Dit zijn de beste cadeautips en kortingen voor Dierendag

Op 4 oktober is het weer Dierendag: de dag waarop er extra aandacht wordt besteed aan alle soorten dieren. Deze dag staat ook wel bekend als Werelddierendag, omdat het wereldwijd op dezelfde dag wordt gevierd. Het is deze dag niet alleen het moment om jouw huisdier te verwennen, ook wordt er tijdens Dierendag aandacht gevraagd voor alle dieren die het minder makkelijk hebben. Wil je weten wat jij op deze dag kunt betekenen voor de diertjes? In deze blogpost hebben we de leukste verwennerijen, kortingsacties en tips voor jou op een rijtje gezet. Zo kun jij op dinsdag 4 oktober niet alleen je huisdier flink in de watten leggen, maar ook stilstaan bij het dierenwelzijn.


Eindeloos speelplezier

Veel honden weten het iedere keer weer voor elkaar te krijgen om dierenspeelgoed kapot te bijten. Je wil natuurlijk voorkomen dat je hele woning vol ligt met stukjes touw of rubber. Scoor daarom de slijtvaste speeltjes in de Zooplus webshop, waar je met deze kortingscode 12% korting pakt op alles! Met dit speelgoed kan je hond jarenlang speelplezier beleven en hoef jij niet elke keer op pad voor een nieuw balletje of touwtje.

Vrouw aait kat

Ook katten kunnen er wat van: de scherpe nageltjes en tanden zorgen vaak voor banken met krabsporen en slijtage aan de muren. Echter maken ze deze puinhoop niet voor niets. Door het krabben blijven de nagels schoon en trainen ze de spieren in hun poten. Om je meubels te ontzien, kun je kiezen voor een krabpaal waar je kat of katten heel wat jaren plezier van hebben. Zo scoor je bij Welkoop en bitiba allerlei krabmeubels die ook nog eens mooi bij je interieur passen.


Een heerlijke snack voor Dierendag

De meeste huisdieren eten vrijwel de hele week hetzelfde. Wanneer je iets speciaals koopt zoals een hondengebakje, natvoer of knaagtarwe, waarderen de huisdieren dit enorm. Deze lekkernijen kun je eenvoudig shoppen bij K9 Shop, waar je niet alleen voor je hond en kat alles kunt scoren, maar ook voor paarden, knaagdieren, vissen en vogels. En het mooie is: omdat het bijna Dierendag is, kun je in de webshop van K9 Shop nu profiteren van 15% korting op heel veel dierenartikelen.


Korting tijdens Dierendag

Bij veel (web)winkels kun je in de dagen rondom Dierendag profiteren van fikse kortingen op bijvoorbeeld dierenvoer, speeltjes, manden en nog veel meer benodigdheden. Zo kun je je huisdier niet alleen voordelig verwennen tijdens Dierendag, ook kun je voor een langere periode een voorraadje inslaan van wat duurdere artikelen zoals hondenbrokken of kattengrind. Hieronder vind je de beste deals en kortingscodes om je voorraadkast te vullen met de dagelijkse benodigdheden voor jouw huisdier.

Kinderen aaien konijn


Dierenpret zonder huisdieren

Niet iedereen heeft een huisdier, maar gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je Dierendag alsnog tussen de diertjes door kunt brengen. Denk bijvoorbeeld aan een dagje naar de kinderboerderij. Deze boerderijdieren genieten enorm van alle aandacht en het is ook heel toegankelijk voor kleine kinderen. Daarnaast hoef je bij veel kinderboerderijen geen entree te betalen! Ook kun je een kattencafé bezoeken, waar je tijdens het lunchen wordt omringd door schattige katten. Zorg er wel voor dat je tijdig reserveert, want deze bijzondere cafés zullen gegarandeerd drukbezocht zijn tijdens Dierendag.

Vrouw laat honden uit

Ook kun je vetbollen in je tuin hangen om veel vogeltjes te lokken. Deze gevleugelde vrienden kunnen in deze herfstperiode wel wat extra's gebruiken. Neem eens een kijkje bij Vivara, waar je alles scoort om de vogels een handje te helpen. Zo genieten zij van al het lekkers en jij van een hoop gezelligheid in je voor- of achtertuin.


Eet Geen Dierendag

Al sinds 2011 zet Stichting Wakker Dier zich in voor een diervriendelijke Dierendag, zonder de consumptie van vlees. Tijdens Eet Geen Dierendag wordt er aandacht gevraagd voor alle veedieren en roept de stichting iedereen op om deze dag geen vlees te eten. Gelukkig is het tegenwoordig niet meer zo lastig om een heerlijke maaltijd samen te stellen zonder het gebruik van vlees. Zo heb je bij Albert Heijn volop keuze uit vleesvervangers en via de receptenpagina in de webshop kun je inspiratie opdoen voor vegetarische of veganistische recepten. Je kunt het jezelf natuurlijk ook een stuk makkelijker maken door een maaltijdbox te bestellen bij HelloFresh. Je kunt namelijk kiezen voor een vegetarische maaltijd of weekmenu en alle benodigde ingrediënten worden bij jou thuis afgeleverd. Maak kennis met deze service van HelloFresh en verzilver deze unieke kortingscode voor tot €75,- korting op je eerste vier boxen!