Onderzoek gezinsleven

Kwart vrouwen gebruikt kinderen als excuus om onder seks uit te komen

Kwart jonge moeders bereid extra te betalen voor kinderloze vakantie

Maar liefst 24 procent van de vrouwen heeft wel eens haar kind(eren) als excuus gebruikt om onder seks met haar partner uit te komen; vier keer zoveel als het aantal mannen (slechts zes procent). Jonge vrouwen tot 30 jaar spannen met 63 procent de kroon. Dit blijkt uit onderzoek naar het gezinsleven van Acties.nl, uitgevoerd door PanelWizard onder 1.226 Nederlanders. Daarnaast zegt 28 procent van de vrouwen tot veertig jaar er extra geld voor over te hebben om een keer zonder kinderen op vakantie te gaan.

Opvallende onderzoeksresultaten

Wanneer je aan kinderen begint, wordt het een stuk lastiger om afspraken te maken dan voorheen. Vele (voorheen) vrije uurtjes worden dan namelijk opgeslokt door trainingen, zwemlessen en andere buitenschoolse activiteiten. Echter kun je er ook je voordeel mee doen; kinderen zijn namelijk het perfecte excuus! 47 procent van de ondervraagden zegt weleens zijn kinderen als excuus te hebben gebruikt om onder een afspraak met familie en/of vrienden uit te komen. De exacte verdeling tussen mannen en vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën zie je hiernaast.

 

Je kunt kinderen niet alleen gebruiken als excuus om een afspraak met familie en vrienden af te zeggen, je kunt ermee ook onder seks met je partner uitkomen. Zo hoef je in ieder geval niet (weer) een hoofdpijntje te faken. Uit het onderzoek blijkt dat een kwart van de vrouwen dit weleens doet, tegenover slecht zes procent van de mannen. Jonge moeders zijn met 60 procent de absolute koploper. De exacte verdeling tussen mannen en vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën zie je hiernaast.

 

Als ouder draait alles in je leven om de kinderen. Hoe lekker moet het dan wel niet zijn om een keertje zonder je kinderen op vakantie te kunnen? Zal het zo geweldig zijn dat je er extra voor zou betalen om je kroos achter te kunnen laten? Uit het onderzoek blijkt dat twaalf procent van de ondervraagden er extra geld voor overheeft om zonder zijn of haar kinderen op vakantie te gaan. Opvallend is het hoge aantal jonge ouders dat hiertoe bereid is; bijna een derde! De exacte verdeling tussen mannen en vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën zie je hiernaast.

 

Het is algemeen bekend dat je kan kiezen wie je trouwt, maar (helaas) je schoonouders er gratis bijkrijgt. Het komt daarom nog weleens voor dat de match tussen jou en je schoonouders niet geweldig is. Uit het onderzoek blijkt dat de schoonouders van 44 procent van de ondervraagden weleens van negatieve invloed zijn geweest op zijn of haar relatie. Maar hoe zit het met de verschillende provincies; kun je beter een Limburgse of een Brabantse schoonmoeder hebben? Het antwoord vind je hiernaast!

 

Eerder zagen we al dat schoonouders bij iets minder dan de helft van de ondervraagden weleens van negatieve invloed zijn geweest op hun relatie. Maar er is natuurlijk een groot verschil tussen een negatieve invloed en daadwerkelijk je relatie beëindigen vanwege je schoonouders. Toch zegt zes procent van de ondervraagden weleens een punt te hebben gezet achter een relatie vanwege hun toenmalige schoonouders. De exacte verdeling tussen de verschillende provincies zie je hiernaast.