5 tips om supersnel en voordelig klaar te zijn met de grote voorjaarsschoonmaak

De lente is van start gegaan en de eerste zonnestralen schijnen door de ramen. Hierdoor zien we jammer genoeg wel elk stofdeeltje en iedere vieze vlek te zitten. Dit betekent dat het de hoogste tijd is om je huis grondig onder handen te nemen en je voor te bereiden op de grote voorjaarsschoonmaak. In deze blog hebben we een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jij binnen no time klaar bent met deze enorme klus. Ook vind je hier de beste aanbiedingen, zodat je alle poetsbenodigdheden extra voordelig in huis haalt.


Korting op schoonmaakproducten

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is dus belangrijk om genoeg schoonmaakproducten ter beschikking te hebben. Denk hierbij aan sponzen, bleekmiddel, microvezeldoeken, allesreinigers en stoffers. Mocht je al bijna door je voorraad schoonmaakproducten heen zijn, dan is het verstandig om deze snel bij te vullen. Bij veel webshops ontvang je namelijk fikse korting op de benodigdheden, vanwege de start van de lente. Onder andere bij Plein.nl krijg je nu tot maar liefst 70% korting op schoonmaakartikelen! Ook bij Big Green Smile staat de website vol met aantrekkelijke deals. Tevens verkoopt de online drogisterij enkel milieuvriendelijke en biologische producten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om schadelijke stoffen in de schoonmaakmiddelen. Wil je groots inslaan? Dan ben je bij iBOOD aan het juiste adres. Via de speciale dag- en weekacties profiteer je van heel veel voordeel op grootverpakkingen.

Spiegel afstoffen


Haal de juiste tools in huis

Met een paar schoonmaakdoekjes en sponzen kom je een eind. Toch is zwaarder geschut zoals een stozuiger of dweil een must voor iedere schoonmaakklus. Ga je voor een stofzuiger van Philips, dan kies je voor kwaliteit. De stofzuigers van Philips doen veel meer dan alleen je huis stofvrij maken. De snoerloze nat- en droogstofzuiger maakt, zoals de naam al doet vermoeden, de vloer schoon door tegelijkertijd te zuigen en te dweilen. Dit scheelt een hoop tijd en gedoe! Je kunt uiteraard ook voor optimaal gemak kiezen met een robotstofzuiger van Dyson. Dankzij de uitschuifbare zijkanalen wordt ieder hoekje zorgvuldig schoongemaakt. Voor schoonmaakklusjes in kleine ruimtes zijn de kruimeldieven van Bosch een aanrader. Met het snoerloze apparaat kun je zelfs moeilijk bereikbare hoeken tot in de puntjes reinigen. Hieronder vind je nog een aantal interessante acties:

Robotstofzuiger


Maak een planning

Nadat je alle benodigdheden in huis hebt gehaald, is het tijd om een planning te maken. Stel realistische doelen, zodat je het overzicht blijft behouden. Heb je een heel weekend vrij voor deze schoonmaak? Ga dan per ruimte aan de slag en zorg ervoor dat je voldoende rust pakt. Verder maak je het jezelf een stuk makkelijker door van boven naar beneden te werken. Begin bij de zolder en werk naar beneden, zodat je deze niet vergeet. Wanneer je klaar bent met het maken van de planning, is het tijd om een playlist samen te stellen. Ga voor je favoriete nummers en liedjes waar je veel energie van krijgt.


Creëer rust in alle chaos

Tijdens de grote voorjaarsschoonmaak kom je gegarandeerd een aantal spullen tegen die hun beste tijd wel hebben gehad. Speur vooral grondig door de voorraadkast, want hier zul je vast en zeker een hoop producten tegenkomen die over de datum zijn. Werk kastje voor kastje af en gooi direct alles weg, waarvan je zeker weet dat je het nooit meer gaat gebruiken. Items die er nog prima uitzien, maar je niet meer gaat gebruiken, kun je te koop aanbieden of naar de kringloop brengen.

Wanneer je alles hebt uitgezocht en de kasten schoon hebt gemaakt, is het tijd om alles weer een plekje te geven. Plaats gelijk alles in handige opbergbakken en organizers, zodat je rust in je woning creëert. Bij Leen Bakker kun je mooie opbergers bestellen die niet alleen functioneel zijn, maar ook een decoratieve functie dienen. De rieten, lederen en houten manden zijn erg stijlvol en je krijgt in de webshop momenteel 20% korting op alle decoratieve manden. Voor in de keuken zijn er een heleboel handige organizers te scoren bij Temu. En het mooie is: via de Vroege Voorjaarsdeals scoor je tot 90% korting!

Badkamer schoonmaken


Handige schoonmaaktips

We delen graag een aantal handige trucs met je, voordat je aan de slag gaat met deze grote schoonmaakklus: 

  • Je oven en magnetron is binnen no time schoon door een natte spons of een bakje met citronella in het midden te plaatsen. Verwarm de apparaten eventjes, zodat het vocht kan verdampen. Hierna hoef je enkel nog een doekje door de binnenkant te halen en veeg je alle etensresten gemakkelijk weg. 
  • Bij het reinigen van een vloerkleed of stoffen meubels zoals stoelen en banken is een tapijtreiniger een aanrader. Voor een paar tientjes huur je een professionele reiniger bij een bouwmarkt bij jou in de buurt. Ga je liever voor een minder intensieve schoonmaakbeurt? Kies dan voor tapijtreinigers in spray- of poedervorm. Bij bol.com shop je deze reinigers van topmerken in allerlei soorten en maten. 
  • Een van de vervelendste schoonmaakklusjes is volgens menig mens het verwijderen van kalkaanslag. Wanneer je dit niet goed aanpakt, komt de aanslag binnen korte tijd gewoon weer terug. Laat daarom de badkamerkraan, douchekop of een ander probleemgeval een dag weken in azijn of ontkalker. Vergeet ook je machines zoals de waterkoker en het koffiezetapparaat niet!