Op vakantie in eigen tuin: 5 (bespaar)tips voor je staycation

Veel mensen kiezen ervoor om tijdens hun vakantie te kamperen, te overnachten in een all-inclusive hotel of een gezellig vakantiehuisje te huren. Begint jouw vakantie binnenkort, maar heb je nog geen plannen gemaakt? Maak je dan geen zorgen, want deze zomer brengt een hoop warme dagen met zich mee, waardoor je ook vanuit je achtertuin kunt genieten van een heerlijke zomervakantie. Met behulp van een paar simpele aanpassingen creëer jij het vakantiegevoel in je eigen tuin en maak je jouw buitenruimte summerproof. Wij hebben deze voor jou op een rijtje gezet en uitgezocht bij welke webshops je kunt besparen op deze zomerse musthaves. 


Organiseer een barbecue

Tijdens jouw staycation kun je makkelijk etentjes en feestjes organiseren. Je bent immers thuis, waardoor je alle benodigdheden al tot je beschikking hebt. Een barbecue organiseren is een mooi moment om samen te komen met vrienden en familieleden en weer lekker bij te kletsen. Om de barbecue te laten slagen heb je natuurlijk een goed werkende barbecue nodig. Gelukkig heeft bol.com voor ieder budget de beste barbecues. Eet jij tijdens de zomer vaker in je tuin? Dan is een buitenkeuken wellicht iets voor jou. Deze scoor je nu met tot wel 30% korting bij SteigerhoutTrend! Zo kun je genieten van het zonnetje terwijl je de lekkerste gerechten aan het bereiden bent voor jezelf en je gasten.

barbecue in tuin

Nadat je een houtskool-, elektrische- of gasbarbecue hebt aangeschaft, is het tijd voor de boodschappen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen in het ruime barbecue-assortiment van Albert Heijn. De supermarkt biedt niet alleen heerlijke stukken vlees en vis aan, ook voor een ruime keuze aan vegetarische barbecuegerechten ben je hier aan het juiste adres. Voor inspiratie voor jouw barbecue kun je bij Albert Heijn bladeren door het BBQ-magazine. Ook kun je bij Plus terecht voor voordelige hapjes voor op de grill. Tijdelijk profiteer je zelfs van 3 + 1 gratis op heel veel vlees. Je kunt deze verpakkingen natuurlijk ook inslaan en invriezen, om er op een later moment gebruik van te maken. 

Heb je niet zo'n zin in het schoonmaken van de barbecue en het opruimen van de vuile vaat? Dan kun je ook een compleet arrangement scoren bij Barbecue.nl. Voor een aangename prijs word je voorzien van vers barbecuevlees en alles wat daar verder nog bij komt kijken. Zelfs de afwas wordt gewoon weer meegenomen. Dit is ideaal wanneer je een groter feestje wil organiseren.


Loungen in je tuin

Om optimaal van je vakantie en het zonnetje te kunnen genieten is een loungeset ideaal. Je kunt deze gemakkelijk en voordelig in huis halen bij Leen Bakker. Hier profiteer je nu namelijk van gratis verzending en krijg je tot wel 50% korting op een complete set. Daarnaast kun je bij de woonwinkel ook terecht voor tuindecoratie, hangmatten en sets voor op het balkon. 

Staat de zon heel de dag gericht op jouw tuin? Dan is het verstandig om voor de nodige zonwering te zorgen, zodat je ook de schaduw op kunt zoeken. Bij VidaXL heb je volop keuze uit parasols, schaduwdoeken, luifels en tuinschermen. Niet alleen bescherm je jezelf tegen de felle zonnestralen, je creëert zo ook meer privacy in je tuin.

hangmat in achtertuin


Verkoeling voor iedereen

Mocht je genoeg plek hebben in je tuin, dan is de beste manier om de verkoeling op te zoeken toch wel door een duik te nemen in een zwembad. Met een luchtbedje of zwemband in jouw opblaasbaar zwembad is het niet moeilijk om de hele dag in de buitenlucht door te brengen. Ook kun je het zwembad heel eenvoudig opblazen en na de warme dagen weer opbergen. Bij Blokker kun je momenteel een zwembad met tot wel 70% korting bestellen. Door het zwembad gelijk te vullen met opblaasbaar speelgoed, zorg je meteen voor urenlange waterpret voor jou en de kleintjes. Voor populair buitenspeelgoed kun je nu heel voordelig je slag slaan bij OTTO en HEMA.

hond in zwembad

Tijdens deze warme zomerdagen is het belangrijk om je hond ook te voorzien van de nodige verkoeling. Niet iedere hond durft zomaar een duik te nemen in een groot zwembad. Hier heeft Zooplus een goede oplossing voor gevonden: een hondenzwembad in verschillende afmetingen. Zo kunnen kleine en grote honden een plons nemen in een badje vanaf twintig centimeter. Is jouw hond geen waterrat? Dan kun je bij de dierenwinkel ook koelmatten kopen, gevuld met koelgel die zich aanpast aan de lichaamstemperatuur van je hond. Heeft je hond het enorm warm, dan koelt de mat automatisch af.


Sfeerverlichting in je tuin

Ook al wordt het in de avonden pas laat donker, je wil natuurlijk nog kunnen zien waar je loopt. Met sfeerverlichting breng je, zoals de naam het al zegt, direct sfeer in je tuin aan en je kunt zo tot in de late uurtjes genieten van de zomeravonden. Bij INTOLED kun je nu bijvoorbeeld solarverlichting scoren, Deze tuinlampen laden zichzelf overdag op door de zonnestralen. Zo hoef je geen energie of batterijen te verbruiken. Je kunt deze verlichting in de bomen hangen, of eenvoudig in de grond prikken. 


Geen last van insecten

Tijdens de zomer en vooral in de avonden zijn insecten zoals muggen en wespen heel actief. Dit kan voor een hoop overlast en bulten zorgen, waar je absoluut niet op zit te wachten. Om je dit ongemak tijdens je vakantie te besparen kun je sprays, insectenverjagers en muggenstekkers heel voordelig kopen bij Plein.nl. Met onze unieke kortingscode krijg je tijdelijk zelfs €5,- korting op je gehele bestelling.