Onderzoek kerstpakketten

Kwart jongeren raakt gedemotiveerd als ze geen kerstpakket krijgen

Bijna driekwart van de Nederlanders verkiest extra vrije dag boven kerstpakket

25 procent van de jongeren zegt minder gemotiveerd te zijn om zijn werk goed te doen wanneer ze geen kerstpakket krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, gehouden onder 1.115 Nederlanders. Verder blijkt dat maar liefst 70 procent van de Nederlanders een extra vrije dag verkiest boven een kerstpakket.

download persbericht

download opmerkelijke inhoud lijst

Opvallende onderzoeksresultaten

Doe je er als werknemer goed aan om een kerstpakket te geven? 16 procent van de Nederlanders geeft aan minder hard te werken wanneer zij geen kerstpakket ontvangen. Tegenwoordig hoor je weleens dat bedrijven stoppen met kerstpakketten. Toch lijkt het voor alle bazen en bazinnen van Nederlander verstandiger om een kerstpakket erin te houden, aangezien een kwart van de jongeren aangeeft minder hard te werken als ze geen kerstpakket krijgen.

 

Een andere reden voor werkgevers om door te blijven gaan met kerstpakketten, is dat bijna 60 procent van de Nederlanders aangeeft het niet oké te vinden wanneer zij geen kerstpakket ontvangen. Wederom zien we dat jongeren meer waarde hechten aan een presentje van de werkgever tijdens kerst dan de rest van Nederland. Ook opvallend is dat haast twee derde van de vrouwen het niet oké vindt, tegenover iets meer dan de helft van de mannen.

 

Heb jij ook weleens onderdelen van je kerstpakket onder de boom gelegd? Volgens het onderzoek heeft ongeveer een derde van de Nederlanders weleens iets uit het kerstpakket weggegeven als zijnde nieuw cadeau. Opvallend is dat van de mannen tussen de 30 en 40 jaar oud, bijna de helft(!) zegt zijn presentjes uit het kerstpakket weleens te hebben ‘gerecycled’.

 

Ondanks dat ze zo gehecht zijn aan het kerstpakket, verandert dit wanneer er geld in het spel is. Meer dan de helft van de Nederlanders zegt liever geld dan een kerstpakket te krijgen met kerst. Mannen zijn volgens het onderzoek de grootste liefhebbers van een gevulde envelop. De absolute koplopers zijn mannen tussen de 18 en 29 jaar; driekwart van hen zegt een voorstander te zijn van geld boven een kerstpakket.

 

Wanneer het gaat om de inhoud, hechten voornamelijk ouderen veel waarde aan een gezond kerstpakket. Gemiddeld zegt een op de drie Nederlanders een ongezond kerstpakket onverantwoord te vinden, in de leeftijdscategorie 60+ zijn dit er zes op de tien. Opvallend is dat mannen meer waarde lijken te hechten aan een gezonde inhoud dan vrouwen. Wie had dat gedacht?