Pak groots uit tijdens Carnaval 2022: alle tips op een rijtje

Eindelijk mogen we weer! Dankzij de recente versoepelingen kunnen we binnenkort eindelijk weer als vanouds genieten van het carnavalsfeest. Voornamelijk in Noord-Brabant en Limburg wordt dit feest groots gevierd en nu carnaval eindelijk weer door kan gaan komt dit voor veel mensen als een aangename verrassing. De meeste mensen hebben hier misschien niet op durven hopen en zo de benodigde voorbereidingen nog niet getroffen. Lees in deze blog alles waar je aan moet denken om carnaval te laten slagen en hoe je kunt besparen op je aankopen. Zorg dat je jouw outfit en versieringen op tijd in huis haalt zodat je onbezorgd kunt genieten van het gekste feest van het jaar!


Hier draait carnaval om

De meeste mensen kennen carnaval als het grote verkleedfeest vol leuke activiteiten, liters bier en indrukwekkende praalwagens. Tijdens dit katholieke feest werd het begin van het vasten gevierd, waarna men veertig dagen lang tot aan Pasen ging vasten. Veel mensen zijn deze traditie niet meer trouw, maar het feestvieren is in al die jaren blijven hangen. Tegenwoordig zijn de deuren van de kroegen al op donderdag geopend voor de carnavalsvierders en dit duurt tot en met dinsdagavond. Elk jaar valt carnaval weer op een andere datum en dit jaar vieren we het tijdens het laatste weekend van februari. We moeten dus nog maar een weekje wachten tot het feest weer los kan barsten!


Bespaar op je verkleedkleding en versiering

Carnaval kun je natuurlijk niet vieren zonder een gekke outfit. Het liefst draag je natuurlijk iedere dag een ander carnavalspak van bijvoorbeeld je favoriete Marvel superheld of andere populaire filmpersonages. Doordat carnaval een aantal jaar niet werd gevierd is het natuurlijk niet zo gek dat je nog geen kostuum in huis hebt. Het is zeker nog niet te laat om jouw outfit online te bestellen! Als je nu bestelt zorg je dat je outfit volgende week in huis is en profiteer je daarnaast van hoge korting bij Feestbazaar, Fun & Feest, Coppens Warenhuis, Internet Toys en Bellatio. Wees er zo vroeg mogelijk bij, zodat jouw pakketje voor de start van carnaval is bezorgd.

Carnaval vieren

Naar verwachting gaan we een vrij zonnige carnaval tegemoet, met een kleine kans op regen. Het weer is naar verwachting voor deze tijd van het jaar erg lekker, al blijft het natuurlijk belangrijk dat je goed aangekleed bent. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke onesie of scoor een vrolijke warme hoed bij Hoedshop. Je wilt natuurlijk geen kou vatten en daardoor ziek worden!

Om helemaal in de carnavalsstemming te komen kun je jouw woning van binnen en buiten versieren met vrolijke decoratie. Begin het feestje thuis al met slingers, serpentines en ballonnen. Neem een kijkje bij deze Party Love aanbiedingen, waar je allerlei versiering met tot 50% korting scoort. Ook Xenos heeft een aparte carnavalspagina waar je feestversiering al vanaf maar €0,49 shopt. Vergeet niet om naast je outfit en versiering ook bijpassende accessoires te scoren, zoals schmink, maskers en een grappige pruik!


Sla je boodschappen voordelig in

Tijdens carnaval is een groot deel van de mensen in de kroeg te vinden. Hiervoor verzamelen zij vaak bij één persoon en genieten ze hier nog van enkele drankjes en hapjes. Ook is het in verschillende steden en dorpjes mogelijk om je eigen flessen en blikjes mee te nemen, waardoor je veel bespaart op je drankjes. Vergeet dan ook niet om genoeg drank in huis te halen! Bij carnaval denken we natuurlijk aan veel bier, wijn, mixdranken en de nodige shotjes. Maar denk er ook aan om een goed katerontbijt te scoren voor de volgende dag. Je wilt een goede bodem leggen om er weer een dag tegenaan te kunnen. Naast het welbekende vette eten zoals de worstenbroodjes en een bak friet is het tijdens deze dagen erg belangrijk om vitamines binnen te krijgen. Hieronder vind je webshops die zeker de moeite waard zijn om een kijkje bij te nemen en al je boodschappen voor meerdere dagen in te slaan.

Feest vieren

Tot slot is het tijdens carnaval ook belangrijk om een rustmomentje in te plannen door een lekker hapje te eten. Maak het jezelf niet te moeilijk en laat een heerlijke maaltijd bezorgen aan huis. Bij Thuisbezorgd heb je keuze uit veel restaurants en snackbars bij jou in de buurt, waardoor het eten snel is bezorgd. Bestel je liever direct bij een fastfoodketen? Scoor dan met deze New York Pizza kortingscode maar liefst tot 40% korting op je pizza. 


Met deze bespaartips maak je van carnaval 2022 een feest om nooit meer te vergeten. Pak dit jaar extra groots uit en vier dat je eindelijk weer met al jouw vrienden in de kroeg kunt feesten. Zorg wel dat je er vroegtijdig bij bent met al je inkopen, want het belooft erg druk te worden bij de webshops!