De beste kortingscodes en acties om te besparen tijdens carnaval

Het meest gezellige feest van het Zuiden gaat volgende week weer van start. We hebben het natuurlijk over carnaval! Van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 21 februari staan de dagen in het teken van hossen, de polonaise, carnavalsmuziek en vooral veel gezelligheid. Tijdens carnaval eten veel mensen buiten de deur en wordt er veel geld uitgegeven in de kroeg, wat aardig in de papieren kan lopen. Lees snel verder om te ontdekken hoe je toch wat geld over kunt houden na dagenlang feesten. Wij hebben namelijk uitgezocht hoe je kunt besparen op een carnavalsoutfit, een snelle hap en de lekkerste drankjes.


Goedkope carnavalskleding

Tijdens carnaval geldt: hoe gekker hoe beter. Een Spiderman outfit, een clownspak of hippie verkleedkleding: je kunt het zo gek niet bedenken, of de meeste feestwinkels hebben het. Het is dus alleen een kwestie van de goedkoopste shop vinden en een kortingscode toepassen om extra voordelig je nieuwe carnavalsoutfit te scoren. Je hoeft natuurlijk niet een compleet kostuum te bestellen om klaar te zijn voor carnaval. Met enkele accessoires zoals een gekleurde pruik, een boa of wat schmink kom je al een heel eind. Combineer dit met een opvallende jurk of sprankelende top uit je kledingkast en je bent er helemaal klaar voor. Hieronder hebben we de beste acties en codes op een rijtje gezet van feestwinkels met een korte levertijd. Zo weet je zeker dat je jouw outfit vóór de start van carnaval in huis hebt. 

Kinderen in verkleedkleding

Ben je handig met het naaimachine en ga je liever zelf aan de slag? Creëer dan heel goedkoop je droomoutfit met de stoffen van Stoffen.net. In de webshop kun je tot wel 70% korting scoren op de benodigdheden zoals naaigerei, grote lappen stof en fournituren. Daarnaast zijn er tegenwoordig een heleboel gratis patronen op internet te vinden die je kunt gebruiken voor jouw creatie. Verder kun je bij Pipoos allerlei hobby artikelen bestellen om je outfit te voorzien van details. 


Een gevulde maag voor weinig geld

Doorgaans zijn carnavalsvierders er de hele dag op uit. Dit betekent dat er vaak weinig tijd over is voor een fatsoenlijke maaltijd en dat er al snel gekozen wordt voor de snackbar in de buurt. Dit kan erg prijzig zijn en je krijgt zo vrij weinig gezonde voeding binnen. Kies er daarom voor om een goede bodem te leggen voor je op pad gaat! Bij Albert Heijn en Jumbo zijn er altijd wel aanbiedingen te vinden, zodat je goedkoop wat groente en fruit kunt inslaan. Ook is het verstandig om alvast wat maaltijden voor te bereiden, zodat je alleen maar een bakje hoeft op te warmen. Mocht je toch in zijn voor een vette hap, maar heb je geen zin om in de ellenlange rijen te staan? Laat dan je boodschappen binnen no time thuis bezorgen dankzij de snelle levering van Flink. Je kunt onze unieke kortingscode gebruiken om direct €10,- korting te scoren op je eerste order.


Warme buitenkleding

Hoewel een groot deel van het carnavalsfeest wordt gevierd in de kroegen, zijn de meeste activiteiten en feesten in de buitenlucht te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de optocht of entertainment op het marktplein. Omdat het nog hartje winter is, is het belangrijk om jezelf goed aan te kleden om geen kou te vatten. Kies bijvoorbeeld voor thermokleding, wat je goed kunt verstoppen onder je carnavalskostuum. Bij Daka en Plutosport kun je momenteel tot wel 50% korting scoren op deze warme onderkleding. Verder zijn accessoires zoals handschoenen en warme sokken een must tijdens het lange feestweekend. Bij Zeeman kun je voor een klein prijsje deze winterse musthaves scoren. Wanneer deze accessoires vies worden, kun je ze gemakkelijk even mee wassen met je andere kleding.

Confetti


Thuis carnaval vieren

Ben je niet echt fan van de drukte in de stad, maar wil je toch een gezellig avondje of middag vol carnavalskrakers en gezelligheid meemaken? Haal carnaval dan gewoon in huis! Nodig wat goede vrienden uit, trek je grappigste kostuum aan en het is al snel een feestelijke boel. Het fijne aan carnaval thuis vieren is niet alleen de korte rij bij het toilet, ook kun je stukken voordeliger genieten van je alcoholische drankjes. Bij Gall & Gall kun je nu bijvoorbeeld tot wel 25% korting scoren op sterke drank, bier en wijn. Je kunt natuurlijk ook een eigen pre-party organiseren en zo flink besparen op de kosten. 


Weet jij al waar je de dagen gaat doorbrengen tijdens carnaval 2023? Waar je ook van plan bent om heen te gaan: met deze bespaartips zorg je ervoor dat je carnaval zo goedkoop mogelijk doorkomt.