Met deze inpaktips ga jij goed voorbereid & voordelig op reis

Je kent het vast wel: inpakstress. Vaak begint het enkele dagen voor je vakantie van start gaat. Wat moet je meenemen en waar moet je beginnen met het indelen van de koffer? Om geen enkel kledingstuk over het hoofd te zien, hebben wij de beste inpaktips voor jou op een rijtje gezet. Lees in deze blog waar je op moet letten bij het inpakken van je reisbagage, welke items niet mogen ontbreken tijdens je vakantie en ontdek hoe je kunt besparen op je benodigdheden.


Plannen

Het klinkt erg voor de hand liggend, maar plannen is enorm belangrijk! Om precies genoeg kleding mee te nemen en te voorkomen dat jouw koffer vol onnodige outfits zit of je kledingstukken te kort komt tijdens je vakantie, is het een aanrader om alvast setjes te maken. Denk ook alvast na over de accessoires die je met de verschillende zomeroutfits wilt combineren. Zo hoef je deze op de dag voor je vertrek alleen nog maar bij elkaar te verzamelen. Om geen enkel item te vergeten kun je een checklist samenstellen. Doe dit ruim van tevoren, zodat je goed kunt nadenken over al je vakantiebenodigdheden. Bij Invulboekjes.nl scoor je vrolijke notitieboekjes en handige planners, waarin je jouw inpaklijstje kunt opstellen. Wees verder streng voor jezelf en neem niet al te veel mee, want je wil natuurlijk voorkomen dat je extra geld voor je bagage moet betalen.

Lijstjes maken


Reisbagage voor elke reis

Nadat jouw checklist klaar staat, is het tijd om je koffer of reistas in te pakken. Maar welke bagage past het beste bij de reis die jij gaat maken? Wanneer je met de auto of caravan op vakantie gaat, is een grote tas of een zachte koffer ideaal. Je kunt deze makkelijk op elkaar stapelen en waar nodig nog wat ruimte creëren. Dit zal lastiger gaan met een harde koffer, aangezien de buitenkant van sterke materialen is gemaakt. Zo is een harde koffer wel weer handig voor op het vliegveld. Je bezittingen blijven hierdoor goed ingepakt en je hebt minder snel last van beschadigingen. Neem een kijkje bij Samsonite, Bagageonline of Bagage24 om de perfecte koffer of tas voor jouw reis te scoren.


Ruimtebesparende reisartikelen

Wanneer je een aantal dagen op vakantie gaat, is het onnodig om volle flessen met shampoo, conditioner of andere verzorgingsproducten mee te nemen. Kies voor handige reisflesjes die je kunt vullen met jouw favoriete haar- en gezichtsproducten. Deze flesjes kun je nu bijvoorbeeld shoppen bij Blokker en HEMA.

Vrouw pakt koffer in

Besteed jij een groot deel van je vakantie aan het lezen van goede boeken? Kies dan voor een e-reader om veel ruimte in je koffer te besparen. Een flinke stapel boeken kan een groot deel van je tas of koffer in beslag nemen en boeken zorgen al snel voor een hoop extra gewicht. Download je e-books via Bookspot, waar je keuze hebt uit een groot assortiment aan de beste zomerboeken. Zo kun je heel makkelijk tientallen boeken meenemen naar jouw vakantiebestemming. Mocht je nog geen e-reader in huis hebben, check dan bol.com voor e-readers in diverse maten en merken.


Extra veel voordeel op zomerkleding

Of je in je vakantie de kroegen onveilig gaat maken, lange wandelingen in de natuur gaat maken of je rust pakt op een vakantieresort: een nieuwe zomerlook mag niet ontbreken in je koffer. Scoor bijvoorbeeld nog een stevig paar wandelschoenen, een zonnebril van topkwaliteit of de nieuwste badmode. Gelukkig is de zomeruitverkoop nog in volle gang, waardoor je heel veel korting pakt bij populaire kledingwinkels. Je kunt ook nog snel een kijkje nemen in onze "Summer Sale" categorie of kijk hieronder voor een greep uit de beste kortingscodes.

Reisbagage op vliegveld


Handige inpaktips

Aangezien er hoogstwaarschijnlijk geen plek voor een strijkijzer is in jouw koffer, is het verstandig om je kleding zo min mogelijk op te vouwen. Dit voorkomt een hoop kreukels in je kleding. Rol de kleding bijvoorbeeld op of vouw het kledingstuk maximaal één keer. Pak ook gelijk bij aankomst in je vakantieverblijf je koffer uit en hang je jurkjes, blouses en topjes direct aan een kledinghanger. Daarnaast is het slim om zwaardere kledingstukken zoals een jas, spijkerbroek of trui al aan te doen. Vaak is het in het vliegtuig vrij koel en bij je zitplek kun je kleding zoals een trui of vest weer uittrekken. Ga je met meerdere mensen op vakantie? Spreek dan af wat je allemaal meeneemt, zodat er geen dubbele items mee op reis gaan. Laat bijvoorbeeld één iemand een föhn meenemen, iemand anders weer een stijltang en deel artikelen zoals shampoo, zonnebrand, tandpasta en deodorant.