Onderzoek vakantie

Een op drie Nederlanders wil niet met schoonouders op vakantie

Ongeveer een tiende van de jonge mannen gaat zelfs liever met vrienden dan met partner op vakantie

Een derde van de Nederlanders blijft liever thuis dan dat zij met hun schoonouders op vakantie gaan. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, onder 1.083 Nederlanders. Verder blijkt dat een op de tien jonge mannen tot dertig jaar oud liever met vrienden dan met zijn partner op vakantie gaat, ongeveer een verdriedubbeling van het gemiddelde (3,5 procent).

Opvallende onderzoeksresultaten

Schoonouders kun je niet kiezen, je krijgt ze er gratis bij. Het is misschien hierom dat ongeveer een derde van de Nederlanders liever niet met ze op vakantie gaat. Opvallend is dat vrouwen over het algemeen veel minder met de schoonouders kunnen dan mannen. De exacte verdeling tussen mannen en vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën zie je hiernaast.

 

Op vakantie gaan met je partner bekent vaak de eerste echte test voor een relatie. Toch is de Nederlander wel fan van een vakantie met de partner; slecht 3 procent gaat liever met vrienden op reis. De provincie Drenthe lijkt hierop echter een uitzondering te zijn; zo gaat maar liefst een op vijf Drentenaren liever met vrienden dan met de eigen partner op vakantie. Hoe de rest van Nederland scoort, zie je hiernaast.

 

Sinds de komst van Social Media wordt je ermee doodgegooid: vakantiekiekjes. Op Facebook en Instagram kom je tegenwoordig (bijna) alleen nog maar vakantiefoto’s tegen. Maar hoe zit het met de Nederlander, is hij of zij weleens jaloers op de vakantiebestemming van een bekende? Ongeveer de helft van de Nederlanders zegt ja. De verdere verdeling per leeftijdscategorie en geslacht zie je hiernaast.

 

Op vakantie gaan is niet alleen maar leuk. Zo kunnen lange wachttijden op het vliegveld en slechte bedden in hotels een hoop stress veroorzaken. Probeer dan maar eens rustig te blijven tegen je partner. Een derde van de Nederlanders die met zijn partner op vakantie gaat, krijgt ruzie met hem of haar. Stelletjes uit Overijssel zijn het meest geneigd tot ruziemaken. De verdere verdeling per provincie zie je hiernaast.

 

Stel; jij wil naar Azië maar je partner wil persé naar Afrika op vakantie. Wie krijgt dan uiteindelijk zijn zin? Grote kans dat de vrouw uitmaakt wat de uiteindelijke vakantiebestemming wordt. Vrouwen zijn met 36 procent namelijk dubbel zo vaak de partij die besluit waar de reis naartoe gaat. De verschillen tussen man en vrouw per leeftijdscategorie zie je hiernaast