Eats of je korting kunt pakken op jouw favoriete restaurants of maaltijden.


Netflix and chill

Om nog even bij het "Even niets doen" te blijven, kun je uiteraard ook je favoriete serie bingewatchen met een grote bak popcorn en een dekentje. Trek direct je pyjama aan als je thuiskomt, pak een fleecedeken, bestel wat te eten en start je favoriete serie of show op Netflix of Videoland.  


Sporten

Ben jij een fanatieke sporter en kun je flink chagrijnig worden wanneer je training niet doorgaat, je ziek bent of wanneer er iets anders is voorgevallen waardoor je niet kunt sporten? Dan is er waarschijnlijk niets anders dat jou blijer maakt dan een rondje hardlopen, potje voetballen of avondje dansen op Blue Monday. Bovendien kun je momenteel profiteren van heel veel korting op sportartikelen bij JD Sports, Nike en SportsDrict. Bestel je vandaag op tijd, dan ontvang je bij diverse webshops jouw bestelling morgen al in huis! Dit betekent dat je op Blue Monday kunt sporten in je nieuwe sportieve outfit!

Gewichtheffen


Shop till you drop

Wanneer we ons treurig of gedeprimeerd voelen, neigen we ernaar om dingen te doen die ons op korte termijn erg gelukkig maken. Denk bijvoorbeeld aan liters ijs naar binnen werken of shoppen bij je favoriete winkels. Ondanks dat dit ons een goed gevoel geeft, krijg je achteraf vaak spijt omdat je teveel hebt gegeten of teveel geld hebt uitgegeven. Gelukkig kun je door slim te shoppen via Acties.nl met een gerust hart shoppen zonder al teveel geld uit te geven. Hieronder hebben we een aantal goede acties van dit moment op een rijtje gezet: