Onderzoek Personal Finance

Jonge mannen verdienen liever meer dan partner 

Vrouwen verzwijgen 2 keer zo vaak een aankoop dan mannen 

1 op de 3 jonge mannen (tot 29 jaar) vindt het vervelend wanneer zijn partner meer verdient dan hij. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, onder 1.115 Nederlanders die samenwonen met hun partner. Van alle ondervraagden verzwijgen vrouwen – vergeleken met mannen – dubbel zo vaak een aankoop voor hun partner.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

88 procent van de Nederlanders die samenwonen, deelt zijn pincode met zijn partner. Zowel mannen als vrouwen hebben er over het algemeen geen enkel probleem mee om hun pincode te delen met zijn of haar wederhelft. Jongeren zijn hierin een stuk conservatiever, slechts 68 procent van hen vindt het oké dat zijn partner zijn of haar pincode weet.

 

Wie had het gedacht dat van alle Nederlanders die samenwonen voornamelijk jongeren hun gezamenlijke rekeningen betalen naar rato van het eigen inkomen. Zes op de tien jongeren tot 29 jaar zeggen dit te doen, flink meer dan het gemiddelde van 47 procent. Benieuwd naar hoe jouw leeftijdsgroep scoort, kijk dan snel hiernaast! 

 

Horen mannen meer te verdienen dan hun vriendin of vrouw? Voornamelijk jonge mannen vinden het belangrijk dat ze meer verdienen dan hun vrouwelijke wederhelft; bijna zeven keer het gemiddelde. Met 1 procent kan het vrouwen héél weinig schelen. 

 

Heb jij weleens iets gekocht en het vervolgens verzwegen voor je partner? Grote kans dat je een vrouw bent als je hierop ja hebt geantwoord. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen dubbel zo vaak een aankoop verzwijgen voor hun partner. Absolute koploper zijn jonge vrouwen, van hen maakt een kwart zich schuldig hieraan. 

 

Van alle Nederlanders zijn Flevolanders het minst te vertrouwen. Wanneer het gaat om het verzwijgen van aankopen zijn zij het minst geneigd hun koopgedrag met de partner te bespreken. Hoe de rest van Nederland scoort, vind je in de visual!