Met deze 5 (bespaar)tips maak je van vrijdag de dertiende jouw geluksdag!

Het is vandaag weer vrijdag de dertiende: een dag die door velen als een ongeluksdag wordt gezien. Sommige mensen blijven liever thuis op deze dag en anderen vinden het maar bijgeloof. Of je er nu in gelooft of niet: er zijn veel manieren om van vrijdag de dertiende jouw geluksdag te maken! Wij helpen je alvast een handje door in deze blog de beste kortingscodes van dit moment op een rijtje te zetten. Ook ontdek je bij welke winkels je momenteel enorm voordelig kunt shoppen. Zo kun je je vandaag in elk geval gelukkig prijzen met flink wat korting. 


De geschiedenis

Heb je ooit weleens gehoord van paraskevidekatriafobie? Er zijn mensen die zo angstig zijn voor vrijdag de dertiende, dat er ongeveer honderd jaar geleden een speciale term voor is bedacht. Hoewel deze dag veel indruk maakt op mensen, is er geen eenduidig antwoord te vinden op de oorsprong van vrijdag de dertiende. Veel mensen geloven dat deze dag ongeluk brengt omdat er dertien gasten aan tafel zaten tijdens Jezus' laatste avondmaal en hij later op een vrijdag werd gekruisigd. Ook zijn er verhalen dat op vrijdag de dertiende veel heksen bij elkaar kwamen. Toch wordt vrijdag de dertiende niet overal als een ongeluksdag gezien. In Griekenland, Spanje en sommige landen in Zuid-Amerika wordt dinsdag de dertiende als een ongeluksdag beschouwd. In Italië is vrijdag de dertiende zelfs omgedoopt tot een geluksdag! Daarnaast wordt er door velen beweerd dat op vrijdag de dertiende de meeste ongelukken gebeuren. Echter blijkt dit het tegenovergestelde te zijn: mensen zijn deze dag juist extra voorzichtig, waardoor er minder ongevallen zijn dan op andere dagen.


Haal het geluk in huis

Elke bloem heeft een andere betekenis. Zo staat de chrysant symbool voor geluk en gezondheid. Een bloem die je dus zeker in huis wil halen tijdens vrijdag de dertiende! Mocht je deze nog niet in huis hebben, dan hoef je je geen zorgen te maken. Bij Euroflorist heb je een bos bloemen dezelfde dag nog in huis, mits je voor 14:00 uur je bestelling plaatst. Wil je altijd een beetje geluk in huis hebben? Scoor dan de gelukszakjes van Bloompost. In het zakje zitten speciale zaadjes waarmee je het unieke klavertje vier kunt laten groeien.

Klavertjes


Maak een feestje van deze vrijdag

Het mag dan wel vrijdag de dertiende zijn, maar het is natuurlijk ook de start van het weekend! Ga niet bij de pakken neerzitten en vier het weekend door jezelf eens flink te verwennen. Scoor bijvoorbeeld een heerlijke maaltijd via Thuisbezorgd en binge je favoriete series en films op HBO Max. Vier jij de vrijdagavond liever met een borrel? Trommel dan je vrienden of collega's op voor een knallende vrijmibo. Je kunt hiervoor last minute alle benodigdheden scoren dankzij de snelle levering van Flink. Zo heb je gemiddeld binnen een kwartier de lekkerste drankjes en snacks in huis. En het mooie is: met onze unieke kortingscode pak je direct €10,- korting op je order bij Flink!


Blue Monday

Voor alle pechvogels is januari een bittere pil. Naast vrijdag de dertiende krijgen we deze maand ook te maken met Blue Monday. Deze dag wordt gezien als de meest deprimerende dag van het jaar. De goede voornemens dreigen te mislukken, vakanties lijken nog zo ver weg en er is in januari vrij weinig om naar uit te kijken. Gebruik vrijdag de dertiende dus als een dag om een deprimerende Blue Monday te voorkomen. Plan bijvoorbeeld leuke uitjes, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. Bij VakantieVeilingen kun je bijvoorbeeld al voor slechts €1,- meebieden op actieve, romantische en unieke daguitjes. Je kunt ook alvast een vakantie boeken voor de zomer, zodat je aankomende maandag kunt genieten van de voorpret. Check ook het aanbod eens van Expedia en Vacanceselect, waar je momenteel profiteert van fikse vroegboekkorting!

Zwarte kat


De beste kortingscodes van dit moment

Shoppen kan een therapeutische werking hebben en het zorgt er direct voor dat jij jezelf beter voelt. Een perfecte manier dus om vrijdag de dertiende door te komen. De onderstaande kortingscodes geven je op dit moment het meeste voordeel, waardoor je heel voordelig los kunt gaan. Gun jezelf een momentje van geluk en scoor waanzinnige korting bij populaire webshops!


Wie niet waagt, wie niet wint

Een lot voor de loterij kopen op vrijdag de dertiende? Waarom niet! Wellicht maak je door deze zet van deze ongeluksdag jouw geluksdag. Al voor een klein bedrag kun je een lot kopen voor de volgende trekking bij Staatsloterij. Wie weet val jij in de prijzen en win je de jackpot. Bij LOTTO maak je zelfs iedere zaterdag kans op hoge geldprijzen. Je kunt je eigen getallen selecteren, waaronder nummer dertien. Zo kun je van dit ongeluksgetal je persoonlijk geluksgetal maken.