Kom maximaal tot rust tijdens je vakantie dankzij deze (bespaar)tips

Voor veel mensen is de zomervakantie hét moment om gave plekken te bezoeken en het maximale uit de vrije dagen te halen. Toch is een vakantie vol avontuur en een strakke planning niet voor iedereen weggelegd. Je kunt je vrije dagen ook gebruiken om uit de dagelijkse sleur te breken en je werk helemaal achter je te laten. Wil jij deze zomer graag de rust opzoeken en maximaal ontspannen tijdens je vakantie? Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste manieren zijn om te onthaasten.


De kunst van het ontspannen

Een mens heeft minimaal acht dagen de tijd nodig om tot rust te komen en het werk helemaal achter zich te laten. Dit is niet zo gek, want tijdens een normale werkweek krijgt men te maken met enorm veel stress, werkdruk en prikkels. Gun jezelf ongeveer twee weken de tijd om alle stress van je af te schudden en ultieme ontspanning te ervaren. Je hoeft natuurlijk niet al deze dagen op bed te liggen, sterker nog: door iets actiefs te ondernemen, laad je je batterij ook helemaal op. Het is wel belangrijk om het werk helemaal los te laten. Zet daarom je werkmail tijdelijk uit en sluit alles af op je laptop wat met je werk te maken heeft.


Ontspannen met een goed boek

Tijdens een drukke werkweek is het vaak lastig om een momentje voor jezelf te pakken. De vakantie is een mooi moment om aan een boek te beginnen en jezelf helemaal te verdiepen in een goed verhaal. Met onze exclusieve Bruna kortingscodes kun je fikse korting scoren op romans, thrillers en veel andere genres. Je kunt natuurlijk ook een e-reader aanschaffen, zodat je al je favoriete titels op één apparaat hebt staan. Neem eens een kijkje bij MediaMarkt, waar je e-readers van topmerken kunt scoren en gelijk kunt besparen op het aankoopbedrag. Om het apparaat te vullen met toptitels ben je bij Nextory, BookBeat en Storytel aan het juiste adres. Deze virtuele boekenkasten kun je de eerste maand gratis proberen! Je kunt dus profiteren van gratis leesvoer gedurende je hele vakantie. Ben je niet zo van het lezen, dan kun je ook kiezen voor luisterboeken of podcasts van Podimo. Je hoeft enkel de play button aan te klikken en het boek wordt van A tot Z aan je voorgelezen. Zo kun je genieten van een boeiend verhaal terwijl jij iets anders aan het doen bent of lekker met je ogen dicht ligt.

Ontspannen in bad


Leg jezelf in de watten

Optimaal ontspannen is niet alleen je hoofd leegmaken. Een ontspanningsmassage kan ook flink bijdragen aan het opladen van je lichaam en kan je helpen om stress volledig los te laten. Tijdens deze massage worden je spieren versoepeld, wat de kramp in verschillende lichaamsdelen wegneemt. Ook krijgen je immuunsysteem en weerstand een flinke boost. Klinkt dit als muziek in je oren? Plan dan gelijk een ontspanningsmassage in bij een massagesalon in de buurt via Treatwell. Verder kan een dagje naar de sauna ook de stijfheid in je spieren wegnemen, wat voor rust in je lichaam en geest zorgt. Via Ticketveiling kun je al vanaf €1,- meebieden op dagtickets voor een wellnessdagje dicht bij huis.


Maak een wandeling

Wist je dat wandelen effectief kan helpen om je gedachten te verzetten? Niet alleen is een wandeling goed voor je gemoedstoestand, deze bezigheid heeft ook een positieve werking op je lichaam. Het schijnt ook dat de hoeveelheid cortisol, een stresshormoon, in je lichaam na twintig minuten wandelen in de buitenlucht afneemt. Je hoeft dus slechts een korte wandeling te maken om er de vruchten van te plukken. Gebruik jouw vrije tijd om eens lekker de natuur in te duiken en plekken te ontdekken in Nederland. Om helemaal voorbereid op pad te gaan is het verstandig om eerst een bezoekje te brengen aan de ANWB webshop. Hier scoor je namelijk alles voor ervaren en beginnende wandelaars. Tevens kun je in de webwinkel de mooiste wandelroutes gratis downloaden!

Hangmat in tuin


Laat je creativiteit de vrije loop

Een andere manier van tot rust komen is het uiten van creativiteit. Bezig zijn met schilderen, kleien, tuinieren of een andere hobby zorgt ervoor dat jij even helemaal nergens anders aan denkt. Zet je favoriete hitjes aan of een filmpje tijdens het knutselen en ontdek hoe rustgevend dit kan zijn. Mocht je nog niet de nodige hobbyartikelen in huis hebben, check dan het ruime assortiment van Etsy. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vind het in de webshop. Wil je de items morgen al gebruiken? Plaats dan je bestelling bij Pipoos, waar je ook enorm veel keuze hebt uit knutselmaterialen.


Orde creëert rust

Een opgeruimd huis betekent een opgeruimd hoofd. De vakantie is dan ook een perfect moment om je woning eens flink onder handen te nemen. Begin met het opruimen van alle rommel en al je items te organizen. Met de handige opbergbakken van Leen Bakker heb je binnen no time een heleboel overzicht in huis. Neem ook eens je kledingkast onder de loep en breng kleding weg die je niet aantrekt of niet meer past. Nadat je jouw woning hebt opgeruimd kun je helemaal tot rust komen en genieten van je welverdiende vakantie.