Handige tips om te besparen op cadeaus: leuke geschenken voor weinig geld!

Leuke cadeaus voor weinig geld

Cadeautjes krijgen is leuk, maar een cadeau geven is nog veel leuker. Hieronder vind je enkele handige tips om geld te besparen op cadeaus zodat je er nog veel meer kan schenken.


Zelf maken? Niet enkel voor creatieve mensen!

Als het om zelf cadeaus maken gaat, hebben creatieve mensen altijd een streepje voor, maar dat betekent niet dat als je geen grote kunstenaar bent, je niet zelf iets in elkaar kan steken. Als het om een cadeau voor een goede vriend of voor een close familielid gaat, kan je bijvoorbeeld stukjes tekst uit zijn of haar favoriete liedjes achter elkaar zetten zodat je een nieuwe, persoonlijke tekst krijgt. Je kan ook een leuk boekje kopen en daar herinneringen aan dingen die jullie samen gedaan hebben of leuke quotes van zijn of haar favoriete schrijver in opschrijven of er een paar foto's in plakken. Of je kan een cd'tje branden met daarop zijn of haar favoriete nummers. Zelf een cadeau maken, hoeft niet moeilijk te zijn. Zolang het maar echt iets persoonlijks wordt!


Samen sta je sterk

Leg met enkele vrienden geld bij elkaar om een groter en mooier cadeau te kunnen kopen. Hoe meer mensen er willen mee doen, hoe kleiner ieders bijdrage wordt en hoe beter het cadeau. Het is vaak ook leuker om een groot, echt goed cadeau te krijgen, dan om twintig nutteloze prulletjes in je handen geduwd te krijgen.


Cadeaus hamsteren

Maak thuis een kast leeg en doop deze om tot “cadeaukast”. Houdt een grote lenteschoonmaak en stop alle spullen die je niet meer gebruikt, maar die er wel nog goed uitzien in die kast. Zo heb je altijd wel iets leuks bij de hand. Dit is bovendien ook erg tijdbesparend aangezien je niet elke keer weer opnieuw naar de winkel hoeft te lopen. Spullen die je ooit zelf cadeau gekregen hebt, maar die je liever kwijt dan rijk bent, kan je ook een plekje in je cadeaukast geven. Een nuttig iets, want zo maak je er misschien ooit nog iemand gelukkig mee in plaats van dat het in je kast stof blijft vangen. Zorg wel dat je dit subtiel doet. Cadeaus doorgeven is erg handig, maar het kan ook pijnlijk zijn als het uitkomt.

Meisje met cadeau


Je eigen keuken als winkel

Opgelet! Dit is vooral een tip voor keukenprinsen en -prinsessen! Gooi de deuren van je koelkast en keukenkasten open, warm je oven op, bindt je schort om en maak een gigantische taart, een heerlijke paasmaaltijd of een magische kerststronk. Dit is niet enkel leuk voor degene aan wie je het geeft, maar ook voor jezelf want wie weet mogen jij en de andere gasten wel een stukje mee eten. Als een taart een te groot of een ongepast cadeau is, kan je ook altijd wat koekjes of een potje jam maken. Even leuk en het gaat langer mee!


Planning is alles

Als je wil besparen op cadeaus is vooruit kijken erg belangrijk. Loop tijdens de koopjes eens langs een paar (cadeau)winkels en sla al wat geschenken voor de komende feest- en verjaardagen in. Houd promoties ook goed in de gaten. Als er bijvoorbeeld een kortingsactie loopt in de favoriete winkel van je beste vriendin kan je daar al een cadeau voor haar gaan kopen om haar een paar maanden later bij haar verjaardag te geven. Je vindt in de categorie Cadeaus & Gadgets altijd leuke acties om te besparen bij tientallen winkels.


Doe het met groen

Zoek je een geschenk voor je oom die voortdurend in de tuin bezig is, voor je ouders die wel van een bloemetje houden of voor een vriendin met groene vingers? Een plantje is altijd een goed idee. Planten vindt je in allerlei maten en soorten en zijn meestal ook niet zo duur. Bovendien kan je hier niet veel mis mee doen want wie houdt er nu niet van wat groen in huis? En anders zetten ze hem toch gewoon buiten? Je oma zal iedere keer als ze het plantje dat ze van jouw met Kerstmis kreeg water geeft aan je denken.


Inside jokes

Ga niet op zoek naar een mooi cadeau uit een winkel, maar denk eens na over wat er zo speciaal is aan jullie band. Geven jij en je beste vriendin knappe jongens waar jullie over praten bijvoorbeeld altijd fruitnamen en is zij stiekem verliefd op “kiwi”? Koop haar dan enkele kiwi's en een fles shampoo met kiwigeur en stop er een briefje bij dat ze nu een echte kiwi heeft om haar tanden in te zetten en dat de shampoo kiwi's aantrekt. Dit soort geschenken hebben voor de ontvanger ervan een veel grotere waarde omdat ze zo persoonlijk zijn. Omdat je echt over die persoon hebt nagedacht en echt een goed cadeau gegeven hebt, maakt het ook helemaal niet uit dat het niet veel geld gekost heeft. Iedereen heeft trouwens toch liever een grappig cadeau in de plaats van een duur cadeau, niet?


Vele kleintjes maken een groot geheel

Als je vele kleine cadeautjes samen voegt, krijg je een groot cadeau. Maak bijvoorbeeld een party-box met een feesthoedje, wat slingers en een klein taartje voor de verjaardag van je neefje. Je kan natuurlijk ook een doos maken vol met verzorgingsproducten of vol met gezond en lekker eten. Zoek uit wat de persoon aan wie je een geschenk moet geven leuk vindt en ga dan op zoek naar allerlei kleine dingetjes rond dat thema.


Het oog wil ook wat

Als je een goedkoop of tweedehands cadeau mooi inpakt, ziet het er meteen veel duurder en chiquer uit. Neem dus die oude theepot van je oma van de plank, stof hem af en gooi er wat mooi cadeaupapier over. Wedden dat iedereen denkt dat je hem in een hele dure winkel gekocht hebt als je er een grote, gouden strik omheen doet?

Cadeau
Een goede verpakking is het halve werk!


Maak goede afspraken

Jij bent heus niet de enige die zich blauw ergert aan het bedrag op de prijskaartjes van sommige cadeaus, er zijn nog veel andere mensen die ook niet graag veel geld in geschenken stoppen. Maak daarom duidelijke afspraken met je familie en met je vriendenkring. Spreek bijvoorbeeld af hoeveel geld een verjaardagscadeau maximum mag kosten. Zo voorkom je ook gênante situaties als de een iets veel duurder heeft gekocht dan de ander voor hem gekocht heeft. Spreek ook eens af om met Kerstmis bijvoorbeeld allemaal tweedehandscadeaus te geven. Wedden dat de pakjes onder de kerstboom er niet alleen duurzamer, maar ook veel origineler zullen uitzien?