Onderzoek Valentijnsdag

Een op vijf Nederlanders: “Als je echt van je partner houdt, geef je geen goedkoop cadeau”

Zestien procent spreekt budget af met wederhelft voor cadeaus

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders stelt dat als je echt van je partner houdt, je hem of haar geen goedkope cadeaus geeft. Dit blijkt uit een onderzoek van Acties.nl, uitgevoerd door Panelwizard, onder 1.108 Nederlanders met een relatie. Van de ondervraagden heeft een zesde met zijn partner afgesproken hoeveel het geschenk mag kosten.

Opvallende onderzoeksresultaten

Maar liefst een op de vijf Nederlanders vindt dat als je echt van je partner houdt, je hem of haar geen goedkoop cadeau geeft. Opvallend genoeg zijn mannen de grootste voorstanders van een kostbaar geschenk. Met 28 procent steken oudere mannen er met kop en schouders bovenuit. De verdere verdeling tussen mannen en vrouwen over de verschillende leeftijdscategorieën, zie je hiernaast.

 

Heb jij weleens een duur cadeautje voor je partner gekocht, om vervolgens iets met een bescheidener prijskaartje retour te krijgen? Om dit te voorkomen, heeft zestien procent van de Nederlanders met zijn partner een bedrag afgesproken waarvoor zij cadeautjes kopen voor elkaar. Friezen en Limburger zijn de grootste liefhebbers van zo’n prijsafspraak. De verdere verdeling over de verschillende provincies, zie je hiernaast.

 

Dat sommige cadeautjes weleens in het verkeerde keelgat kunnen schieten, weten we natuurlijk allemaal. Maar wat is het allerstomste cadeau dat je ooit van je partner hebt gekregen? We vroegen het aan 1.108 Nederlanders in een relatie. Hiernaast zie je onze top tien van de meest opvallende antwoorden.

 

Stel, je krijgt een cadeautje van je partner. Heb jij dan de behoefte om iets terug te doen? En waar houdt deze ‘wederdienst’ dan op; bij een cadeautje, een etentje of wellicht bij iets pikanters? Maar liefst veertien procent van de ondervraagden geeft aan dat zij hun partner weleens met seks hebben ‘bedankt’ voor een cadeautje. Zeeuwen zijn met 24 procent het meest geneigd tot een seksuele wederdienst. De verdere verdeling over de verschillende provincies, zie je hiernaast.

 

Uit de visual hierboven kwam al naar voren dat Zeeuwen niet vies zijn van een erotisch cadeautje. Niet alleen ‘bedanken’ Zeeuwen hun partner graag met seks, ook doen zij hun wederhelft het vaakst seks cadeau (zeventien procent). Groningers zijn met twee procent het minst bereid om hun lichaam als presentje te geven. De verdere verdeling over de verschillende provincies, zie je hiernaast.