Blue Monday: zo maak je van de meest depressieve dag jouw geluksdag

De feestdagen zijn weer achter de rug, de dagen zijn kort en donker en het lukt veel mensen maar niet om zich aan de goede voornemens te houden. Om al deze redenen is de derde maandag van januari uitgeroepen tot de meest depressieve dag van het jaar, beter bekend als Blue Monday. Hoewel de meeste maandagen voor velen al geen pretje zijn, kan deze dag misschien wel extra zwaar aanvoelen. Leg jezelf daarom aankomende maandag extra in de watten en maak van Blue Monday jouw geluksdag. In deze blog lees je wat je allemaal kunt doen om de Blue Monday-dip te voorkomen.


Wat is Blue Monday?

Blue Monday valt altijd op de derde maandag van het jaar en dit jaar valt deze op maandag 15 januari. De naam is in 2005 in het leven geroepen door de Britse psycholoog Cliff Arnall. Maar wat houdt Blue Monday precies in? Volgens Arnall zou deze laatste volle week van januari voor de meeste mensen een dieptepunt zijn en voelt men zich met name treurig, weemoedig of neerslachtig. Dit zou te maken hebben met een samenkomst van verschillende gebeurtenissen, waaronder het eind van de feestdagen, de kou en de korte dagen. De reclamewereld pakte deze dag gelijk op en tegenwoordig besteden veel webshops hier veel aandacht aan. Je kunt volgende week maandag dus weer een hoop speciale aanbiedingen en kortingscodes verwachten waarmee je jezelf flink kunt opvrolijken.


Geniet van de voorpret

Een andere verklaring voor het ontstaan van Blue Monday is dat de zomer nog erg ver weg lijkt. Veel mensen hebben in de maand januari een lege agenda en er is niet veel om naar uit te kijken. Gelukkig kun je hier eenvoudig verandering in brengen. Leg alvast je vakantieplannen voor de zomer vast en geniet van de voorpret! Je hebt hierdoor genoeg tijd om je voor te bereiden op je welverdiende vakantie en bij een heleboel vakantieaanbieders pak je nu fikse vroegboekkorting. Of wat dacht je van een leuke stedentrip in de lente? Hieronder vind je de beste vroegboekdeals van deze maand:

Maandag quote


Een momentje voor jezelf

De decembermaand is voor velen een vermoeiende maand door alle feestdagen. Het is dan ook niet zo gek dat je wel toe bent aan een beetje rust. Neem aankomende maandag een momentje voor jezelf met de verzorgingsproducten van ICI PARIS XL. Je krijgt momenteel 20% korting op bijna alle skincare en ook veel heerlijke haarproducten zijn afgeprijsd. Ook bij LOOKFANTASTIC scoor je verwenmomentjes van topmerken en dankzij deze exclusieve kortingscode ontvang je 5% extra korting op je aankoop. Verder ben je bij Haarshop aan het juiste adres voor haar- en lichaamsverzorging voor zowel dames als heren. Er zijn dus genoeg webshops waar je heel voordelig je bestelling kunt plaatsen. Voor nog meer interessante deals kun je een kijkje nemen op onze "Mooi & Gezond" themapagina.

Laat jij je liever in de watten leggen met een massage of gezichtsbehandeling? Bekijk dan alle deals bij Ticketveiling en bied mee. Met een beetje geluk heb je een arrangement al voor enkele euro's te pakken! Mocht je geen zin hebben om te bieden op arrangementen en wil je direct je tickets bestellen, ga dan naar de website van Tripper. Hier ontvang je tot wel 50% korting op beauty- en wellnessbehandelingen bij jou in de buurt.


Leuke activiteiten met korting

Ben je juist toe aan mensen om je heen en een agenda gevuld met leuke activiteiten? Skip je winterdip en plan de komende maanden vol met unieke uitjes via Groupon. Hier scoor je onder andere tickets voor dierentuinen, musea en pretparken met hoge korting. Ook bij VakantieVeilingen kun je heel voordelig een aantal activiteiten voor jou alleen, je vriendengroep of het hele gezin scoren. Je kunt namelijk al vanaf €1,- meebieden op toegangsbewijzen en reserveringen. Al voor een paar euro kun je winterse uitjes winnen zoals een dagje naar Parijs, een weekend of midweek naar een vakantiepark of wellnessbehandelingen.

Treat yourself


De beste kortingscodes van januari

Geniet jij meer van een online shoppingsessie bij je favoriete kledingwinkel? Dan is een kortingscode altijd welkom. Met de onderstaande kortingscodes kun jij losgaan bij populaire shops, zonder je schuldig te voelen. Maak op maandag 15 januari wat tijd vrij om nieuwe outfits te scoren, zodat jij je lekkerder in je vel voelt.