Voorjaarsvakantie: tips om gemakkelijk te besparen op je vakantie

Voor het noorden van het land begint volgend weekend de voorjaarsvakantie. Een week later gaat deze schoolvakantie ook van start voor de rest van het land. Een week lang kun je genieten van leuke daguitjes, lekker lang uitslapen en misschien wel een vakantie in het buitenland. Ben jij vanaf volgend weekend ook een weekje vrij en weet je nog niet zo goed wat je kunt doen? In deze blogpost worden de leukste uitjes uitgelicht en lees je hoe je hier het beste op kunt besparen. Lees alles rustig door en laat je inspireren, waarna je genoeg tijd hebt om een planning te maken voor jouw vakantie.


Wintersportvakanties 

De wintersportvakanties zijn dit jaar weer razend populair. De wintersportgebieden zijn veel toegankelijker dan de jaren hiervoor dankzij de huidige maatregelen. Echte ski en snowboard fanaten kunnen eindelijk weer genieten van de mooie witte pistes en natuurlijk de verschillende wintersporten zoals snowboarden en skiën. Voor het boeken van je vakantie ben je zeker nog niet te laat! Er zijn veel last minute deals te vinden, waarmee je flinke korting pakt op compleet verzorgde vakanties in bijvoorbeeld Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. Dankzij de onderstaande aanbiedingen wordt jouw wintersportvakantie een stuk voordeliger.

Wintersportvakantie

Om te kunnen stralen op de pistes is het belangrijk dat je over een goede uitrusting beschikt. De kleding moet bestendig zijn tegen de kou en zeker tegen al het sneeuw, aangezien de wintersport stiekem toch gepaard gaat met een aantal valpartijen. Ook is het niet verkeerd om je skischoenen tijdig te vervangen. De levensduur van skischoenen bedraagt ongeveer zestig tot tachtig skidagen. Wanneer je vaak op de piste staat is het dan zeker geen overbodige luxe om deze te checken en zonodig te vervangen. Je skischoenen zijn niet het enige wat maar een aantal skiseizoenen meegaat. Denk bijvoorbeeld aan je skistokken of snowboardschoenen. Hebben jouw ski's, snowboard of wintersportkleding een update nodig? Dat komt goed uit, want je kunt nu bij heel veel webshops terecht voor mooie winterse deals. Zo profiteer je nu bij Daka van tot 50% korting op al je benodigdheden via de winteruitverkoop. 

Ben je van plan om met de auto op wintersportvakantie te gaan? In veel gebieden is het verplicht om met winterbanden te rijden. Dit kun je deze week nog regelen via Euromaster, waar je snel terecht kunt voor een bandenwissel. En het mooiste is: bij Euromaster ontvang je nu tot 60% korting op je nieuwe winterbanden. Zo ben je niet alleen snel geholpen, maar ook heel voordelig uit. 


Zoek de zon op

Vier jij de vakantie liever in een warm land in plaats van in de sneeuw? Dan is een weekje naar populaire vakantielanden zoals Spanje, Griekenland of Portugal zeker een aanrader. Kom helemaal tot rust in een luxe resort of bezoek de mooie dorpjes tijdens een citytrip. Neem eens een kijkje tussen alle activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je zonvakantie bij Tiqets. Zo ga je met een aantal belevenissen op zak goed voorbereid op vakantie. Hieronder zijn een aantal mooie deals op een rijtje gezet, waarmee je veel voordeel pakt op je aankomende zonvakantie.


Daguitjes in eigen land

Het is natuurlijk ook erg leuk om uitjes te plannen in ons eigen land. Er valt een hoop te beleven, nu er weer veel te bezoeken is. Geniet van een dagje dierentuin, bezoek een pretpark of zoek de waterpret op in een indoor zwembad. Er valt genoeg te beleven en dankzij alle deals via Ticketveiling en Tripper profiteer je van hoge kortingen op uitjes voor het hele gezin. 

Man en kind op het strand

Hiernaast kent Nederland ook hele mooie plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Door een vakantiehuisje te huren bij Center Parcs kom je op mooie plekken terecht waar veel te zien is. Zo kun je er meteen een mooie wandeling maken of er op uit gaan met de fiets. Sluit je avontuurlijke dag af met een heerlijk diner bij een lokaal eettentje. Het is dan zeker de moeite waard om een kijkje te nemen tussen alle deals van Groupon, waar je al snel veel korting pakt op restaurants bij jou in de buurt.


Zoals je ziet zijn er veel manieren om jouw aankomende vakantie in te vullen. Ga er met je partner of vrienden eens rustig voor zitten om een planning te maken, boordevol leuke activiteiten. Ben je benieuwd naar andere mooie deals? Via deze themapagina ontdek je nog meer acties rondom vakanties en reizen om jouw voorjaarsvakantie een mooie invulling mee te geven.