Internationale Vrouwendag 2024: de beste acties en kortingscodes

Het is vandaag Internationale Vrouwendag! Tijdens deze dag staan we stil bij vrouwenrechten wereldwijd en staat de emancipatie van de vrouw centraal. Ook stunten veel webwinkels vandaag met geweldige aanbiedingen, om alle vrouwen eens flink in het zonnetje te zetten. In deze blog lees je bij welke winkels je vandaag extra voordelig shopt dankzij speciale acties en kortingscodes. Lees dus snel verder en breng gelijk een bezoekje aan deze topwinkels.


Internationale Vrouwendag 2024

Internationale Vrouwendag wordt al sinds 1912 gevierd in Nederland. Maar wat vieren we precies op deze dag? Op 8 maart 1908 kwamen vrouwen massaal op voor hun rechten, wat uitliep tot een enorme staking. In de jaren hierna werden in een groeiend aantal landen op 8 maart allerlei demonstraties en vergaderingen gehouden. Tot op heden staan we op deze dag stil bij de vrouwenrechten en al decennialang mogen we de vrouwendag een officiële feestdag noemen. 

Vrouwen bijeen

Ieder jaar staat er een ander thema centraal tijdens Internationale Vrouwendag. Dit jaar luidt het thema "Eén wereld, duizend vrouwen", wat om meer aandacht voor de verschillende achtergronden en culturen van vrouwen vraagt. Vind je dit een belangrijk onderwerp en wil je je meer verdiepen in thema's zoals vrouwenrechten, cultuur en arbeid? Neem dan gratis deel aan allerlei workshops, gastlezingen en bijeenkomsten. In heel Nederland worden diverse activiteiten georganiseerd, waardoor er altijd iets bij jou in de buurt valt bij te wonen. Je kunt deze dag ook gebruiken om je favoriete webshops af te gaan en flink te besparen op je aankopen. Tijdens Internationale Vrouwendag delen heel veel webwinkels namelijk hoge korting uit op nieuwe collecties en geschenken voor dames.


Korting op voorjaarsmode

Internationale Vrouwendag gaat gepaard met de start van de lente. Het is voor veel kledingwinkels dan ook een mooi moment om korting uit te delen op de nieuwste lentecollecties. Jij kunt dit weekend dus enorm veel besparen op nieuwe lentelooks en essentials voor de zonnige dagen. Zo profiteer je bij H&M dit hele weekend van 20% korting op alle dames-, heren- en kindermode. Voor nog meer aanbiedingen moet je zeker een kijkje nemen in de Boohoo webshop. Hier scoor je direct 50% korting of meer op populaire lentestijlen. Om je outfit helemaal af te maken is een nieuwe zonnebril een must. Bij Zonnebrillen.com profiteer je nu van tot 60% korting op honderden zonnebrillen van topmerken zoals Burberry, Saint Laurent en Balenciaga.


Unieke geschenken voor vrouwen

Internationale Vrouwendag is een mooi moment om die ene speciale vrouw in je leven eens flink te verwennen. Of je nu je moeder, oma, vriendin of een andere vrouw wil verwennen tijdens deze vrouwendag: er valt altijd wel korting te scoren op unieke geschenken. Het meest voor de hand liggende cadeau is een vrolijke bos bloemen. Bij Euroflorist kun je nu diverse voorjaarsboeketten bestellen met 10% korting dankzij deze speciale Internationale Vrouwendag kortingscode. En het mooie is: veel van deze boeketten kun je vandaag nog laten bezorgen! Ook bij Greetz kun je nu van speciale korting profiteren. Met deze kortingscode ontvang je direct 50% korting op kaarten. Aan de kaart kun je niet alleen een liefdevol bericht toevoegen, ook staat de webshop vol met extraatjes zoals ballonnen, een compleet verwenpakket, bloemen en lekkernijen.

Bosje tulpen


Zet jezelf in het zonnetje

Uiteraard mag je vandaag jezelf niet vergeten! Tijdens Internationale Vrouwendag zijn er heel veel aantrekkelijke deals die je niet mag missen. Zo staat de webshop van Douglas het hele weekend in het teken van deze feestdag en profiteer je van fikse korting dankzij de Women's Day Deals. Tot en met 10 maart krijg je 20% korting op het gehele assortiment en voegt de beautywinkel een cadeautje toe aan je order. Voor nog meer interessante beautydeals kun je een kijkje nemen in de webwinkel van ICI PARIS XL. Hier krijg je 20% korting op heel veel populaire damesgeuren en tot wel 60% korting op cosmetica en skincare van topmerken. Verder pak je enkel vandaag bij Notino 15% korting op alles in de webshop met de speciale kortingscode. Gebruik deze fantastische deals om je veelgebruikte skincareproducten, cosmetica of parfums in te slaan en een voorraadje op te bouwen. 


Een voordelig dagje uit

Aangezien Internationale Vrouwendag ook het begin van het weekend betekent, is dit een goede reden om iets leuks voor dit weekend te plannen. Scoor bijvoorbeeld een wellnessovernachting via Bongo en ontvang direct 15% korting dankzij onze exclusieve kortingscode. Wil je heel voordelig een dagje naar de dierentuin, een pretpark of museum plannen? Dan ben je bij Ticketveiling aan het juiste adres. Hier kun je al vanaf €1,- meebieden op uitjes, overnachtingen en wellnessarrangementen. Het kan dus zo zijn dat je voor enkele euro's iets leuks weet te bemachtigen. Mocht je geen zin hebben om te jagen op een goede deal, pak dan direct de hoogste korting bij Groupon. Op de website vind je een speciale "Wereldvrouwendag" categorie met hierin indrukwekkende promoties.


Hoogstwaarschijnlijk zullen gedurende de dag nog veel meer aanbiedingen en kortingscodes voor Internationale Vrouwendag bekend worden gemaakt. Blijf dus vooral Acties.nl goed in de gaten houden, zodat je op de hoogte blijft van alle promoties.