Tips voor een onvergetelijke en goedkope wintersportvakantie

Het wintersportseizoen is weer in volle gang! Ben jij klaar voor een vakantie vol sneeuwpret, sportiviteit en typische après-ski muziek? Lees dan snel verder, want in deze blog scoor je de beste tips voor een waanzinnige wintersportvakantie. We hebben namelijk uitgezocht wat de meest interessante vakantiedeals van dit moment zijn, zodat je voordelig kunt genieten van de winterse landschappen. Ook hebben wij een checklist voor jou samengesteld die je helpt om zo goed voorbereid mogelijk in de auto of het vliegtuig te stappen naar een prachtig skigebied.


Populaire bestemmingen

Oostenrijk staat met stipt op nummer één als het gaat om populaire wintersportlanden. Uiteraard zijn er nog veel meer landen waar je kunt genieten van ontzettend mooie landschappen. Of je nu dichtbij huis gaat skiën in het Duitse Winterberg of een snowboardvakantie zoekt in Kirchberg in Tirol: de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn dan ook genoeg aanbiedingen en speciale wintersportdeals te vinden. Met CheapTickets vlieg je al voor slechts €56,- naar populaire skigebieden binnen Europa. Goedkope accommodaties vlakbij de pistes vind je op Booking.com. Je pakt hier al snel honderden euro's korting op een luxe hotelkamer of een chalet. Ook ben je bij Expedia aan het juiste adres voor verblijven op toplocaties. Ben je op zoek naar een rustig skigebied waar je in alle rust je gang kunt gaan? Bekijk dan het aanbod van Travelski. Deze wintersportexpert heeft een passende locatie en accommodatie voor iedere wintersporter. Tevens vind je op de website een speciale categorie vol budgetreizen, waardoor je ook met een kleiner budget kunt genieten van de wintersportpret. 

Vriendengroep op wintersportvakantie


Voordelige pakketreizen

Wanneer je voor een pakketreis kiest, is de vakantie tot in de puntjes voor je geregeld. Vaak zijn deze pakketten inclusief verblijf, vlucht en een skipas. Jammer genoeg is deze optie vaak wat prijziger. Toch zijn er diverse vakantieaanbieders waar je flink kunt besparen op een compleet verzorgde reis. Zo scoor je bij SnowTrex tot wel 40% korting op een wintersportvakantie. Ben je lid van ANWB? Dan profiteer je automatisch van het trouwe ledenvoordeel. Dit kan veel korting op pakketprijzen en gratis extra's opleveren. Tevens profiteer je als lid van 10% korting op skihuur in veertien landen, waaronder Oostenrijk, Duitsland en Italië.


Korting op je wintersportuitrusting

Ga jij regelmatig op wintersportvakantie? Dan is het verstandig om te investeren in een eigen uitrusting. Op lange termijn bespaar je hier flink mee, vooral wanneer je met het hele gezin eropuit gaat. Daarnaast kun je jouw uitrusting helemaal naar wens samenstellen. 

Een nadeel is dat je de ski's of je snowboard ieder seizoen moet laten slijpen en waxen. Dit zorgt ervoor dat je gear in goede staat verkeert en je er extra lang van kunt genieten. Al voor een paar tientjes kun je bij Daka terecht voor een complete onderhoudsbeurt. Verder heb je een dakkoffer nodig, zodat je al je wintersportbenodigdheden eenvoudig kunt vervoeren. Bij Halfords krijg je nu tot €150,- korting op dakkoffers die plaats bieden voor vijf snowboards of zeven paar ski's.

Hond met skibril


Tips voor autovakanties

Het is heel gebruikelijk om met de auto op wintersportvakantie te gaan. Je hebt zo de mogelijkheid om te gaan en staan waar je maar wil en je hebt alle ruimte voor je bagage. Let er wel op dat de accommodatie waar je verblijft ook genoeg parkeergelegenheid heeft. Zo zijn sommige dorpen in Frankrijk autovrij, wat betekent dat het hier niet mogelijk is om met de auto te komen. Eveneens is het belangrijk om de regels van het vakantieland goed te bekijken. Zo is het in Duitsland verplicht om winterbanden en sneeuwkettingen onder je auto te hebben. Mocht je dit nog niet hebben, maak dan snel een afspraak bij Euromaster. Hier krijg je tijdelijk de vierde autoband gratis. Verder is een vignet verplicht in Zwitserland en mag je in Oostenrijk niet de weg op zonder een verbanddoos in de auto. In de webshop van ANWB kun je al deze producten aanschaffen en vind je een paklijst voor verschillende skigebieden. Als laatste is een goede autoverzekering en pechhulp in het buitenland een must voor alle wintersportliefhebbers. Bij ANWB Wegenwacht sluit je direct een verzekering af voor slechts €15,- per maand en een aanvullende verzekering kost je maar €5,- extra. Voor een paar tientjes ben je dus overal op voorbereid en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Vrouw met snowboard


Voorbereid op reis

Met alle bovenstaande tips ben je zo goed als klaar om op reis te gaan. Heb je echter nog weinig ervaring op de piste? Dan is een bezoekje aan SnowWorld een aanrader. Je kunt bij deze indoor skihal de nodige ervaring opdoen, zodat je tijdens je vakantie direct van de pistes kunt afdalen. Dit uitje is ook perfect voor iedereen die met kinderen op wintersportvakantie gaat. Zo kunnen de kleintjes alvast wennen aan de ski's en kunnen ze zelfs les krijgen van een instructeur.