Zo bespaar jij op je droomvakantie: alle tips op een rijtje

Vorige week is de zomer officieel van start gegaan. Dit betekent voor veel mensen dat hun welverdiende vakantie er ook aan zit te komen. Het is dan ook de hoogste tijd om jouw droomvakantie te boeken. Mocht je nog een flinke dosis inspiratie nodig hebben, dan is het zeker een aanrader om verder te lezen. In deze blog lees je namelijk wat de meest populaire vakantiebestemmingen zijn, hoe je spotgoedkoop je vliegticket kunt scoren en welke items onmisbaar zijn tijdens je vakantie in de zon.


De meest populaire vakantiebestemmingen

De gemiddelde Nederlander zoekt tijdens de zomer graag de zon op in Europa. Maar wat zijn nou de meest populaire vakantiebestemmingen deze zomer? Blijkbaar houden we vooral van de landen die lekker dichtbij zijn, want Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Italië en zelfs ons eigen land zijn het meest populair deze zomer. Dit is niet zo gek, want met een snelle vlucht of met de auto kun je hier binnen no time zijn. Zo hou je meer tijd over om leuke activiteiten te ondernemen en nog meer invulling te geven aan je vakantie.

Vrouw bij vakantiehuisje


Goedkope vliegtickets

Wanneer je vakantie van start is gegaan, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk bij je hotel, vakantiehuisje of appartement zijn. Als je vakantiebestemming wat verder weg ligt, is het daarom slim om met het vliegtuig te reizen. Tijdens de vlucht kun je jouw rust pakken, zodat je compleet uitgerust aan je vakantie kunt beginnen. Ook hoef je niet op te letten op andere automobilisten, wat normaal gesproken tot veel frustratie kan leiden. Een ander voordeel van reizen met het vliegtuig is dat je hier flink op kunt besparen. Vooral als je nu je tickets scoort bij Expedia, Trip.com, Transavia of TAP Air Portugal. Bij deze aanbieders kan je voordeel oplopen tot wel 30%. Het geld wat je hiermee bespaart, kun je later aan heerlijke drankjes, souvenirs of een toeristische attractie uitgeven.


Unieke accommodaties

Heb jij de standaard hotelkamers en vakantiehuisjes inmiddels al wel gezien en wil je jouw vakantie unieker maken? Kies dan voor bijzondere accommodaties zoals een boomhut, boerderij, woonboot of tiny house. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt erin overnachten. Ook Belvilla heeft een enorm aanbod aan unieke vakantiehuisjes. En het mooie is: met onze exclusieve kortingscode kun je maar liefst 16% korting pakken op jouw verblijf. Een hotel wat gelegen ligt aan een populaire trekpleister kun je ook zeker beschouwen als een uniek vakantieverblijf. Bekijk bijvoorbeeld alle mogelijkheden bij Hotels.com, waar je hotelkamers kunt boeken die vlakbij de hotspots van het door jou gekozen land liggen.

Vakantie in de bergen


Ik ga op reis en ik neem mee

Om inpakstress te voorkomen is het verstandig om alvast na te denken over wat je wil meenemen. Zo weet je ruim van tevoren hoeveel je in je reistas kunt meenemen, wat er volgens jou zeker niet mag ontbreken en welke items je nog in huis moet halen. Voor allerlei handige items zoals mini reisflesjes, toilettassen, nekkussentjes voor in het vliegtuig of powerbanks, ben je bij HEMA aan het juiste adres. Het warenhuis heeft genoeg reisformaat artikelen waarmee je een hoop ruimte bespaart in je koffer. Daarnaast mag een nieuwe zomeroutfit zeker niet ontbreken. Op dit moment kun je bijvoorbeeld heel voordelig je vakantielooks shoppen bij Boohoo, Stradivarius of Bershka, waar nu de Summer Sale in volle gang is. Dankzij de seizoensuitverkoop pak je tot wel 50% korting op een compleet nieuwe outfit! 

Volle stranden

Voor je de inhoud van je koffer bij elkaar gaat zoeken, is het natuurlijk erg belangrijk om over een goede koffer te beschikken. Gelukkig bescherm je jouw reisessentials extra goed met de tassen en accessoires van Bagageonline. Of je nu alleen handbagage hebt geboekt of lang op reis gaat: bij deze shop scoor je de perfecte koffer voor jouw tripje naar de zon. 


Goed voorbereid op vakantie

Hoewel wij in Nederland geen maatregelen meer hanteren omtrent het coronavirus, is het bij sommige landen nog verplicht om bijvoorbeeld een mondkapje te dragen, volledig gevaccineerd te zijn of een negatieve coronatest te tonen. Verdiep je daarom van tevoren goed in het land waar jij naartoe gaat en controleer of hier eventuele maatregelen actief zijn. Vooral wanneer je buiten Europa gaat reizen is het belangrijk om de website van Rijksoverheid te checken om de nodige voorbereidingen te treffen. Zo sta je voor geen enkele verrassing en kun jij zorgeloos genieten van je reis of zonvakantie.

Daarnaast is het ook belangrijk om je voor te bereiden op je autorit naar het land waar jij je vakantie gaat vieren. Ga je met de auto, dan gelden er in diverse landen namelijk andere regels dan wij gewend zijn. Denk hierbij aan andere verkeersregels, een verbod op flitspaalsignalering of veiligheidsartikelen die verplicht aanwezig moeten zijn in je auto. Om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden, kun je alle informatie over reizen naar het buitenland vinden bij ANWB. Hier kun je gelijk profiteren van flinke kortingen op je reisbenodigdheden zoals milieustickers. Wil je geen enkel risico nemen, maak dan gebruik van de 15% korting op pechhulp in het buitenland van ANWB. Zo ben je op elke situatie voorbereid en kun je snel weer de weg op.