De Sint is weer in het land! Met deze tips vier jij Sinterklaas budgetproof

Morgen is het weer zover! Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan in ons land met al zijn pieten, een boot vol cadeautjes en natuurlijk zijn paard Ozosnel. Dit jaar vindt de landelijke intocht plaats in Hellevoetsluis en het spektakel is live te bekijken op televisie. Met de komst van de Sint zullen de speelgoedwinkels en webshops het de komende weken gegarandeerd enorm druk krijgen, dus zorg dat je tijdig begint met de sinterklaasinkopen. Kun je nog wat inspiratie gebruiken voor unieke cadeaus voor in de schoen, pakjesavond of een surprise? Dan heb je geluk: wij hebben uitgezocht bij welke webshops je flink kunt besparen om Sinterklaas groots, maar ook budgetproof te vieren.


Low-budget knutselen

In de aanloop naar pakjesavond zijn de kinderen druk bezig met het maken van tekeningen, stoomboten, pietjes en nog veel meer creatieve werkjes. Ook jij kunt samen met je kind, kleinkind of een groepje kinderen een uniek knutselwerkje maken, zonder hier veel geld aan uit te hoeven geven. Zo pak je tijdelijk bij HEMA 15% korting op heel veel hobbyartikelen, zoals stiften, stickers, gekleurd papier en verf. Ook bij Top1Toys kun je een heleboel knutselspullen scoren en je kunt de speelgoedfolders gratis aanvragen. Zo kunnen de kleintjes volop knippen en plakken om de mooiste verlanglijst te creëren.

Verlanglijstje knutselen


Populaire schoencadeautjes

Na de komst van de goedheiligman is het tijd om een schoentje te zetten. Je kids zijn waarschijnlijk op dit moment al bezig met het maken van verlanglijstjes voor pakjesavond en maken de mooiste tekeningen voor de Sint. Vaak wordt er ook nog een lekkere wortel in de schoen gestopt voor het paard Ozosnel. Zoek jij leuke cadeautjes of lekkernijen om de schoentjes mee te vullen? In de webshop van bol.com vind je een hele categorie gewijd aan kleine cadeautjes voor in de schoen, voor ieder budget en leeftijd. Voor snoepgoed zoals pepernoten en chocoladeletters ben je bij Jumbo en Albert Heijn aan het juiste adres. Deze supermarkten zijn al helemaal voorbereid op de sinterklaasgekte en delen momenteel fikse korting uit op al het lekkers voor Sinterklaas.


Het heerlijk avondje is gekomen

Na alle voorpret is het het dan eindelijk zover: pakjesavond! Op 5 december vieren we de verjaardag van Sinterklaas met een zak vol cadeautjes. Je kunt de Sint dit jaar een handje helpen door vroeg te beginnen met het inslaan van de sinterklaascadeaus. Het wordt namelijk elk jaar steeds drukker tijdens de feestdagen en het kan soms wel eens voorkomen dat je pakketje vertraging krijgt. Zo voorkom je de drukte bij de webshops en bezorgingsdiensten en ben jij verzekerd van een heerlijk avondje.

Zak vol cadeaus

De jaarlijkse sinterklaascadeautjes kunnen een flinke aanslag zijn op je rekening. Gelukkig stunten webshops rond deze tijd met hoge kortingen op kinderspeelgoed en gadgets, zodat jij je kids alsnog kunt verblijden met genoeg presentjes. Hieronder vind je een overzicht van de beste deals.


Gepersonaliseerde cadeaus

Wil je echt uitblinken en een cadeau scoren wat perfect bij de ontvanger past? Kies dan voor een gepersonaliseerd cadeau. Je kunt het zo gek niet bedenken of YourSurprise heeft het voor je. Denk bijvoorbeeld aan een jute zak met de naam van de kinderen erop. Je kunt de kleintjes ook totaal verrassen met een persoonlijke boodschap van Sinterklaas zelf. Bij Video van Sint kun je een video bestellen waarin de Sint de kinderen persoonlijk toespreekt. Zo noemt hij de naam, de leeftijd en nog meer persoonlijke kenmerken van het kind. En het mooie is: met onze unieke kortingscode profiteer je van 40% korting op de videoboodschap én krijg je vijf gratis liedjes. De DVD is al binnen 24 uur verzonden, wat betekent dat je de boodschap gegarandeerd op tijd in huis hebt.


Surprise en dobbel

Niet alleen gezinnen met kleine kinderen vieren Sinterklaas, ook in vriendengroepen en gezinnen met tieners blijft pakjesavond een feestelijk moment. Dobbel- en ruilspellen zijn enorm populair naast de welbekende surprises. Elke deelnemer koopt een aantal goedkope presentjes en de spelregels kun je zelf bedenken. Wil je liever wat meer houvast? Download dan gratis spelregels van een dobbelspel via de site van Westwing. Naast de spelregels heb je natuurlijk een dobbelsteen nodig en een timer. Ben je met een groep vol creatievelingen? Dan is het in elkaar flansen van een surprise een mooie uitdaging. Met een surprise kun je eigenlijk alle kanten op gaan. Hoe gekker hoe beter! Mocht je toch wat inspiratie nodig hebben, dan kun je niet alleen bij Pipoos terecht voor knutselmaterialen, maar ook voor handleidingen voor een unieke Sint surprise.


Hapjes en drankjes met korting

Wanneer de feestdagen in zicht zijn, haalt menig Nederlander het gourmetstel weer uit de kast. Dit is ook niet zo gek, want iedereen kan op de grillplaat leggen wat hij of zij lekker vindt. Of je nu vegetariër bent of erg van een stukje vlees houdt: bij Gorillas bestel je alles voor een succesvolle gourmetavond. Voeg tijdens het bestellen bovendien deze exclusieve kortingscode toe om te profiteren van wel €12,- korting! Ook mogen de drankjes niet ontbreken tijdens deze feestelijke avond. Denk bijvoorbeeld aan een volle rode wijn of ga zelf aan de slag met het maken van cocktails. Bij Gall & Gall scoor je zowel alcoholische als alcoholvrije dranken die de avond compleet maken. Verzilver deze Gall & Gall kortingscode om direct 25% korting te scoren op je order.