Onderzoek slapen op kantoor

Helft Nederlanders werkt het liefst op kantoor

Twintig procent is bereid om op werk te overnachten

Oisterwijk, 17 januari 2024 – Maar liefst 49 procent van alle werkende Nederlanders brengt zijn werkdagen liever door op kantoor dan vanuit huis. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.010 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. De liefde voor kantoor gaat in sommige gevallen zelfs verder dan de officiële werkuren, zo zegt een vijfde van de respondenten het prima te vinden om op hun werkplek te overnachten.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Samen lunchen, een rondje lopen of lekker roddelen bij het koffiezetapparaat. Maar liefst 49 procent van alle Nederlanders werkt liever op kantoor dan vanuit huis. Van alle ondervraagden zijn vooral zestigers echte kantoortijgers, maar ook dertigers komen graag naar de zaak. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

 

Donderdagavond, het regent. Wanneer je vertrekt, is de kans groot dat je achter aansluit in de dagelijkse file. Stel: je zou kunnen overnachten op je werkplek, zou je dat doen? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst een op de vijf werkenden het prima zou vinden om een nachtje op kantoor te slapen. Opvallend genoeg zijn Friezen hiertoe het meest bereid. De exacte verdeling tussen de verschillende provincies vind je in de visual.

 

Een harde deadline of een vergadering die uitloopt: voor veel werkenden een doorn in het oog, maar voor sommigen een blessing in disguise. Maar liefst twaalf procent van alle Nederlanders heeft namelijk weleens bewust langer doorgewerkt omdat ze liever niet thuis wilden zijn. Onder dertigers bedraagt dit maar liefst een vijfde van alle respondenten. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.

 

Sushi bestellen, zelf iets in de magnetron opwarmen of toch even lekker een pizzaatje bellen? Ondanks dat het soms niet anders kan, eet slechts vier procent van alle Nederlanders zijn avondeten liever op zijn of haar werkplek dan thuis. Vooral Utrechters zijn erg gecharmeerd van hun eigen eettafel. De exacte verdeling tussen de verschillende provincies vind je in de visual.

 

Naast ’s avonds bewust langer blijven hangen, kun je ook ’s ochtends met opzet zo vroeg mogelijk naar werk vertrekken. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst twaalf procent van alle Nederlanders weleens bewust eerder naar kantoor gaat om maar niet thuis te hoeven zijn. Jongeren en dertigers doen dit het vaakst. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual.