Haal meer uit je vakantiegeld met deze (bespaar)tips

Over een maand gaat de zomer eindelijk van start. Dit betekent dat het niet lang meer duurt totdat het welverdiende vakantiegeld op je rekening staat. Hiermee kun je bijvoorbeeld een mooie vakantie boeken, een nieuwe garderobe aanschaffen of je oude apparatuur vervangen. Om het maximale uit het vakantiegeld te halen, hebben wij de beste aanbiedingen uitgelicht in deze blog. 


Op vakantie met korting

Het vakantiegeld is een jaarlijkse toelage die oorspronkelijk is bedoeld om een vakantie mee te boeken. Hoewel niet iedereen het geldbedrag hiervoor gebruikt, zijn er nog steeds veel mensen die pas hun vakantie boeken wanneer het vakantiegeld binnen is. Tevens zijn er veel reisbureaus met speciale kortingen in mei en juni. Check daarom zeker de onderstaande aanbiedingen om flink te besparen op je vliegtickets, autohuur en hotelovernachtingen. 

Waterpret op vakantie


Shop de nieuwste zomertrends

De komende weken gaan we zomerse temperaturen tegemoet. Het is dus de hoogste tijd om je kledingkast te vullen met zomerse items zoals korte broeken, jurkjes, tops en zonnebrillen. Dit komt natuurlijk goed uit nu het vakantiegeld op de rekening staat! Om zo veel mogelijk zomermode in huis te halen van dit bedrag, is het verstandig om de huidige aanbiedingen bij je favoriete webshop te checken. Bekijk ook zeker de onderstaande acties voor fikse korting op je nieuwe garderobe. 


Goedkope vliegtickets

Sinds begin dit jaar is de vliegbelasting met ongeveer €20,- per vlucht verhoogd. Dit betekent dat veel korte, maar ook langere vluchten toch duurder uitpakken dan verwacht. Het is dus slim om ook direct je vliegtickets te scoren, nu je voordeel kunt pakken bij veel vliegmaatschappijen. Zo profiteer je bij Transavia van extra korting op je tickets en de stoelopties en krijg je bij KLM tot wel €250,- korting middels deze kortingscode! Neem ook een kijkje bij Vliegwinkel, waar je al voor een paar tientjes een vliegticket koopt.


Geef je auto een onderhoudsbeurt

Onderhoudsbeurten voor auto's zijn vaak erg prijzig, waardoor veel mensen dit blijven uitstellen. Wacht niet langer en geef je auto de liefde die het nodig heeft. Bij Euromaster kun je een gratis check inplannen, waarna je te horen krijgt wat er vervangen of gerepareerd moet worden. Ook bij Kwik-Fit kun je nu heel voordelig een onderhoudsbeurt scoren en als ANWB-lid krijg je 20% korting op het totaalbedrag! Mocht je zelf erg handig zijn met auto's, dan kun je voordelig aan de slag gaan met de onderdelen van Winparts. Je krijgt nu namelijk tot 10% korting op de benodigde auto-onderdelen.


Vervang je oude apparaten

Is jouw laptop, smartphone of printer aan vervanging toe? Wacht dan niet tot je apparaat het begeeft en scoor tijdig een nieuwe. Nu je het vakantiegeld binnen hebt, doet de aankoop minder pijn dan wanneer het vakantiegeld al is uitgegeven. Ook elektronicawebshops stunten deze maand met hoge kortingen. Zo krijg je bij HP extra korting op monitoren, printers en accessoires. MediaMarkt mag je ook niet overslaan tijdens je online shopsessie, want je pakt daar al snel tot €150,- korting op topmerken. Verder staan bij ASUS de Vakantiegeld Deals online, waardoor je tot maar liefst €1.100,- korting kunt pakken op elektronica. 

Nieuwe gadgets


Investeer in de toekomst

We hebben vorig jaar wel gemerkt wat voor impact de energiecrisis heeft op onze portemonnee. Het verduurzamen van je woning is haast een must geworden. Aangezien dit vaak een flinke investering is, is dit een mooi moment om hiermee aan de slag te gaan. Met het extra zakcentje dat je deze maand krijgt toegestopt, kun je handige gadgets scoren waarmee je jouw woning verduurzaamt en de komende jaren flink bespaart op je energierekening. Bij Tink profiteer je momenteel bijvoorbeeld van tot 50% korting op slimme thermostaten en duurzame verlichting. Ook bij BespaarBazaar ben je aan het juiste adres voor energiebesparende tools. In de webshop ontvang je tot maar liefst 50% korting op deze duurzame artikelen! Je kunt er ook voor kiezen om maximaal te verduurzamen en over te stappen op zonnepanelen. Bij Engie kun je voordelig de zonnepanelen scoren en tot wel €600,- per jaar besparen op je stroomverbruik.


Of je nu van plan bent om een waanzinnige vakantie te boeken of te investeren in je auto, woning of elektronica: dit is hét moment om je vakantiegeld goed te benutten. Ben je benieuwd naar nog meer Vakantiegeld Deals? Check dan onze themapagina, waar je alle aanbiedingen in één overzicht vindt.