Goedkoop carnaval vieren? Zo doe je het!

Alaaf! Het meest gezellige feestje uit het zuiden van het land weer voor de deur: Carnaval! In het weekend van 26 februari is iedereen je vriend in alle dorpen en steden die Brabant telt, zitten er meer Pokémon figuren in de trein dan forenzen en sta je verstelt hoeveel schunnige teksten je vrienden kennen van de vrolijke carnaval hits. Een stem heb je waarschijnlijk nadien niet meer over en ook je portemonnee moet het ontgelden tijdens deze feestmarathon. Daarom geven wij je een aantal bespaartips hoe je goedkoop, maar uiteraard opperbest, Carnaval viert! 


Goedkope carnavalskleding

De basis ligt natuurlijk bij een goede outfit. Je hebt hier twee opties: (1) je laat je fantasie los en maakt je eigen outfit, (2) je struint het internet af voor een budgetproof outfit! Bij optie twee kunnen wij je wel assisteren. Naast grote aanbieders zoals Bol.com, hebben ook in verkleedkleding gespecialiseerde webshops leuke kortingscodes lopen of bieden ze een flink aantal outfits met een fikse korting aan op hun sale pagina’s. Even zoeken, maar dan heb jij ook zo (goedkoop) je outfit bij elkaar!

  • Pak tot 50% korting op je carnavalsoutfit – Verkleedklerenonline
  • Profiteer van tot 20% + €5,- extra korting op carnavalskleding – Feestwinkel.nl
  • 50% korting op heel veel artikelen – Feestbeest

Schmink


Ruil onderling met vrienden

Heb jij eigenlijk wel genoeg carnavalsoutfits in de kast liggen maar ben je toe aan iets nieuws? Organiseer een ruilavond met vrienden. Die lopen vast tegen hetzelfde probleem aan en zo hebben jullie allemaal gratis een nieuwe outfit voordat de Carnaval begint, en blijft er genoeg geld over voor een extra rondje bier!


Een goede voorbereiding

Financieel gezien is carnaval best een harde pil. Bepaal voor jezelf vooraf dan ook een budget en neem dat enkel contant mee. Ga jij er een kleine week vol voor? Dan is het (voor volgend jaar) aan te raden om al vroeg te beginnen met sparen. Daarnaast draait het uiteraard ook gewoon om de gezelligheid en zijn er een hoop (gratis) feestjes waar jij ook met een biertje minder je uitstekend kunt vermaken!

Carnaval kostuum


Eet thuis

Het is verleidelijk om in de stad steeds even iets van eten (fastfood) mee te pakken. Een makkelijke bespaarpost is door zelf thuis stevig te ontbijten en eventueel ander snel klaar te maken eten in de koelkast te leggen. Op bepaalde dagen kan je dan bijvoorbeeld tussendoor thuis even eten. Dat scheelt weer een aantal euro’s!


Neem je eigen drinken mee

Ga jij overdag naar bijvoorbeeld een optocht kijken? Kies er dan voor om je eigen drank mee te nemen! Dat scheelt je wellicht een aantal uur weer aan drankkosten. Houd vooraf de aanbiedingen van onder meer Albert Heijn, Gall en Gall en Drankgigant in de gaten! Zo profiteer je van extra korting en bespaar je via verschillende manieren een hoop geld! 


Waar ga jij dit jaar carnaval vieren?