Partner onderzoek

Nederlander vindt innerlijk partner mooier dan uiterlijk

Vrouwen (7,8) kritischer over uiterlijk partner dan mannen (8,2)

Oisterwijk, 11 februari 2020 – De gemiddelde Nederlander is enthousiaster over het karakter (8,5) dan de looks (8,0) van zijn of haar partner. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.140 Nederlanders met een relatie, uitgevoerd door Panelwizard. Waar slechts veertien procent van alle ondervraagden het innerlijk van zijn partner een zeven- of lager geeft, doet maar liefst 31 procent dit voor zijn of haar partners uiterlijk.

download persbericht

Opvallende onderzoeksresultaten

Wat maakt jouw wederhelft de ideale partner; zijn het de looks of juist het karakter? Opvallend genoeg beoordeelt de gemiddelde Nederlander het innerlijk van zijn of haar partner hoger dan het uiterlijk. Vooral vrouwen zijn kritisch wat betreft het uiterlijk vertoon van hun wederhelft. Zo beoordeelt maar liefst 31 procent van hen deze met een zeven of lager, tegenover slechts 23 procent van de mannen. Benieuwd naar de precieze verdeling tussen mannen en vrouwen? Je vindt het in de visual hiernaast.

 

Eerder zagen we dat veel vrouwen kritisch zijn wanneer het gaat om de looks van hun partner. Met een 7,4 zijn vrouwen uit Limburg het minst positief over het uiterlijk van hun wederhelft. Flevolandse vrouwen zijn met een 8,2 het meest tevreden. Benieuwd hoe de rest van de Nederlandse vrouwen hierover denkt? Je ziet het in de visuals hiernaast.

 

Een relatie brengt je al het geluk in de wereld, of toch niet? Uit het onderzoek blijkt dat acht procent van de Nederlanders op dit moment in een ongelukkige relatie zit. Zeelanders zijn het minst tevreden, zo stelt maar liefst zeventien procent momenteel ongelukkig te zijn met hun partner. Benieuwd naar de verdeling over de verschillende provincies? Check de visual hiernaast.

 

Liegen, bedriegen en naast de pot pissen; dit kan de doodsteek zijn voor iedere gelukkige relatie. Uit het onderzoek blijkt dat vijf procent van de Nederlanders zijn of haar partner ervan verdenkt weleens te zijn vreemdgegaan. Dertigers en veertigers zijn het meest achterdochtig (negen procent). Benieuwd naar de exacte verdeling tussen de verschillende leeftijdscategorieën? Je vindt het in de visual hiernaast.

 

Op vertrouwen kun je bouwen, maar kan de gemiddelde Nederlander eigenlijk wel bouwen op zijn partner? Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 91 procent van de Nederlanders zijn of haar partner volledig vertrouwt. Drentenaren zijn het minst wantrouwend, maar liefst 97 procent vertrouwt hun partner volledig. Hoe de rest van Nederland hierover denkt, vind je in de visual hiernaast.