De beste kortingscodes en acties voor Koningsdag, dit zijn ze!

Op woensdag 27 april is het weer Koningsdag, de dag waarop we de verjaardag van koning Willem-Alexander vieren. Dit jaar wordt deze feestelijke dag weer zoals vanouds gevierd: vol vrijmarkten, festivals en allerlei leuke spellen. Aangezien Koningsdag een nationale feestdag is, zijn heel veel mensen een dagje vrij. Mocht jij op Koningsdag ook vrij zijn, ga het dan groots vieren en scoor nog snel een hippe oranje outfit. Kom er in deze blog achter hoe je eenvoudig kunt besparen op je nieuwe look, wat je allemaal kunt doen en welke winkels fikse korting geven met Koningsdag. Lees snel verder, zodat jij alles op tijd in huis hebt!


Oranje boven

Ieder jaar bezoekt de koninklijke familie een stad in Nederland, waar zij met de burgers de verjaardag van de koning vieren. Dit jaar is de koning te vinden in Maastricht, de hoofdstad van Limburg. Hier kun je dan ook terecht als je een glimp op wil vangen van de leden van het koninklijk huis! Via de officiële site van Koningsdag 2022 kun je het gehele programma bekijken en zien welke route er wordt afgelegd. Zo weet je precies welke activiteiten je samen met de koninklijke familie kunt beleven. Daarnaast kun je in Maastricht ook lekker snuffelen op de welbekende vrijmarkt. Wil jij Koningsdag liever ergens anders vieren? Dan is het goed om te weten dat er ook in de rest van het land veel evenementen plaats zullen vinden op 27 april. Het festivalseizoen is sinds kort van start gegaan en we kunnen de feesten weer zoals voorheen bezoeken. Weet jij al wat je gaat doen op Koningsdag? Eén ding is zeker: een passende outfit is een must tijdens de dag die in het teken staat van de kleur oranje.

Tulpen bij molen


Koningsdag outfit

Of je met Koningsdag naar een festival gaat, de rommelmarkten bezoekt of lekker thuis een feestje viert: een jurk, topje of ander kledingstuk in het oranje, rood, wit of blauw is onmisbaar. Heb je geen items met deze kleuren in huis? Geen zorgen, bij heel veel webshops scoor je een nieuwe outfit met hoge korting. Bij Stradivarius shop je de leukste oranje kledingstukken met tot 30% korting. Ook heeft Zeeman een hele Koningsdag collectie voor jong en oud. Daarnaast is het handig om bij je favoriete winkel te filteren op de kleur oranje. Zo krijg je alle kledingstukken die perfect zijn voor Koningsdag in één overzicht te zien. Om het je nog makkelijker te maken hebben we de beste kortingscodes en acties hieronder voor jou op een rijtje gezet. Zo shop je snel en voordelig een feestelijke look vóór 27 april.

Oranje outfit Koningsdag


Feestelijke accessoires

Naast een opvallende outfit zijn de accessoires ook erg belangrijk. Deze maken de outfit compleet. Denk bijvoorbeeld aan schmink, een kroon of een gekke hoed. Op websites zoals bol.com, Fun & Feest en Feestbazaar zijn genoeg items te vinden die passen bij deze feestdag. De feestartikelen webshops hebben een speciale themapagina waar je alles vindt wat te maken heeft met Koningsdag. Om de storm op deze items te voorkomen, is het verstandig om nu al je bestelling te plaatsen. Zo weet je zeker dat je jouw order enkele dagen voor de feestdag in huis hebt.


Voordelig koningsnacht vieren

Heb jij jouw outfit eenmaal bij elkaar geshopt? Dan is het natuurlijk tijd om Koningsdag daadwerkelijk te gaan vieren! Aangezien veel mensen de dag erop vrij zijn, leent Koningsnacht zich hier perfect voor. Veel kroegen en discotheken organiseren feesten die geheel in het teken staan van Koningsdag. Ook kun je bij veel slijterijen en supermarkten nu extra voordelig de lekkerste dranken inslaan. Zo kun je erg voordelig je eigen feestje organiseren. Check bijvoorbeeld de nieuwste Koningsdag deals van Gall & Gall, Vivino en Albert Heijn. Dit kan je tot wel tientallen euro's besparen.

Ook mogen de snacks niet ontbreken. De oranje tompouce is toch wel de meest populaire snack tijdens Koningsdag. Momenteel kun je bij HEMA profiteren van 3 + 1 gratis op dit speciale gebakje. Zin in iets nieuws? Probeer dan het tompouce bier van Lowlander in samenwerking met HEMA. Deze combinatie moet haast wel een match made in heaven zijn. Mocht je er de komende dagen niet aan toe komen om snacks in huis te halen voor Koningsdag, dan kun je altijd nog Gorillas inschakelen. Met onze unieke kortingscode pak je maar liefst €12,- korting op je eerste drie bestellingen. Zo haal je je benodigdheden niet alleen goedkoop, maar ook nog eens in no time in huis.


Of je nu wel of niet iets hebt met het koningshuis: Koningsdag blijft een gezellig feest vol leuke activiteiten. Om er zeker van te zijn dat het een leuke en zorgeloze feestdag wordt, is het handig om tijdig te beginnen met het inkopen van een nieuwe outfit en je boodschappen. Ben je benieuwd welke Koningsdag aanbiedingen en kortingscodes je hiervoor kunt gebruiken? Check dan onze themapagina met de meest populaire acties.