Verwen jouw dierenvriend met korting tijdens Dierendag

Op 4 oktober is het weer Dierendag. Het wordt ook wel Werelddierendag genoemd, want het wordt al jaren over de hele wereld gevierd. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan de dieren. Meestal verwennen we onze huisdieren op deze dag met iets leuks en/of lekkers, maar er wordt vaak ook aandacht gevraagd voor het welzijn van dieren door de dierenbescherming en dierenrechtenorganisaties. Wil jij jouw trouwe viervoeter op 4 oktober in het zonnetje zetten? Wij hebben de leukste acties en kortingen voor je uitgezocht waardoor je jouw huisdier met korting kunt verwennen. Heb je geen huisdieren, maar wil je wel stilstaan bij het welzijn van dieren? Ook daarvoor hebben we leuke en goedkope tips gevonden!


Nieuwe speeltjes voor oneindig speelplezier

Speelt jouw huisdier al een tijdje met hetzelfde speelgoed? Verras jouw viervoeter dan met een leuk nieuw speeltje. Denk aan een nieuwe krabpaal voor je kat, een werpspeeltje voor je hond of een loopwiel voor je knaagdier. Iets nieuws is namelijk altijd leuk en spannend. Zo wordt je huisdier weer opnieuw getriggerd en kan hij of zij weer even vooruit. Bovendien is het ook goed voor de ontwikkeling van je huisdier en kun je het zien als een soort uitlaatklep. Zo spelen honden heel graag met hun baasjes en verbetert een kat met spelen zijn zintuigen. Ook blijven je huisdieren op deze manier fit en gezond. Met de Medpets kortingscode pak je 5% extra korting op alle speeltjes.

Rennende honden


Luxe dierendiner en snacks

Als jouw kat of hond standaard brokjes en/of wat natvoer krijgt, dan is het misschien wel leuk om hem of haar eens te verwennen met een luxe dierendiner. Koop een maaltijd van een net wat luxer merk wat je huisdier normaal niet zou krijgen. Daarnaast doen snacks het ook altijd goed op Dierendag. Een snack wordt natuurlijk gezien als een leuk extraatje en je kunt je huisdieren er ook goed mee trainen in vorm van een beloning. Koop bijvoorbeeld een lekkere en gezonde mineraalsnack voor je paard of een knabbelsnack voor je favoriete knaagdier. Bij Pets Place profiteer je nu tijdelijk van 3 + 1 gratis op alle snacks in het assortiment. Zo heb je meteen een voorraadje in huis of kun je al je huisdieren in één keer voordelig verwennen!


Zachte en comfortabele plekjes

Gun je huisdier wat ontspanning en creëer fijne plekjes om tot rust te komen met een nieuwe mand, een holletje of een kussen. Tegenwoordig worden ze gemaakt van de meest zachte materialen, dus daar kunnen ze fijn in/op slapen en luieren. Huisdieren vinden het altijd fijn als ze een veilig en vertrouwd plekje hebben. Zo vinden bepaalde dieren het fijn om in een holletje te kruipen, zodat ze overal om zich heen beschermd zijn. Andere dieren willen graag bij jou in de buurt liggen op een eigen kussen of bank. Dankzij de Zooplus kortingscode pak je 5% korting op alle kattenmanden. Wil je jouw hond of knaagdier verwennen met een knus plekje? Pak nu 10% korting met de Petsonline kortingscode.

Hamster in hand


Doneren aan het asiel

Veel dieren hebben een fijn huis en een lief baasje, maar er zijn genoeg dieren die (nog) in het asiel zitten. Veel afgedankte huisdieren die tijdens de coronaperiode zijn aangeschaft, worden nu naar het asiel gebracht. Toch is het ook voor hen Dierendag. Wil je graag een bijdrage schenken aan deze lieve dieren, dan kun je doneren aan het asiel. Zo heeft bol.com een speciale pagina met dierenbenodigdheden waarmee je met jouw aankoop van één van deze producten ook een bijdrage doet aan het asiel. Door de deelnemende merken wordt dan een maaltijd aan een hond of kat in het asiel geschonken. Zo heb je iets lekkers voor jouw eigen dierenvriend, maar maak je ook een dier in het asiel blij.


Eet Geen Dierendag

Op de diervriendelijkste dag van het jaar heeft Stichting Wakker Dier Eet Geen Dierendag in het leven geroepen, zodat er wordt gedacht aan alle dieren. De stichting wil op deze dag het eten van iets anders dan vlees stimuleren. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg lekkere alternatieven. Eet dus een lekker vegetarisch gerecht op Dierendag met behulp van bijvoorbeeld HelloFresh. Daar heb je een ruime keuze uit vegetarische gerechten met verse ingrediënten die gewoon bij je thuisbezorgd worden. Vraag nu een maaltijdbox aan met €45,- korting. Daarnaast hebben veel supermarkten tegenwoordig ook een ruim assortiment met vegetarische producten. Bestel deze week je vegetarische boodschappen met korting online bij Albert Heijn en profiteer van gratis verzending.

Konijn met kind